reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

madalia
witam ponownie ja też często ma zaległości ale teraz jestem na zwolnieniu więc mam nadzieję, że częściej będę z Wami

Miłego dzionka Wszystkim
zabieram się za planowane porządki w szafie :)))

reklama
A co do usg na nfz...Jak lekarz ma w gabinecie to robi, jesli nie ma to jak wsio oki na NFZ przysługują 3. Do 12 tygodnia, połówkowe i potem to rózniwe, ale przewaznie po 34 dla sprawdzenia ułożenia. Ja tak miałam przy Lolku.

Ja dzisiaj też mam fatalny spadek formy - chyba przez ciśnienie:-(. Ale wczoraj mój Jacek strasznie mnie wzruszył, jednak dzieciaki to fajna sprawa:-). Jak już czytaliśmy książeczkę przed spaniem to mnie spytał czy pani Tela (jego pani z przedszkola) już ze mną rozmawiała, bo chyba będzie jakieś przedstawienie i on ma być pastuszkiem:-D:-D:-D. I będzie miał rolę i kolędę do zaśpiewania!!! Musiałam mu opowiadać co to takiego pastuszek:-D:-D:-D. Trochę się zmartwił, że pastuszkowie to biedni ludzie, ale powiedziałam mu że zawsze mają dobre serduszka i już był pocieszony:-D. I jerszcze mi powiedział, że będzie grał Jezuskowi na FILECIE:-D:-D:-D. Oboje jesteśmy baaaardzo przejęci, kiedy ten czas minął????? Dopiero się urodził, a tu już będzie pastuszkiem w jasełkach...:tak:

Witaj Madalia ponownie:) pewnie że Cię pamiętamy:) jesteś niesamowita z tymi Twoimi dyżurami;) Nadrobić nas na pewno się nie da, ale zaglądaj w miarę możliwości do nas bo przepadłaś ostatnio na meeega długo:/ Najważniejsze że wszystko u CIebie ok:)

hej dziewczyny, podczytuje was ale jak już zczytam całość to jestem zmęczona i nawet nie piszę hehehe.
lwiczka, super że wszystko się wyjaśniło. My baby potrafimy dorabiać sobie własne teorie, a faceci rzadko się otwierają i stąd te nieporozumienia.
madalia, ty uważaj teraz na siebie! ale może jednak chuchaj. nie ma to jak 40ty tydzień =)

Ja za godzinę idę do lekarza. Mam nadzieję, że zobaczę małą =) Co do USG to miałam/mam zawsze regularnie co miesiąc. Niestety nie udało się u mnie wykonać 4D bo miałam za mało wód. =(
Powoli przygotowuje dom i torbę i ciuszki... ale rzeczywiście powoli =) Zastanawiam się czy ubranka dla dzidziusia zawsze muszą być wyprasowane??? Jak widzę tą stertę to wydaje mi się, że przez cały rok tyle nie prasuje =)

hehe Madalia wlasnie dzisiaj o Tobie pomyslalam ze znowu zniknelas i czy zdazysz sie pojawic ;)
super ze pracujesz, tylko tam nie szalej ;))) rozumiem dokladnie co masz na mysli ze w ruchu lepiej, ja tez ciagle latam i cos zalatwiam, i widze ze w porownaniu z pierworodkami ktore siedza w domu i tylko tam sie pokrzataja to mam mega forme :O
Zupelnie co innego mamuski z jednym dzieciaczkiem.. one nie maja czasu na marudzenie i tez ciagle w biegu z musu ;D
aa i nie usiluj nadrabiac bo nie zdazysz nic napisac przed styczniem ;)

hehe Madalia wlasnie dzisiaj o Tobie pomyslalam ze znowu zniknelas i czy zdazysz sie pojawic ;)
super ze pracujesz, tylko tam nie szalej ;))) rozumiem dokladnie co masz na mysli ze w ruchu lepiej, ja tez ciagle latam i cos zalatwiam, i widze ze w porownaniu z pierworodkami ktore siedza w domu i tylko tam sie pokrzataja to mam mega forme :O
Zupelnie co innego mamuski z jednym dzieciaczkiem.. one nie maja czasu na marudzenie i tez ciagle w biegu z musu ;D
aa i nie usiluj nadrabiac bo nie zdazysz nic napisac przed styczniem ;)

Nawet nie wiesz ile ja bym dała żeby móc latać, coś załatwiać....niestety z przyczyn medycznych czasem jest to niemożliwe...Więc ciesz się że możesz i korzystaj! Rozumiem że może CIę wręcz irytować że niektóre z nas takie ograniczone ruchowo, ale w końcu kto lepiej zrozumie to nasze jak piszesz "marudzenie" jak nie inne kobitki na tym forum...

Witajcie,
dzisiaj później, bo od rana byłam na wizycie, potem odbierałam Wiki z przedszkola i prosto na spacerek. jak wróciłam, to dzwonić do mamy żeby jej wszystko opowiedzieć. w sumie to nie ma czego, ale napisałam dwa zdanai na wątku z wizytami.
Kupiłam dziś zupełnie przypadkiem ręczniczek dla młodego, bo nie wiem gdzie mam te po Wiktorii. Miałam 3 i jakoś żaden się nie ostał.... Ciuszki powracały, mimo że nie potrzebuję dla dziewczynki, a ręczniczki jakoś nie....

najlepsze, przychodzę dzis po Wiki do przedszkola, a ona tańcuje na takiej sali przejściowej z jakims kolegą. No to ja stanęłam z boku i sobie patrzę (mówię, że zobaczę jak ona po francusku z dziećmi). Jakis inny chłopiec podbiega do nich i ciągnie tego z którym moja Migotka tańczy. Biedaczek się przewrócił, a tamten chce wykorzystac sytuację i tańczyc z Wiktorią. A ona (jaka kochana) poszła pomóc tamtemu się pozbierać z podłogi i dalej z nim tanczyła, a do drugiego - "nie ładnie, zrobiłem mojemu koledze krzywdę". Pomyślałam sobie, jak dobrze wychowane dziecko, broni słabszych (dumna mama!!). Ale jak zobaczyłam, że ten z którym tańcuje w podziękowaniu jej buziaka daje, to skończyło się przyglądanie i się ujawniłam. hehe

lwiczka
- super, że w domu lepsza atmosfera, ide nadrabiać szczegóły

A co do usg na nfz...Jak lekarz ma w gabinecie to robi, jesli nie ma to jak wsio oki na NFZ przysługują 3. Do 12 tygodnia, połówkowe i potem to rózniwe, ale przewaznie po 34 dla sprawdzenia ułożenia. Ja tak miałam przy Lolku.
we Francji robią tylko te trzy, a dodatkowo, jeśli są jakieś komplikacje.

reklama
och oczywiscie nie mialam na mysli tych co z przyczyn medycznych musza siedziec w domu bo to zrozumiale ze nikt nie bedzie narazal dzidzi na wczesny porod i komplikacje, ale moge sie zalozyc ze duzo jest takich co przeciwskazan nie mialy wczesniej i wiele pewnie nie ma nadal a stagnacyjny tryb zycia prowadza. Co jest niedobre bo po calych dniach w domu i wyjsciach po zakupy tylko, wiekszy wysilek, dluzszy spacer, dluzsze zakupy, spedzenie czasu aktywnie nie wchodza w gre bo kobieta pada na twarz i odrazu ma skurcze lub bole, i wizje porodu w 33 tygodniu :/
Zreszta co maja powiedziec mamy ktore maja przeciwskazania do aktywnosci a maja starsze dzieci?? A nie maja znikad pomocy? Bo takie tez pewnie sa. A dziecko trzeba oporzadzic i sie z nim pobawic itd wiec sa przeciwskazania i przeciwskazania moim zdaniem.

Do góry