reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Asjaa dawno mnie tam nie było, bo 2,5 roku.
Ewwe Ty chyba planujesz mieć czwórkę jak Ewa to kiedy starania jeśli nie sekret??? ;)

reklama
missii szczesciaro :) mój mały zasraniec może z raz przespał całą noc - nie wiem z czym to jest związane. karmię go o 22, potem o 1 - 1;30 , a nastepnie kolo 4 - 5, teraz to już luz - robie to z automatu:) szykuje butelki z wsypaną kaszką na noc - wode w termos - i rano tylko sprawdzam ile butelek rozcienczylam z wodą :) tzn ze tyle razy mały jadł - bo już kamie go chyba przez sen:) Mój sen hehe

Elenka, planujemy z mężem już w sumie nie długo bo gdzies tak koło marca kwietnia:) zeby nam się znów na zimę urodziło:)wtedy bedzie bezpieczny już okres po cesarce, i odpowiednia różnica wieku między malcami:) a co do czwórki dzieci to takie moje marzenie nie do spełnienia przez mojego męża:) myślę że trójka to będzie już wyczyn:D

Ostatnia edycja:
Aniah Gratulacje:) rozwiązałaś moją zagadkę - która mi się dziś w głowie uroiła - tzn - która gródnióweczka bedzie ponownie w ciąży jako pierwsza - no chyba że jest jakaś przed Tobą - co mnie ominęło:):) w kązdym razie dbaj o siebie, aha i na Niepocieszenie napiszę Ci że mój Borysek ma już skończone 7 miesięcy i je co 3 godziny. czy dam mu mleko z kleikiem i z bananem , sztywne ze az łycha stoi na noc czy zwykłe mleczko z kaszką z butelki to za 3, 4 godziny mam podbudkę na kolejne jedzenie. WIęc nie ma reguły jak pisze Ewa.

Dziękuję za gratulacje :) a z jedzeniem, to faktycznie mnie niepocieszyłaś hehe:p Dałam małemu na noc kleik, taki (jak mówiłaś), że łyżka stała, ciekawa jestem jak długo go będzie trzymało :p

ainah
koniecznie pokaz jak bedziesz miala zdjecie fasolinki :) ahhh przypomnialyby sie stare czasy ;)

ewwe
no albo sobie brzdaca kolejnego walnąć :p ;) bo ja narazie dziekuje :) a borysekk nie przesypia calych nocy ?? moj jas w dzien tez je co 3 godziny ale noce cale przesypia odkat 1 miesiac skonczyl....

pokażę na pewno !

Zazdroszczę przespanych nocy ! Ja też karmię w nocy z automatu, ale co trzeba wstać to trzeba, także nie mogę powiedzieć, żebym się wysypiała :p

aniah trzymam kciuki zeby Ci pospał, ja chyba zaczne małego zamiast karmic w nocy to poic. może zapomni ze w nocy mozna byc głodnym....

Krolcia, mnie też nie stać ;) Od moich rodziców dostaliśmy. Obiło im się kiedyś o uszy, że chcemy parowar kupić. A oni jak już się za coś biorą, to konkretnie ;)

Ewwe, my też chcemy zacząć starania w marcu :) W zasadzie to chcemy w marcu zacząć i skończyć ;) Ale czas pokaże, co będzie. Chciałabym urodzić w grudniu, styczeń i luty ewentualnie też wchodzą w grę, ale już słabiej. A to dlatego, że jeśli się wszystko uda, to będę wtedy na 2 roku studiów dr. Jeśli urodzę w grudniu, to wcześniej sobie egzaminy pozaliczam, a od drugiego semestru będę mogła zacząć zajęcia ze studentami - dzieciątko będzie wtedy miało już 3 miesiące. Gdybym urodziła w lutym, to nie wiem, czy zostawiłabym w domu miesięcznego noworodka...:/

Zrobiłam sobie rozpiskę zadań na ten tydzień, aż do przyszłej soboty. Bo już nie wyrabiam... I wygląda to przerażająco. Poczułam się jak w czasie sesji, kiedy musiałam robić 15 rzeczy na raz. Tylko wtedy nie miałam raczkującego po domu dziecka (dziś wyszłam z pokoju na moment, a Pucek podpełzł pod moje biurko i zaczynał już powoli jeść kable...:/ czas zacząć przemeblowanie...).

Elenka, planujemy z mężem już w sumie nie długo bo gdzies tak koło marca kwietnia:) zeby nam się znów na zimę urodziło:)wtedy bedzie bezpieczny już okres po cesarce, i odpowiednia różnica wieku między malcami:) a co do czwórki dzieci to takie moje marzenie nie do spełnienia przez mojego męża:) myślę że trójka to będzie już wyczyn:D

Jak to dobrze mieć poukładane życie. ;)

reklama
jej ja sobie nie wyobrarzam zeby mi jasiek teraz zaczal wstawac w nocy bbrrr pewnie bym chodzila strasznie zdenerwowana z niewyspania bbrrr ja wlasnie po miesiacu jego skonczonym przeszalm na mieszkanke i od tej pory poprostu spal cale noce i chyba ssie poprostu juz przyzwyczail ze trzeba spac. najlepsze jest to ze jak sie rano budzi to nie drze sie z glodu thylko sobie spiewa i fika :)i tak z 20 min moze :)

ja was dziewczyny podziwiam normalnie ze chcecie miec tyle dzieci!!!! ja zanim mialam jaska to chcialam miec 4 ptrzynajmniej a teraz nie chce juz wiecej cia i porodow... dziewczynke jeszcze bym tylko chciala ale taka juz zeby z poltora roku miala z adopcji alenapewnon ie wiecej i nie chce juz rodzic swoje przezyla i wystarczy mi juz strachu przez cala ciaze z reszta nie chce juz malego niemowlaka wychowywac jestem za nerwowa... i moj kregoslup po ostatnim przeciazeniu po jasku ma tez dosc / ale dla was szacun normalnie!!

Ostatnia edycja:
Do góry