reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

:szok::szok: Już ???? o matko :szok: sama nie wiem, czy się cieszyć razem z Tobą czy się zacząć bać :szok: że to tak niespodziewanie ... tak nagle, ratunkuuuuu, chyba się zaczynamy na poważnie ROZDWAJAĆ !!! nie ma co, ja jutro już pakuje torbę :szok:

ha ha ha jestem w 37 tygodniu ciąży więc to nie jest tak nagle:-D
80 % dzieci rodzi się 14 dni przed lub 14 dni po wyznaczonym terminie:-)

Może moja lalka przyjdzie na Świat podczas pełni 13 listopada??:-)

A ja siedze przed kompem i do Was piszę a nie pakuję torbę ha ha:-D:-D:-D

reklama
Wy jesteście szalone...pól dnia mnie nie było a teraz ponad 10 stron do nadrobienia:szok:

Przede wszystkim gratuluję każdej której udało się wpisac na stronie nr 1000!!!!

Ewushka kuruj się koniecznie!!!!:tak:

A propos przeziebień to wczoraj w szkole rodzenia połozna mówiła nam żeby o każdym przeziębieniu ewentualnie chorobie powiedzieć pediatrze po porodzie, u nas podobno zbadają dokładnie dzidzie:tak:

Misiówka mam nadzieję że udało się w tym urzedzie!!!!

Kana ta nasza cholerna słuzba zdrowia!!!!:wściekła/y:Czyżby znowu kazali Ci dzwonić jutro???

YOKA cieszę się że u was wszytsko ok, uważaj na siebie i Oliwkę!!!!

Cyprysiowa jestem za!!!

Kluskawawa ucałuj swoją Kluskę i Zosienkę od nas!!!!:tak:

A mi chyba właśnie odszedł czop śluzowy.....
Może jednak za 2 tyg. Oliwka już będzie na Świecie?:-)

Marzycielka czyli to już tuż tuż....:-)

A ja mam do was trochę inne pytanie:zawstydzona/y: nie smiejcie się ze mnie ale ja naprawde nie bradzo w tym wszytskim lapie sie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jak odczuwacie skurcze???ja do tej pory nic nie czułam, miesiączki zawsze mialam bezbolesne i jak ktos mi mowi ze tak jak podczas okresu to ja nie bardzo wiem jak sie do tego ustosunkowac:zawstydzona/y::wściekła/y:

Od dwóch nocy mam straszne ale chwilkowe bóle w podbrzuszu i kłucie w pochwie...
Dzisiaj musiałam wziąć nospę bo myślałam że już nie wytrzymam....

Pomóżcie!!!!

Co do nastroju to u mnie tez jakiś kiepski:-( przez to chyba tez nie mogłam dzisiaj spać:crazy:moja mama od poniedzialku zostaje bez pracy:sorry2: i najbardziej wkurza mnie to ze miala stala prace z ktorej zrezygnowala bo znajomy otwieral sklepy i poprosil zeby pomogla mu i zeby byla tam kierowniczka a teraz okazalo sie ze mu sie to nie oplaca i zamyka od tak:angry:

Ewelw co do zajęć z karmienia, to położna uczyła nas przystawiać dziecko w postaci lalki:tak: do piersi w różnych pozycjach oraz dużo dużo mówiła o samym karmieniu...jak masz jakies pytania pisz na pm odpisze i moze znajde chwilke to poskanuje to co dostalysmy(materialy)

Marzycielko, to koniecznie spisz numer do którejś z nas i dawaj znać co i jak (jeśli oczywiście sytuacja pozwoli), bo my się już nie możemy doczekać pierwszego grudniowego dzieciaczka.:-)

A ja wzięłam sobie na jutro dzień wolny i może trochę się pobyczę.
Albo znając życie będę sprzątać.:-D To jest chyba pracocholizm:-)

Madzienka kochanie ty nasze.... ja tez miałam pierwszy bolacy skurcz wczoraj wieczorkiem, potem w nocy, i jeden dzisiaj rano,ale kazdy trwał moze z minutkie i był jednorazowy wiec się nie martwię.....

Marzycielko super, że już tak blisko. Podziwiam twój spokój:-D.

Wiesz boję się zacząć za bardzo cieszyć wolę jednak poczekac na skurcze bądź wody:-)Wtedy będę pewna , że to już na 100 % a teraz się cieszę ale nie szaleję jak ogłupiała:-D:-D:-D:-p

A ja Madzienka mam skurcze przepowiadające od chyba 2 miesięcy .
Najpierw było lekkie stawianie się brzucha i napinanie a teraz już mam po kilkanaście dziennie i trwają nawet do 15 sekund może dłużej.
Podczas tego skurczu jak leżę nie mogę oddychać a jak chodzę to chce mi się siku.
Podobno takie silne skurcze jak ja mam mogą się zacząć 2-3 tyg przed porodem i to by się u mnie zgadzało bo jakieś 2 tyg temu byłam na Izbie Przyjęć bo właśnie wtedy one zaczęły być silne a teraz ten czop , który może tydzień przed porodem odejść...
hmmm chyba zaczynam po mału rodzić:-D:szok:

reklama
Do góry