reklama

Grudniowe mamusie 2008

Myslelismy o Darii lub Hani, kiedys marzyla mi sie Nikola ale ostatnio za bardzo popularne

leakarolina myslalam dzis o tobie,gratuluje obie bedziemy mialy corcie coraz wiecej zbieznosci...ha..ha.. Mam do ciebie pytanie mialas jakis komentarz na raporcie z usg bo ja mam napisane :,, No obvious fetal abnormality detected. Howover, this does not guarantee normality,, nie kryje ze wzbudzilo we mnie niepokój.

termin bezzmian na 10.12 a u ciebie? i ile wasz maluszek wazy?

reklama
Myslelismy o Darii lub Hani, kiedys marzyla mi sie Nikola ale ostatnio za bardzo popularne

leakarolina myslalam dzis o tobie,gratuluje obie bedziemy mialy corcie coraz wiecej zbieznosci...ha..ha.. Mam do ciebie pytanie mialas jakis komentarz na raporcie z usg bo ja mam napisane :,, No obvious fetal abnormality detected. Howover, this does not guarantee normality,, nie kryje ze wzbudzilo we mnie niepokój.

termin nadal bez zmian 10.12 no właśnie co za zbierzności :shocked2::-)
mi dziś na usg powiedzieli że wszystko jest oki ale tak jak ty masz napisane to też mnie uprzedzili że usg nie wykrywa wszystkich wad i dlatego podają że nie dają ,, gwarancji na dziecko'' ja bym się na twoim miejscu nie martwiła jak napisali że jest oki to tak jest:-)
a teraz kiedy ci zalecili następną wizyte???

a co do wagi i wzrostu to nie podali mi bo powiedzieli że nie robią takich pomiarów na usg:baffled:
wogóle to dzisiejsza moja wizyta polegała tylko na usg , ani mnie nie ważyli, ani nie pobierali nic do badań:confused::dry:, tylko po usg rozmawiałam 2min z położną i do domu, zapisała tylko wizyte za 4 tyg do mojej położnej i to wszystko
więc na to wygląda że wszzystko jest dobrze :-)

buuuu nic się nie zmieniło

Gratuluję kolejnej dziewczynki:-)

Daria i Hania też bardzo fajne imionka:tak:

Jak bylam na ostatniej wizycie 30 czerwca położna kazała zapisac mi sie na wizyte na tydzień po usg, i teraz ide do niej 11 sierpnia czyli ponad 5tyg miedzy wizytami. W książeczce mam rozpisane wizyty i wg tego powinnam isc dopiero w 24tc , wiec jeszcze pozniej. A ty masz wizyte za miesiac? to kiedy mialas ostatnią?

Zajrzalam teraz do ksiazeczki i mam tak zaplanowane: wizyte w 15tc potem 20/21-usg w szpitalu i wizyte w 24tc czyli 9 tygodni miedzy wizytami ale ze bylam w polsce i po powrocie mialam wizyte dopiero na koniec 16tc a nastepna tez predzej niz w jej rozpisie to czas miedzy wizytami mi sie skrócił

pierwsze usg w 12 tc bardzo szybciutko moze 5 min, potem badania krwi hb, grupa, hiv, żóltaczka... tyle pamietam i to wszystko dzis usg juz dokladne nawet dwa razy, i teraz dopiero w 28tc znow badanie krwi i glukoza... no i to chyba tyle a u ciebie?

wogóle pierwszy raz to było jak byłam w 7tyg 26.04 to była ta pierwsza zwykła wizyta zapoznawcza , potem w 12tyg 5.06 usg w szpitalu, potem poszłam (bo nikt mi żadnej rozpiski wizyt nie robił i sama decydowałam kiedy chce iść na wizyte do położnej) w 16tyg 3.07 bo tydzien wcześniej wylądowałam w szpitalu bo wymiotowałam krwią:zawstydzona/y:( ale wszystko jest oki, ogólnie w szpitalu powiedzieli mi że to są ciążowe wymioty,kazali zostać na noc dali kroplówke i rano wypuścili) i poprostu byłam ciekawa co moja położna na to powie, i ona stwierdziła że to nie były ciążowe wymioty tylko się musiałam czymś zatruć i nie rozumiała jak oni mogli mi tak powiedzieć:no:. No i teraz dzisiaj w 20tyg to usg i położna w szpitalu zapisała tylko wizyte na 25.08 u mojej położnej.

ale się rozpisałam , a ty ile miałaś już wizyt?

reklama
Dzieki tym co sie wypowiedzieli na temat imienia.

Ja mam nadzieje ze nie bede robic za szybko tego testu z tym cukrem bo w pierwszej ciazy mialam cukrzyce ciazowa i musialam miec diete.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry