U 

reklama

H 

hałabała
Gość
pytanie do dziewczyn co juz mialy @
jak u Was z regularnoscia cyklu?

mamolka
Fanka BB :)
z innego wątku wklejam- bo już dawno temu o tym pisałam- jak się Mikołaj pod serduchem zagościł
Ostatni okres miałam 5 marca 2010r. ( cykl 21 dniowy ). Zresztą wypiszę moje wszystkie cykle po odstawieniu od piersi OLKA. Cykle trwały kolejno: 30, 25, 33, 23, 29, 25 i 21.
teraz po odstawieniu Mikołaja @ przychodził: po 31 , 26 i wczoraj po 24 dniach.....
Kiedyś ( przed pierwszą ciążą) miałam idealnie co 28 dni

Ostatnia edycja: 

W koncu sobie siadlam
Pogotowalam, posprzatalam, popralam.Jas o 19.00 zasnal i w koncu sie za okna wzielam bo u Adasia jeszcze jakies tematy wigilijne
 Trzeba by jeszcze poprasowac ale juz nie mam sily
Aluska trzymam kciuki by te chorobsko poszlo precz

Ja tak slysze ze sa jakies wyscigi w sadzaniu dzieci czy co innego to sie dziwie bo ja bym z checia tak czas zatrzymala bo dla mnie to i tak wszystko za szybko sie dzieje.Jeszcze niedawno go w brzuchu nosilam a dzis potrafi juz mi wszystkie papiery z lodowki posciagac

Pogotowalam, posprzatalam, popralam.Jas o 19.00 zasnal i w koncu sie za okna wzielam bo u Adasia jeszcze jakies tematy wigilijne

Aluska trzymam kciuki by te chorobsko poszlo precz

Ja tak slysze ze sa jakies wyscigi w sadzaniu dzieci czy co innego to sie dziwie bo ja bym z checia tak czas zatrzymala bo dla mnie to i tak wszystko za szybko sie dzieje.Jeszcze niedawno go w brzuchu nosilam a dzis potrafi juz mi wszystkie papiery z lodowki posciagac

Ostatnia edycja: 

krolcia
Fanka BB :)
Przed ciążą jak w zegareczku 27 dni
 . Po pierwszej ciąży równo jak w zegareczku co 27 dni:-), do czasu użycia antykoncepcji
. Po pierwszej ciąży równo jak w zegareczku co 27 dni:-), do czasu użycia antykoncepcji , wtedy zrobiło się co 28-29 dni. Po odstawieniu anty wszystko rozpi...przone
, wtedy zrobiło się co 28-29 dni. Po odstawieniu anty wszystko rozpi...przone ! Rok czasu dochodzenia do siebie
! Rok czasu dochodzenia do siebie i znów jak w zegareczku 27 dni
 i znów jak w zegareczku 27 dni . Po drugiej ciąży ....wciąż czekam na pierwszą @
. Po drugiej ciąży ....wciąż czekam na pierwszą @ .
.Hejka!
Dzień mi zleciał nawet nie wiem kiedy, a jutro pewnie też mignie w momencie, bo po południu idziemy z przyjaciółmi do jakiegoś parku odpoczynku. Nie wiem jeszcze dokładnie ,co to i po co tam jedziemy, ale jutro się dowiem ;-)
Przyjaciele mają córeczkę 1,5 miesiąca młodszą od Idy i mam nadzieję, że ją w końcu zobaczę "żywą", bo do tej pory za każdym razem jak u nich byliśmy, to mała spała. I ciekawi mnie jak ją ubiorą, bo ostatnio Ida była w śpiochach, body z krótkim rękawkiem i sweterku, a ich mała w grubym polarowym kombinezonie i jeszcze kocem przykryta.
Tunia - zdjęciami znajomych się nie przejmuj. Na potrzeby zdjęcia różne dziwne rzeczy się z dzieckiem robi - typu zakładanie butów, okularów przeciwsłonecznych.
Gufi - zazdroszczę strasznie tego morza. My też się wybieramy, ale dopiero w połowie lipca. Już się nie mogę doczekać.
Hałabała - ja nie pomogę, bo jeszcze ciągle bez @. W czwartek idę do gina i przed wizytą zrobię test ciążowy na wszelki wypadek.
Kurcze i nie wiem co jeszcze komu miałam odpisać.

