reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Uuu... To już niedługo tylko Pucek pustoszczękowy zostanie :)

u nas nadal zebow nie ma i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie. Ninka miala dopiero na 11 m-cy.
Powodzenia na egzaminie! a gdzie na wakacje jedziecie, bo mi umknelo ...

Własnie gufi okragłe czy kwadratowe podładki???

kwadratowe :)

mi dzis od rana w domu, bo byla burza. a potem odwiedzilysmy moja kuzynke. Ninka z jej coreczka troche powariowaly w ogrodzie.
wogole to mialam w nocy przejscia, bo zadzwonila moja mama, ze tata ma krwotok z nosa i nie moga zatamowac. w koncu zabralo go pogotowie, wlozyli tamponade do nosa i dali leki na obnizenie cisniena, bo mial wysokie. troche sie tata przestraszyl i jutro od rana pedzi do lekarza ...

reklama
jak ja bym sobie gdzieś jeszcze pojechała :(
a tu jutro Mąż do pracy a ja za tydzień
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
durna polska! ehhhh

my dziś cały dzień na wsi, marzy mi się taki domek malusi może być rudera nawet starsza niż poniemiecka
nie do mieszkania na stałe
ale tak na wolne dni, na lato ehhhh

Tak cwietka:tak:, to od gleby zależy a dokładnie od jej odczynu ph. Jeśli chcecie mieć różową to podajcie nawóz wzbogacony wapniem lub magnezem. Tylko w tym przypadku łatwo przedobrzyć i roślinka zginie(pierwsze objawy przedawkowania to żółknięcie rośliny). Hortensja ogólnie będzie w lepszej kondycji w ziemi kwaśnej.

witam i ja
cristal udanego urlopu i wiem co czujesz bo moja Ala dzisiejszej nocki tez spadla z lozka-po raz 1, co prawda wczesniej zrzucila poduszke wiem miala miekkie lądowanie ale sie troche przstraszyła. Ale to nic rano sie budze i gdzie Ala bo została juz u nas w lozku a ta siedzi przy lozku.....zonk totalny ale chyba tym razem najppierw zjechala jej pupa a potem glowa bo jakby tak siadla!!! do tej pory z mezem zachodzimy w glowe jak ona to zlazła z tego lozka, ale to nie koniec. wrocilismy z grila u znajomych zostawialm Ale odpieta juz w foteliku samochodowym a sama poszlam zrobic Paulinie pić do kuchni wracam a Ala nie w foteliku tylko na podlodze siedzi!!!!!! jakiegos duszka mamy w domu czy jak??
u nas dzisiaj poranek fest burzowy ale potem był upał niemilosierny!!!1
i po weekendzie
Bodzia gratki ząbka
asjaa kuruj sie kochana
no i udanego urlopu zycze...
a wlasnie mam pytanko. Planujemy z mezem ze moze we wrzesniu podjedziemy w gory ale musza byc miejscowosci z basenami bo nie szykuje sie na upaly i mam pytanko macie jakies miejsc godne polecenia?? Czytałam pozytywne opinie o Szaflarach i o termach w Bukowinie Tatrzańskiej ale ceny tez niezłe!!!

Krolcia, Ty to jesteś specjalistka niezła :) A wiesz może dlaczego nasz zamiokulkas (dla przyjaciół - kulki) przestał puszczać nowe liście? Był czas, że co chwilę coś mu nowego ruszało w górę, a od paru miesięcy cisza... On w lecie przestaje rosnąć?

My się już spakowaliśmy wstępnie. Jak jutro będę na uczelni, to Mąż popakuje wszystko w plecaki. Pucek poszedł przez to spać godzinę później, bo asystował nam dzielnie, łażąc po łóżeczku ;) Udało mu się powtórzyć wyczyn stania na własnych stopach :/ Więc po naszym powrocie łóżeczko idzie na najniższy poziom. Pucek dochodzi do etapu szukania nóg i foteli, żeby się podciągać...:/ I wszystko fajnie, tylko upadki ze stania nie należą do najprzyjemniejszych...

A jedziemy w Beskidy. Pożyczamy nosidło turystyczne i połazimy trochę z Frankiem. A jak będzie pogoda, to mamy zalew pod domkiem - kupiliśmy mini-basen i kąpielówki dla Franka, to się trochę pochlapie.

Idę jeszcze powtórzyć coś do egzaminu. Chociaż moja wiedza zamyka się w paru mądrych zdaniach ;) Trzeba będzie sobie przypomnieć umiejętność ściemniania, lania wody i robienia z dwóch faktów półgodzinnej wypowiedzi - na studiach byłam w tym dobra (egzamin z pozytywizmu zdałam na informacji, że Polska była podzielona między 3 zabory, a Sienkiewicz napisał "Z pamiętnika poznańskiego nauczyciel" - nawet nie wiecie, jak długo można o tym mówić;)) Tylko że teraz mniej mi zależy ;)

Nie wiem, czy będę mieć jutro czas na pisanie, więc w razie czego - do zobaczenia za tydzień :) Może wrócimy już z jakimś zębem ;)

Bodzinka gratuluje...

