reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GoToWaNiE na ekranie

Mamita moze zrobie,zapytam G najpierw bo on bedzie jadl karpia:-p
Aurelia mam pytanka;-):sorry:
Nawierzch kladziesz pomodory i np,cukinie to ta cukinia jest swieza czy podsmarzona:sorry:ja podsmarzykam bo nie wiedzialam:sorry:ale dobre bylo:tak:nastepnym razem zrobie bez pomidorow na wierzchy:sorry:aaaa i czy wlasnie na sam koniec polewsz sosem czy warzywa maja byc na wierzchu:sorru.ja najpierw polalam a potem jak doczytalam to pomidory i cukinie juz na sam wierzch i posypalam je serem bo tak jakos pudto mi sie wydawalo.myslalam ze sie bardzo zeschna:sorry:
Ogolnie danie jest pyszne:-pbaaaardzo polecam.oczywiscie jak pisalam G srednio lubi wynalazki ale zjadl 3/4 polmisku :-p niby takie sobie:-D:-D:-D faceci:sorry:
Iwonka na tyg biore sie za twoje kluski:-p
 
reklama
Kwiateczek, już odpowiadam!
Cukinię lub bakłażana oczywiście podsmażasz. Natomiast masę mięsno-warzywną wkładasz do naczynia żaroodpornego, potem układasz cukinię i pomidory a dopiero potem zalewasz sosem( mleko, mąka, ser i jajko). Ja ostatnio zamiast ziemniaków dałam makaron, też pycha.I posypałam fetą. Zawsze można przecież coś jeszcze udoskonalić!:-D
 
Aurelia, a jakie mięso jest lepsze do musaki - wieprzowe czy wołowe? :sorry:
Mam nadzieję, że to nie jest super głupie pytanie, jak coś to od razu się usprawiedliwię, że marna ze mnie kucharka :sorry:
 
Ostatnia edycja:
Migotka ja bym dała wieprzowe te sklepowe to chyba najbardziej to jest podobne do prawdziwego . Ja mialąm na szczęscie takie wiejskie mama mi przywiozla Różnica totalna
Kwiateczek u mnie to samo P. średnio przekonany ale wciał zwszystko mi bardzo smakowalo:tak:
 
Ja wole wieprzowe lub z drobiu mięso mielone,najlepiej jak się ma maszynkę do mielenia miesa i kupi ładna szynkę chudziutka czy piersi z kurczaka czy indyka i zmieli samemu,wtedy ma sie gwarancje ze jemy nie tluste mieso .Polecam.Szczgolnie mielone kotleciki z kurczaka ;-)

Wogole to znalazlam przepis na pasztet super latwy,choc bym go zmodyfikowala.Ale tak czy siak trzeba miec maszynke do mielenia miesa.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42797.html
 
Ostatnia edycja:
SNIKERS DLA AMATORÓW TAKICH JAK JA :-D

-Kupuje ciasto "krówka" z delecty... i tam jest przepis na ciasto ja dosypuje troszeczke proszku do pieczenia bo pozniej ciezko wzdluz przeciac.

-jak ciasto sie studzi robie krem budyniowy, mozna z opakowania co jest w krówce a mozna kupic osobno taki bez gotowania.

-ciasto kroje wzdłuz i przekladam zimnym kremem ( tamten z krowki gotuje sie studzi itd) ciasto-krem-ciasto

-na to rozsmarowuje cala puszke masy krówkowej, mleko skondensowane gotowane lub samemu gotuje sie puszke 3h w wodzie

- sypie na to 20dag orzechów włoskich, i polewam polewa co jest w opakowaniu "krówki delecty

POtrzebne jest:
-krówka delecta
-proszek do pieczenia
-20dag orzechów włoskich
-3jajka
-kostka margaryny
-ok litra mleka
-puszka mleko skondenosowanego

Ogólnie przepis jest na opakowaniu "krówki" i jest mega prosty ja poprostu ja wzbogaciłam po swojemu i wyszedl calkiem dobry snikers robi sie te ciasto ok 30minut jak sie bierze zimny krem bo samo ciasto piecze sie 20minut w tym czasie mozna wszystko przygotowac a pozniej tylko przelozyc. Ja studze na balkonie to moment
 
Wiktoria a jakiej firmy jest ten krem bez gotowania???

Ja niedawno kupilam kruche babeczki i od nich chcialam dac krem jak do karpatki ale zapomnialam ,ze to trzeba gotowac i bardzo latwo sie przypala. Udalo sie zrobic i wyslzy bardzo smaczne ale duzo wygodniej by bylo jakby nie trzeba bylo gotowac tej masy.
 
mm chyba delecty to jest krem budyniowy, dobry tez jest krem do karpatki do tego, i one sa roznych firm wystaczy zerknac ktory jest bez gotowania ja sie wkurzam jak trzeba gotowac bo kurcze grudki moga byc czy cos a tak mleko proszek mikser, chwila i gotowe
 
reklama
Wiktoria, rzeczywiście pysznie brzmi....może się skusze i zrobię na ostatki...
 
Do góry