reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Jak Ci dał to bierz. Kochana teraz w 99% ulotkach w przeciwskazaniach jest ciąża...Ale z tego co pisałas to gin konkretny facet, więc bierz spokojnie.
A ja podłapałam doła jak stąd nad morze..Od paru dni nie umiem sie do mamy dodzwonić...Mam tylko nadzieje, że tel jej siadł i to dlatego...W ogóle jakas taka jestem rozstrzesiona...Ach mam dośc...7 tygodni uziemienia, samotności w domu...Oszaleje normalnie, oszaleje...Albo zaczne po kryjomu spacerki urządzać...

kochana - Filmy Online - EKINO.tv i korzystaj:)

reklama
Witam Was :)

Siadam już dziś chyba 3ci raz żeby tu coś napisać, ale najpierw za każdym razem czytałam co napisałyście i za każdym razem coś lub ktoś mnie odrywał od kompa:/
Jakiś zakręcony ten dzień dziś...
Lwiczka ja ze swoim facetem też przechodziłam masakrę bo on chciał syna, ale w pewnym momencie się wkurzyłam i powiedziałam żeby nie przesadzał tylko cieszył się że wszystko z Maleństwem ok i oby tak do końca zostało. I żeby zastanowił się co mówi, bo wiele osób oddałoby wszystko by być w ciąży etc. Z biegiem czasu powiedział że już się oswoił że będzie Lenka i gdyby jednak się okazało że chłopak to by się załamał:p heh Na pewno Twój facet pokocha Maleństwo ponad wszystko :)
Hejcz stres przed obroną jest naturalny, ale to tylko formalność i zobaczysz jak jutro będziesz szczęśliwa:) W końcu co dwie głowy to nie jedna więc odpowiesz na wszystko śpiewająco :) U mnie mój facet przed obroną powiedział mi że to formalność i poza tym czym jest obrona w porównaniu z cudem jaki noszę pod serduchem:) Jakoś mi to pomogło i zmniejszyło stresa:) Trzymam kciuki za Ciebie i powodzonka!!

Co do różnicy wiekowej między facetem to chyba wychodzę na prowadzenie w różnicy, tyle że u mnie starszy o 9 lat;) Między Jego Rodzicami taka sama różnica więc luuz;)
Tyle że mojemu facetowi nikt nie daje więcej niż 26-27 lat a to mój wiek więc nie widać tej różnicy. W podejściu do życia też nie widać, On jest nawet bardziej pokręcony niż ja;)

U nas od dziś do nd córka mojego faceta, niestety chora- angina i antybiotyk :/ A jej szanowna mamusia się rzuca że niemożliwe że chora i że jutro ma zdjęcia w przedszkolu i musi iść..Normalnie wariatka...Jej córka ledwo zipie a ta o zdjęciach gada...
Ja staram się odpoczywać, ale marnie mi to wychodzi bo wciąż coś widzę do zrobienia...Ale widzę że głupie wyjście do sklepu powoduje mega twardnienie brzucha i spinanie więc chyba ostro muszę wrzucić na luz..

Dzieciaki mają milion pomysłów na sekunde,ja przed chwilą słyszałam że chce mi pomóc przy cieście a teraz siedzi u siebie i klockami się bawi.Piecze swoje ciasteczka:-)
Tunia słuchaj lekarza i bierz. Ja ostatnio na ten kaszel dostałam tabletki,oczywiście przeciwskazania:ciąża ale kaszel przeszedł jak ręką odjoł. Jak pisze antylkopka,nie będą testów na ciężarnych robić to zapobiegawczo żeby kosztów sądowych w razie wytoczenia sprawy nie płacić piszą że nie wolno.

Lwiczka u mnie byl podobny problem.Cala rodzinka dookola i maz chcieli zeby byla dziewczynka bo chlopak juz jest a tu niespodzianka.Niestety to nie koncert zyczen i to nie my decydujemy o plci.Nosze pod serduszkiem chlopczyka i najwazniejsze zeby byl zdrowy.Nie martw sie kaprysem swego lubego, przejdzie mu a gdy zobaczy dzidzie to nawet nie pomysli ze chcial by bylo inaczej.

Witam dziewczynki. Całe popołudnie przespałam. Ciekawe, czy w nocy będę mogła spać? ;)

Hejcz trzymam kciuki&&&&&&&&&&. Wszystko pójdzie jak po maśle. W końcu masz jeszcze kogoś do pomocy;)

Gufi niegrzeczna ta twoja córeczka. Ciekawym językiem operuje;)

Lwiczka nie martw się, może taki urok Twojego męża. Ciąża pewnie dla niego tez nie jest łatwym doświadczeniem, denerwuje się biedak i nie potrafi sobie poradzić z tą sytuacją, a nie chce Cię denerwować. Taka interpretacja jest chyba uspokajająca, co? Mój mąż też nie jest wylewny i dotyka brzuszka tylko, kiedy sama położę jego rękę. Wyjątkiem chyba była sobota, kiedy po kieliszku zrobił się bardzo wylewny, głaskał brzuszek, mówił, że tam jest jego synek i jak się cieszy z niego. A co do ilości potomstwa i płci. Już kiedyś pisałam, że bratowa mojego taty nie odzywała się do rodziców przez pół roku, po tym jak urodził się mój brat. Ciocia z wujkiem mają 5 córek, u nas były 3 dziewczyny i dopiero brat czwarty. Pierwszy wnuk dziadka, który przekaże nazwisko. A ciocia tak bardzo chciała przypodobać się teściowi (mojemu dziadkowi) i urodzić mu "dziedzica" nazwiska. A tu nic z tego. Z drugiej strony niedaleko mnie mieszka rodzina, w której urodziło się ośmiu chłopców i dopiero po nich dziewczynka. Ciekawa jestem jak ta mała będzie wychowywana i czy jej za bardzo nie rozpuszczą;)

Widzę, że mój mąż nie jest jedynym, który matą się bawił. Rozkładał, bawił się pozytywką, aż zaczęłam się zastanawiać, czy nie będę musiała nowych baterii kupić ;) A o laktatorze to powiedział, że to zakup dla mnie a nie dla dziecka. I że niepotrzebny, bo przecież tata ma dojarkę dla krów :p Dowcipniś. Poza tym mąż jest kochany. Dziś np z pracy przysłał mi smsa, ze bardzo dobre kanapki mu zrobiłąm i że ja robię lepsze niż on. Leniuszek;)

Dziś np z pracy przysłał mi smsa, ze bardzo dobre kanapki mu zrobiłąm i że ja robię lepsze niż on. Leniuszek;)

Kochana uważaj, bo to taki chłyt marketingowy =) mój zawsze mi mówi, że robię najlepszą herbatę a kanapki nigdy tak dobrze nie smakują =)
Co do dotykania brzuszka to mam tak samo. Mój P. nie jest za bardzo wylewny. I jak mu sama nie położę to sam to zrobi bardzo rzadko.

reklama
Taaa skąd to znamy "Kochanie robisz najlepsza herbatke na swiecie"...Oj chłopy..Jestem mega spiaca a nie chce mi sie tyłka ruszyć...

Do góry