reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie kochane Dziewczynki!
Ja nadal w dwpipaku - dzień 3.
Wczoaraj jednak mi cos zaszkodziło, bo wieczorem mnie przeczyściło i w sumie myślałam że cos sie szykuje, ale po tej akcji poczułam sie o niebo lepiej.....całą noc przespałam i dzis czuję sie super, więc nie zanosi się żebym dziś urodziła i oby nie bo mam męża w pracy i własnie dzwoił że może byc dzis problem ze zeolnieniem z pracy więc mam ndzieję że jak na złośc dziś się nic nie zacznie

A my staramy się wrócić do karmienia piersią bo mam dużo mleka tylko Oliwka musi się postarać troszkę.
Koleżanka mnie dzisiaj podbudowała i może się uda więc będziemy próbować.

Miłej Nocki Brzuchatki i nie- brzuchatki;-):-)
Super Marzycielko, byle pozytywne nastawienie i na pewno sie uda, a karmienie piersią jest takie niesamowite.....tego nie moge się doczeka najbardziej.....facet może nas wyręczyć we wszystkim, ale cyca dzieku nie da...

A ja mam tyle pokarmu że leje mi sie jak z kartonu. Moja córcia upodobała sobie jedzenie nocne i wtedy ciągnie jak smok co jeszcze bardziej wzmaga laktację a w dzień sobie tylko troszkę clamie i dalej spi. Normalnie żałuję teraz że nie kupiłam wcześniej laktatora ale z Tusia nie miałam aż tyle więc uważałam że nie jest mi niezbędny. Ale już naprawiłam swój błąd i paczka juz do mnie idzie. Będziemy zbierac mleczko na lepsze czasy.
Jejku jak Ci zazdroszczę...ja tez bym tak chciała.........przy drugim dziecku miałam więcej pokarmu i mam nadzieję że teraz bede miała jeszcze więcej i że małej starczy i nie będe musiała dokarmiac tak jak chłopaków.....i na pewno wypróbuje to karmi....

Witajcie kochane:)
Wiidze , ze rozdwojone mamunie po malenku wracaja do nas:-)
Justynko, Aniamanu - witajcie:-D:-D:-D
Justynko i Yoko gratuluje cudnych coreczek:tak: a Lenka ma takie sliczne calusne usteczka:-)jest boska- swietne zdjecie Justynko
Dagulla trzymam kciuki mocccnoooo za Was;-)
Tygrysku jak dobrze, ze Twoje meki minely i oby wiecej Ci sie to nie przydazylo-obieacj:-)

Zapominajko
kochanie nie denerwuj sie tylko prosze- zrob to dla mnie;-)i daj kopniaka ode mnie mezowi za awanti- ach Ci faceci - w dupach im sie poprzewracalo:-) mam nadzieje, ze Cie przeprosi i wiecej sie to nie powtorzy;-)

...no to ladnie...a gdzie ten albumik??? I lista naszych mamus?? Jakos wszystko gubie i nie wiem gdzie co jest...HELP!!:no::no:

Jak wejdziesz na forum babyboom to musisz klikąć na przyszłe mamy : grudzień i wtedy otworzą Ci sie wszystkie nasze wątki. Lista grudnioweczek jest na samym początku a album na dole.
jeszcze raz dzieki dzieki dzieki !!!!!

ale sie ciesze ze jestem z Wami !!!

dzis juz troche sie opamiętałam !!! poza tym pięknie świeci słońce wiec nastrój tez ok troszke posprzątałam jakby mi tak ta połozna zawitała i małą przez okno opalam na słoneczku bo jeszcze trzyma ją żółtaczka !!!!
a mój skarbek ważył 3050g i 55cm długa !!! a tak mnie nastraszyli że mała i wogóle do bani to usg bo na 3 wyszło to samo ze będzie malutka i bali sie ze łożysko źle funkcjonuje a tu masz !!!
chociaz boje sie o nią dalej bo chudzinka długa taka no i jakby nie było w 37tc sie urodziłą i dzieki Bogu w porządku z oddychaniem bo naoglądałam i nasłuchałam sie w tym szpitalu przypadków !!!
Justynka super ze juz jesteś z nami no i najważniejsze że z Twoim skarbem wszystko jest ok. Juz niedługo więcej będzie tu mam z maluszkami niż tych nieropakowanych więc malduj co tam u Ciebie i u maluszka jak tylko mozesz najczęściej.....choć dzidzia teraz najważniejsza.

kokusia u mnie z pokarmem jest dziwnie. Piersi mam dosc miekkie, nie widac na horyzoncie nawalu ale maly sie najada i jeszcze zostawia sporo w cycuchu.
A powiedz jak karmisz ja np. zje troszke z jednej to nastepne karmienie zaczynasz od tej samej zeby do konca oproznil czy z drugiej?

Cyprysiowa w naszej szkole mówili że ponowne karmienie powinno być z tej samej piersi a dopiero później z drugiej....:tak:
Podobno pokarm kobiety dzieli sie na 3 fazy....:eek:

...no to ladnie...a gdzie ten albumik??? I lista naszych mamus?? Jakos wszystko gubie i nie wiem gdzie co jest...HELP!!:no::no:

Dzwoneczka;-)
Lista grudnióweczek - https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2008-f232/lista-grudnioweczek-dopisuje-cyprysiowa-16333/
Album - https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2008-f232/album-zamkniety-18633/

Ooooo zaczął mi się dziewiąty miesiąc wg suwaczka:) No to musze to jakoś uczcić:);):-D

Agatkas za dziewiaty miesiąc
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif

Paola czekam i nigdzie bez Was nie wybieram się:-D

reklama
Robię właśnie pierniczki:-D zapraszam.

Anka strasznie jestem ciekawa ile malutka jeszcze posiedzi w brzuszku.
Zapominajko ja typuję 1 lub 2 grudzień. Marcinka urodziłam 5 dni po terminie więc tu wychodzi 1.12 ale wg USG to był 2.12....no ale zobaczymy. W każdym razie 2.12 robię szturm na szpital i wtedy juz zacznę wymyslać i myślę że wtedy mnie juz potną. Zresztą będzie wtedy inny lekarz na izbie więc mam nadzieję że podejdzie do tego profesjonalnie a nie jak ten konował....bo przeciez z cesarką nie czeka się tak długo a tym bardziej z trzecią.
Ale nigdy nic nie wiadomo i może mała zapuka wczesniej......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry