reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

OD MARZYCIELKI:

My lada chwila rodzimy. Mam 2 cm rozwarcia, krawienie i kanał gotowy. Tylko ciśnienie do dupy więc czekamy na rozwój akcji. Będę zdawać relacje.

:rofl2:rodzi nam się kolejny dzidziuś grudnióweczki:rofl2:

WOW....WOW.....normalnie aż się usmiechnęłam pod nosem.....zadroszczę Marzycielce....heh już niedługo Dzidzie będzie miała ze sobą...:-)

Trzymam kciuki....:tak:

reklama
Misiówka to właśnie nie było takie kłucie na dole,bo takie cos to mam często.Ten ból był tak prawie przez cały brzuch i na chilę przechodził,a później wracał i tak kilka razy.Wiec juz nie wiem co to było:sorry2:

Bliźniaki mnie właśnie też podłączyli do KTG i pytają czemu nie mówię,że mnie boli,bo mam takie skurcze,a ja po prostu czułam jakby mały się wypinał i nic więcej.

Marzycielka to ma dobrze...Ja juz 2 tygodnie mam rozwarcie na 2 cm i skurcze i nic...Dalej trzeba czekać:sorry2: A w ogóle na USG powiedziała mi,że nasz maluszek waży 3300 kg,a zmierzyć go nie dała rady,bo skakał jak szalony.Dziewczyny w szpitalu rodziły wszystkie dzieci większe niż wynikało z USG...Aż się boję jakiego ja słonika urodzę:-p

oooo jak super. Wchodze a tu taka wiadomosc!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

A ja po seksiuku i 2 kubkach malin chodze dalej z brzuchem ;-)
Mialam mega niespokojna noc, od 24-6 wstawalam 4 razy do wc i potem spac nie moglam-masakra!!
Dzis chce sobie isc na jakis spacer dluzszy bo nie wyrabiam w domu juz tylko mezus musi isc do piwnicy po swoja kurtke bo ja sie nie dopinam i mi zimno :zawstydzona/y:

Co do lęlu przed porodem-boje sie jak cholerka ale wiem ze i tak mnie to czeka wiec trudno... za to mam cos takiego ze z rana i popoludniu jestem pelna checi do rodzenia a wieczorem łapie mnie jakis dół i nie chce mi sie jeszcze rodzic i jestem jakas taka zdołowana życiem :baffled:

Witajcie

Widze ze sie rozdwajamy :-D. Powodzenia Marzycielko.

A ja prawie całą noc nie spałam, nie wiem dlaczego, nic mnie nie bolało, siku tylko chodziłam czesto i nad ranem to juz głodna byłam :zawstydzona/y:.

Co do porodu to ja się bardzo boję, a jak odstawie tabletki to w ten dzien czyba bede schize miała. Bede siedziała i czekała jak na jakąś bombe.

reklama
ewelw z tego co wiem lekarz może dawać ci l4 do momentu porodu, jeśli urodzisz w trakcie trwania zwolnienia, to wystarczy powiadomić zus. Ale na 2 tyg przed terminem możesz już iść na macierzyński.
Ja też zamierzam wymuszać na lekarzu jak najdłuższe zwolnienie;-).

Cyprysiowa takie skoki nastroją są chyba normalne. Ja już od jakiegos czasu popadam w skrajne stany emocjonalne. Raz się cieszę jak głupia, że już niedługo utulę małego, a za chwile ogarnia mnie panika, że za szybko, że nie chcę i w ogóle to ja się nie nadaję:-(.

Do góry