Dzień mi zleciał nawet nie wiem kiedy, a jutro pewnie też mignie w momencie, bo po południu idziemy z przyjaciółmi do jakiegoś parku odpoczynku. Nie wiem jeszcze dokładnie ,co to i po co tam jedziemy, ale jutro się dowiem ;-)
Przyjaciele mają córeczkę 1,5 miesiąca młodszą od Idy i mam nadzieję, że ją w końcu zobaczę "żywą", bo do tej pory za każdym razem jak u nich byliśmy, to mała spała. I ciekawi mnie jak ją ubiorą, bo ostatnio Ida była w śpiochach, body z krótkim rękawkiem i sweterku, a ich mała w grubym polarowym kombinezonie i jeszcze kocem przykryta.
Tunia - zdjęciami znajomych się nie przejmuj. Na potrzeby zdjęcia różne dziwne rzeczy się z dzieckiem robi - typu zakładanie butów, okularów przeciwsłonecznych.
Gufi - zazdroszczę strasznie tego morza. My też się wybieramy, ale dopiero w połowie lipca. Już się nie mogę doczekać.
Hałabała - ja nie pomogę, bo jeszcze ciągle bez @. W czwartek idę do gina i przed wizytą zrobię test ciążowy na wszelki wypadek.
Kurcze i nie wiem co jeszcze komu miałam odpisać.
Aluśka - trzymaj się!! bardzo Ci współczuję

Gufi - ale fajnie!! życzę wspaniałej pogody i cudownego wypoczynku!!
a ja pisałam rano, że ciasto upiekę i na koncert z rodzinka się wybiorę...no i nici z planów a dlaczego??? bo oczywiście popołudnie spędziłam u...dentysty
 a dlaczego??? bo oczywiście popołudnie spędziłam u...dentysty

po wizycie (ponownie na pogotowiu stomatologicznym) byłam tak opuchnięta i obolała, że na koncert poszedł mąż z córcią, a ja z małym zostałam w domku.
  po wizycie (ponownie na pogotowiu stomatologicznym) byłam tak opuchnięta i obolała, że na koncert poszedł mąż z córcią, a ja z małym zostałam w domku.
Znowu mam założone lekarstwo, może teraz juz przestanie boleć. A niestety na fotelu, pomimo znieczulenia (jak zobaczyłam tę wieelką igłę, to myślałam, że ze strachu zejdę) bolało
ok..urczę, żebym zaniedbywała, olewała - to ja dbam, chodzę często a i tak teraz cierpię:-(

zawsze miałam co 30-31 dni, teraz też.pytanie do dziewczyn co juz mialy @
Gufi - ale fajnie!! życzę wspaniałej pogody i cudownego wypoczynku!!
a ja pisałam rano, że ciasto upiekę i na koncert z rodzinka się wybiorę...no i nici z planów

po wizycie (ponownie na pogotowiu stomatologicznym) byłam tak opuchnięta i obolała, że na koncert poszedł mąż z córcią, a ja z małym zostałam w domku.Znowu mam założone lekarstwo, może teraz juz przestanie boleć. A niestety na fotelu, pomimo znieczulenia (jak zobaczyłam tę wieelką igłę, to myślałam, że ze strachu zejdę) bolało

ok..urczę, żebym zaniedbywała, olewała - to ja dbam, chodzę często a i tak teraz cierpię:-(
Ewa - jak to siwe włosy??? Przecież Ty chyba rok młodsza ode mnie jesteś?
Ida po dzisiejszym szczepieniu normalna. Zupełnie jej szczepionki nie ruszają - ani senna nie jest, ani temperatury żadnej nie ma.
Takie geny
Franola też już szczepienia nie ruszają. Dawniej przesypiał cały następny dzień, a teraz jest normalnie
Poza tym to dzień nam szybko minął - sprzątanie, zakupy, gotowanie, odwiedziny Frankowego chrzestnego
Coś jeszcze miałam napisać... Aha - było pytanie o regularność cyklu. Ja jestem dopiero w trakcie drugiego cyklu po porodzie, ale coś mi się wydaje, że będzie dłuższy niż wcześniej, bo przed ciążą miałam w 15 dniu już owulację zazwyczaj, a dziś właśnie 15 mija i dopiero wczoraj pojawił się płodny śluz. Ale to się jeszcze wszystko może inaczej wyregulować, więc zobaczymy

Ostatnia edycja: 

reklama

Podziel się: