reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Dziękuję za miłe przyjęcie ;-)
Jako, że Huberciaszek w końcu padł mogę spróbować Was podczytać. Ostatnio robiłam to wieczorem, ale dzisiaj chyba zbierze się 30 stron - produktywność Wam dzisiaj mocno wzrosła. Moi szefowie byliby z Waszej pracy zadowoleni ;p
Jako, że Hubert to moje pierwsze dziecko, więc nie mam pojęcia na czym polega to wprowadzanie posiłków i pewnie robię cała masę błędów, ale już próbowałąm dawać mu kaszkę mleczno-ryżową - mina jakby cytrynę jadł, marchewkę ze słoiczka - wrażenia podobne jak przy kaszce, jabłko ze słoiczka i zwykłe - efekt taki sam jak powyżej ;-) Dzisiaj dostał sok z marchewki, ale był bardzo głodny, więc sam buzię otwierał widząc łyżeczkę ;p Mam nadzieje, że kiedyś nowe jedzonko do niego przemówi.
Hubi też lubi swoją matę i właśnie na iej nauczył się sam przewracać z pleców na brzuch i polubił leżenie na brzuchu. Teraz czekam na to, żeby odwracał się z powrotem, ale chyba trochę to potrwa, bo nawet nie widać chęci w oczach ;-)
A pogoda pod psem....a ktoś mówił, że 20 stopni miało być ;/

ech dziewczyny dzięki za pomysły z tym dowieszaniem innych zabawek muszę chyba pozabierać te z wózka i tu doczepić a na pomysł ze wstążką że też nie wpadłam... no ale co tyle głów to nie jedna...
Tunia Ewa Ale zajefajną zabawę maja Wasze dzieciaczki,ze też ja nie kupiłam Mikosiowi takiej maty :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Renczysia jeszcze nic straconego - dziecko siedzące i pełzające też jeszcze się tą matą potrafi zabawić
z fajnego obrusu to i ja bym się ucieszyła :)
mamolka a ja nawet mam upatrzony w biedronie mają być czy już są obrusy wielkanocne, też bym się nie obraziła gdybym dostała w prezencie
Tunia ja też dzisiaj się obijam, w większości przed kompem :) co zresztą widać, ale przy naszej pogodzie to jest dozwolone ;P

Mam robotę, mam robotę! Jest książka do zrobienia! Ale fajnie! Od wtorku siedzę i się nudzę, już chyba z tysiąc postów przez ten czas z nudów wyprodukowałam... Ale się cieszę :D Od poniedziałku już Was nie będę aż tak zanudzać (ale troszkę będę, żeby Wam za dobrze nie było:p).

Tunia jak ci ocet nie pasuje może być kwasek cytrynowy, potem tylko po umyciu przegotowujesz jeszcze raz czajnik czystą wodą i wylewasz drugie gotowanie już jest bezpieczne
Ewa nie znikaj na za długo przynajmniej ja się nie nudziłam, a ostatnio notorycznie przy kompie siedzę i sprawdzam postępy Franka, kibicuję mu we wszystkim, no bo on chyba jest tu jeden z najsłynniejszych:-D no i gratki pracy

Ostatnia edycja:
A my mamy być za pół godz u znajomych, a męża po pracy wcięło, dzwonił, że będzie, miał być 15 minut temu:crazy: a ja przez to nie ubrana, nie umalowana etc.

macie jakiś pomysł jak odkamienić czajnik bez octu, bo potem w tym czajniku wodę dla Zuzi do jej dzbanka gotuję i się boję, że tego octu...

I czy Wasze butelkowe dzieci piją już ze smoczka 3m+ z większą dziurką? Bo Zuzanka się pluje jak z niego pije i się zastanawiam czy jak zostanie przy tych smoczkach nr 1 to czy to nie wpłynie negatywnie jak przyjdzie jej pić z kubka niekapka, choć chyba TT ma tzw. kubek treningowy z miękkim ustnikiem i pewnie małą dziurką...
Tunia, mój ma zmieniony smoczek - od kiedy skończył 3 msc. Pije znacznie szybciej, ale nie pluje.

Co do odkamieniania - ja stosuję kwasek cytrynowy - 2 lub 3 saszetki wrzucam do ciepłej wody i się odkamienia:-)
Tak samo kwaskiem cytrynowym można oczyścić pralkę - 2 saszetki wsypać tam, gdzie wsypuje się proszek do prania i nastawić puste pranie na 90 stopni (tak poradził mi pan z serwisu):-D.

reklama
Do góry