reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

ja jakoś w ciąży nie mam weny do gotowania,wiem,że to trochę przez zwyczajne lenistwo,ale jakoś nie mogę się przemóc.Na szczęście mamy pod domem fajną stołówkę,gotują zdrowo,smacznie i niedrogo...i bez zmywania:-)czasem rzecz jasna coś upichcę ale gdybyśmy mieli na tym "czasem"bazować,to obawiam się,żebyśmy z głodu umarli:-) niech żyją kucharki,jestem pełna podziwu...

reklama
A ja ostatnio nie miałam czasu na gotowanie i pieczenie, jeżeli już coś to na szybkiego, ale w poniedziałek zabrałam się za ciasto - robiłam z połowy porcji, i jak nie wiem co na oczach miałam jak na ten przepis patrzyłam, bo wszystko przez 1/2 dzieliłam a mąki całą porcję dałam :wściekła/y: i niby się upiekł ale twardy był i niezbyt długo świeży. Następnym razem bardziej się skupię przy pieczeniu. A dzisiaj na obiad będę robić kurczaka serowo-musztardowego z ziemniakami i cukinią w płatkach kukurydzianych.

Kurczak serowo - musztardowy

pierś z kurczaka,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki musztardy np. Dijon,
garść startego żółtego sera,
tarta bułka.

Kurczaka lekko rozbić lub pokroić na cienkie plastry i zamarynować w pikantnych przyprawach. (np. papryka ostra, papryka słodka, pieprz ziołowy, delikat do mięsa knorra). Ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 180C.
Majonez, musztardę i ser wymieszać, nałożyć warstwę na filety, posypać cieniutko tartą bułką i piec, aż nabiorą złoto-brązowego koloru ok. 30 minut

Proponuje krem z brokułów: Ugotować warzywka z bulionem warzywnym, zmiksować wszytskie warzywka, można dodac śmietany i posypać płatkami migdałowymi:)mniam!
Zdrowe, smaczne i pożywne i szybkie do zrobienia!:)

też czasem robię zupę krem z brokułów, ale dodaję później groszek ptysiowy zamiast płatków migdałowych

laski o robicie na obiad? szukam inspiracji... rozmrażam schab, może upiekę jesli się zdąży rozmrozić... znacie jakiś ciekawy nietrudny przepis?

reklama
Rozmrażam karkówkę, zaraz ją, jeszcze trochę zmrożoną zmielę i będą mielone :-)

Ze schabu najprościej chyba schabowe ;-) ale domyślam się, ze nie takie coś chcesz :-)
reklamują (zapomniałam jak się zwie!!;/) chyba pomysł (?) na schab ze śliwką czy coś takiego :-) moja ciocia robiła kiedyś, pyszne :-)

Do góry