reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GoToWaNiE na ekranie

ja piec lubie i często cos robie, ale czesto z pol produktów. Wogole musze sie nauczyc robic dobre kruche z miodem, to wtedy jest jeszcze lepsze.
 
reklama
Sernik z brzoskwiniami
ciasto:
1 kasia
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kasię rozpuścić w rondelku, ostudzić. Potem po kolei: mąka+kasia+żółtka+cukier+proszek. Zmiksować. 1/3 ciasta zawinąć w folie i schłodzic w zamrażalniku ok 1 godz.Resztę ciasta wyłozyć na blachę posmarowaną tłuszczem i mąką.

Masa serowa:
60 dag sera (ja kupuje w batonie 3-krotnie mielony)
1 szkl. cukru
5 jaj (całych)
1 budyń śmietankowy

Ser+żółtka+cukier+budyń zmiksować. Na koniec dodac osobno ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką.
Masę wyłożyć na ciasto. Następnie pokrojone brzoskwinie lub ananasy (ja kładłam nawet wisnie drążone) i białka ubite(3 szt. zostały od ciasta:-)+1 łyżka cukru).
Na koniec zetrzeć zamrozone ciasto na tarce o grybych oczkach.
Piec w temp. 200 stopni 1 godz. Po wyjęciu z piecyka posypac cukrem pudrem.
 
Wiki dobrze zrozumialam ze gotujesz to mleko w puszce 3 h:szok:ja to sie kompletnie nie znam na plackach.malo jem,teraz moze wiecej bo sie chyba starzeje i siedze tylko w domu:baffled:zrobilam cappucino na swieta i teraz pokazalam tesciowej.zachwycali sie:sorry:maja na komunie robic:-D:-D
Podaje stronke.fajne ma potrawy tez,probowalam kilka.pyszne:-pnie zauwazlam ze byl przepis na faworki:baffled:nie wiem czemu nie zajzalam:sorry:
Cappuccino - Coś pysznego czyli kulinarny blog Margarytki - Onet.pl Blog
polecam:-)

Iwonka nie wiem czy pisalam ale robilam zaiekanke z tego linka co podalas Planowanie z BBC.dobra byla:tak:
 
Ja nie piekę ale pomądrzę się z tą masą z puszki.
Moja mama ja gotowała nie raz, przekładała wafle nią.
Teraz kupuje takie już gęste. Wcześniej to takie średnio ekonomicznie było bo gaz przez tyle godzin :szok:
Ja się od roku zbieram na zrobienie cista w mikrofali. Proste ale jak tylko zaczynam działać to mi się odechciewa.
Uwielbiam czytać o gotowaniu, mam mnóstwo książek kucharskich. Nic z tego jednak nie wynika. P jak sobie nie ugotuje to nie zje.

Straciłam zakładki w przeglądarce przy ostatnim formacie ale poszukam tego przepisu z mikrofali.

Nie mogę znalezć ale pierwszy lepszy wyguglowany przepis w tym temacie :


http://cukierniczekreacje.blox.pl/2009/07/Czekoladowe-ciacho-w-5-minut.html
 
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, potrzebuję jakiś podpowiedzi jak ugotowac dobrą zupe grochową, bo mąż sie upomina (ja zresztą tez lubię) i mam zamiar w przyszłym tygodniu mu wreszcie ugotować
 
Ja robie tak jak w tym przepisie Wystarczy mała pietruszka i jedna duza marchew ktora scieram na tarce a nie kroje w kostke i nie daje tez natki.Czasami gotuje na wczesniej ugotowanym smaku z boczku,lub z kosci wedzonej,lub na samej kielbasie podsamzonej z cebulka ktorej nie ma w przepisie.groch mozna namoczyc dzien wczesniej. Na drugi dzien jak zostanie to zupa jest gesta i łyzka w niej stoi ale własnie moj R taka własnie chce!Jak chce odrazu twoj małżónek gestą tą zupe to ugotuj w 3 litrach i w razie czego potem dolejesz wody gdyby byla za gęsta.Dobrze jest wrzucic jak sie ma ziarno jałowca lub szyszke.....wtedy to juz jak prawdziwa wojskowa grochowa :-)Smacznego !
Grochówka wojskowa - Forum Kulinarne Smaczny.pl
 
Ostatnia edycja:
kwiateczek rzeczywiście super wygląda - a ja uwielbiam ajerkoniak i inne tego typu trunki...moze na święta zaserwuję - przepis nie trudny a efekt super
 
reklama
Dziewczyny, kiedyś któraś podawała link do strony, gdzie można było skomponować jadłospis na 7 dni, ale nie mogę tego znaleźć. Podajcie raz jeszcze pliss :sorry2:
 
Do góry