My po weekendzie u moich rodziców... Dziadkowie się wyszaleli z małym.. a my trochę odpoczęliśmy... Moje siostry jak zwykle się kłóciły która teraz z malutkim na spacer pójdzie :D..
W nocy burza, więc Antoś się obudził i leżał nieruchomy.. Słuchał co się dzieje.. Myślałam, że się boi, ale jak zapytałam "co to?" to się uśmiechnął... ;-)

Dzisiaj jeszcze zaliczyliśmy basen. Mąż się bal, że będzie płacz i ryk, a malutki najpierw chwile potrzebował żeby zrozumieć, że jest w duuużej wannie, a później szalał... Wszystkich chlapał, piszczał i krzyczał z radości. Zaczepiał (o dziwo!) tylko dziewczynki :cool2:... i w ogóle taki zadowolony był.. A jak tylko opuściliśmy basen i owinęliśmy Antka w ręcznik zaczął się płacz. Nie chciał chyba do domu. Bądź co bądź jak jutro będzie ciepło to popluskamy się w dużym basenie pod domem, a za tydzień znów na kryty :-)

Czy któraś już testowała takie nosidło turystyczne? Plecak z "siedziskiem" dla maluszka? Byliśmy pod koniec września w górach i widziałam parkę z takim plecakiem. Całkiem fajnie to wyglądało. Można zabrać wszystkie potrzebne rzeczy na wędrówkę..
My się wybieramy na początku sierpnia do zakopanego i chyba coś takiego kupimy.
Jeszcze morze przydałoby się zaliczyć w tym miesiącu... ale to jeszcze zobaczymy...

Lece rozpakować walizkę..

Hej
Ja wakacjuję u rodziców i ...spać nie mogę:/ Misiako śpi jeszcze, ale już się wiercić zaczyna.

Ewa no dokładnie.Twój Franek siedzi i widze, że Lolo coraz bardziej się szykuje i z raczka łapie równowage :-) Idą łepek w łepek chłopaki :-)
A ja myślałam, że Lolo to już od dawna chodzi:confused::-D
Gratuluję zębolka:-)

Smile - o plecakach niewiele wiem, ale moja siostra niedawno testowała nosidło mei tai i jest zachwycona :-) Miała dokładnie to: Nosidełko dla dzieci MEI-TAI, bambus / bawełna skośno-krzyżowa z kapturkiem - LennyLamb.com. Ja mam chustę z tej firmy i jest świetna. Acha, dodam, że to nosidło testowała ze swoim 2,5 rocznym synkiem (15kg) i ponoć nie odczuła tej masy;-)

Krolcia - niesamowite:shocked2:, nawet nie wiedziałam, że takie smocze mordki istnieją;-) Śliczne :-) Pewnie Twoja dżungla jeszcze bardziej wypiękniała :tak:

Ewa - powodzenia! No cóż, relację musisz zdać;-)

Ostatnia edycja:
Dobry!!!
Cristal chodzi ale siedzieć nie umie ;-) Wczoraj podciągała się przy wszystkim, najsmieszniej jest jak przy nogach Lolka staje..Bo dotychczas tylko przy łóżku...
Ivona to niezły duszek!!
Ewa to teraz oczy całkiem z tyłu głowy ;-)

reklama
Hejo:)
Witam z kawą

Bodzia gratki ząbka i takiego mobilnego synka:-)
puszki doszły?

krolcia sliczne te Twoje mordki:szok: tez chcę takie! to z cebulki wyhodowałaś sama?

ewa powodzonka! oczywiście że zdasz:cool2:

cristal miłego leniuchowania u rodziców:-p

Tunia jak niania? jak dajesz rade z pracą i Zuzią?

Co z Olcią?????

Pamiętacie jak pokazywałam wam sukienki na Chrzest. Wybrałam wtedy tą SUKIENECZKA letnia idealna na upały na 6-9m-cy USA (1690303965) - Aukcje internetowe Allegro ale jak przyszła to okazała sie ....żłóta:shocked2:no rmalnie kolor żółty, na zdjęciu taki krem a w rzeczywistosci całkiem inny kolor, nie zóltawy tylko żółty...wchodzę na all żeby napisac do tej babki - patrzę a ona wystawiła znów nowe rzeczy a w tym pięęękną białą sukieneczkę, ideeealna na Chrzest! ale zawrotna cena, bo 200zł!!! wystawiona...ale tak mi sie spodobała że machnełam ręka na cene i kupiłam, odeślę dziś tą żółtą i różnice dopłacę, babka wystawiła nowa aukcję dla mnie z cena 150 zł ooo SUKIENKA BIAŁA - PŁYWAJĄCE PŁATKI RÓŻ-USA - 18M-CY (1699392921) - Aukcje internetowe Allegro :-pw sumie to cieszę się że biała bo łatwiej dobrac dodatki, bo biel i już a odcieni kremu, bezu jest tak wiele że ciężko czasem coś dopasować

Do góry