reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co za beznadziejny dzień!! Już któryś z rzędu ciągle leje i jest ciemno!!! Do tego Misko nie spal w nocy więc dziś padam.

Jutro przed 11 mam rozmowę o pracę więc proszę 3mać kciuki aczkolwiek mało prawdopodobne żeby bez znajomości udało mi się coś dostać. Wczoraj się ogromnie cieszyłam z możliwości pójścia do pracy a dziś mnie złapał jakiś dół... jeszcze brat mi dogadał "Eee tam to się za darmo pracuje". No tak i pewnie znów czeka mnie praca za najniższą krajową jeśli wogóle jakąś dostanę... niech ta pogoda się chociaż odmieni!!:/

Smile
współczuję nieprzespanej nocy, niestety wiem jak to jest. A nie próbowałaś dac jakiegoś czopka przeciwbólowego?? Taki płacz musi mieć powód.

reklama
nie nadrobię bo nawet jak przeczytam to mi się pomiesza tyle tego napisałyście
jestem po morzu
a w trakcie remontu kuchni (płytki)
także znowu pewnie za Wami nie nadążę :(

Wiolcia - kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze! Ja też ostatnio wysyłałam podania o pracę, a jak mi ludzie zaczęli odpowiadać, to się załamałam. Mam coraz mniej czasu dla Franka, dla siebie, dla Męża. Ale muszę to powoli jakoś sobie wypośrodkować i będzie dobrze...

A swoją drogą, to ta najniższa krajowa to jakaś paranoja jest... W ogóle znaleźć pracę to jest niezła sztuka. Ja już odpuściłam pracę na etat - jadę na umowach o dzieło i sama sobie odkładam kasę na emeryturę. Mąż nam zapewnia ubezpieczenie.

Aha - dziękuję za kciuki wczorajsze: dostałam książkę do roboty. Sensacyjną - Toma Clancy'ego, może kojarzycie :) Będę polecać jak się ukaże ;) Ale po lekturze pierwszego rozdziału mogę powiedzieć, że jeśli ktoś ma ochotę na czytadło z wartką akcją, to warto sięgnąć :)

Ewa ja kojarze ;-)
Buziaki dla mojego ulubionego Franusia :-)
Wiolcia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kurcze, co chwila mnie Idzior odrywał od kompa i już nie pamiętam, co miałam pisać.

Dziewczyny, czy Wasze dzieci tez maja tak, że zabawki są do d..., za to przedmioty "niedozwolone" (typu komórka, gniazdka, puzzle siostry) nęcą i kusza, żeby wyciumkac? Idek się chyba dzieki puzzlom nauczy raczkować :baffled:

Smile - buciki śliczne. Pierwsza moja myslą było - kupie takie same, ale drugą - po co mi one skoro w szpilkach nie umiem chodzić :baffled: Ja to z tych baletkowych, chociaż jestem na tyle niska, że w szpilkach bym wygladała dobrze. Ale jak pomyślę o spacerze po wrocławskich kocich łbach, to mi sie odechciewa ładnie wygladać.

Wilocia - kciuki. Walcz o swoje tak, jak Tunia.

Ewa - milego czytania. Mam pytanko - czy jesli pracujesz nad książką "do czytania", potrafisz równocześnie poprawiać błędy i cieszyć sie lekturą?

Cwietka - różnie. Jeśli jest mało błędów, to właściwie sobie czytam, tylko od czasu do czasu poprawiając. Ale jeśli trzeba zmieniać całe zdania, to przestaje być przyjemnie. No ale mimo wszystko jeśli coś się dzieje, to przyjemniej się to poprawia - nie tak jak książkę z politologii, którą teraz robię :/

Zawiązaliśmy się na plecach :D Fajnie :D

Tunia, w Frankowej książeczce zdrowia pełzanie to umiejętność dopiero na 8 miesiąc, więc nie masz się czym martwić.
A co do pensji to masz rację. Ja teraz nawiązywałam współpracę z nowym wydawnictwem i na pytanie o wynagrodzenie podałam kwotę o 20% wyższą niż w dotychczasowej mojej pracy. Zgodzili się od razu i to jako cenę wyjściową - za tą pierwszą książkę. Potem będzie więcej.

Tunia moja tez tylko sobie kreci sie w kolko i macha nogami :D jestem zszokowana np Cyprianem, Franciszkiem i Filipem :O no ale wyglada na to ze z Arlena nic sie nie dzieje wiec mysle ze to normalne :) blaagaaam one maja dopiero 6 i 7 miesiecy ledwo, do martwienia sie mamy sporo czasu a pewnie nie bedzie potrzeby :D jak pisze Ewa wyzej wymienione dzieci sa ponad norme rozwiniete :D moze to przez obgryzanie lozeczek, jakas substancja w farbie czy cus hehe;)

A Ty kochana zaspokoj moja ciekawosc, ile kosztuja takie czapki jak masz dla Zuzi? min jak ta na chrzciny?

Ewa tak juz kiedys mialam zapytac jaka masz chuste?

Wiolcia trzymam kciuki, i tak jak pisza dziewczyny nie daj sie!

A ja wzielam urlop od macierzynskiego miesiac i w tym czasie W bedzie go mial, ja w tym czasie mam ferie z pracy wiec dla mnie ten okres bezplacowy, jednak on bedzie mial wyplate z urzedu i dodatkowo sa dochody z firmy wiec wyjdzie na to samo jakbym ja miala ten miesiac finansowo za to moj macierzynski nie skonczy sie w pazdzierniku tylko w listopadzie :D uff 1 miesiac zdobyty :))

nie przeczytam wszystkiego

wiolcia
trzymam kciuki zeby odpowiedzieli na podania i zebys nie wiedziala co wybrac ;) ja tez czekam na odpowiedzi i na nowe ofert co bym to mogla jeszcze cos powysylac... kurde do wro to bym tysiac wyslala ale za daleko i nie ma szans tak jak zlobek tutaj ;/

tunia
nie martw sie moje dziecko dopiero od kilku dni siada a zobacz ile jest roznicy :) ja zwalam na ciezki tylek i glowe :) nie martw sie przyjkdzie i na nia czas a moj jasiek to zebow w ogole jeszcze nie ma i to mnie martwi ale pewnoe i na nie pora nadejdzie

wlasnie gotuje marcheweczke i ziemniaczki i kalafiorka na obiadek dla jasia :)

salomi
a jaki budyn robisz ?? sama czy zwykly kupny ??

musze leciec dzumbel sie niecierpliwi

Ostatnia edycja:
reklama
hello dziewczęta :-) U nas kolejny dzień pogoda do dupy.A od ponad tygodnia mały mi się budzi w nocy,a już było tak fajnie że tylko nad ranem,ale cóż najważniejsze że zdrowy jest :-)

Smile Śliczne te buciki :-) w obcasach nie chodzę chociaż raz na rok ubiorę.Np w sobotę idziemy w rynek na piwko urodzinowe kolegi i tak myślę czy obrać szpileczki(na małym obcasiku) czy baleriny :-)

Wiola kciukasy zaciśnięte.Jak się czujesz tak w ogóle?

Tunia mój tez leniuch,nie raczkuje i nie siada,ale nie ma się czym martwić.Mojej koleżanki dzieci siedziały jak miały ponad 8m.Każde dziecko inaczej sie rozwija,jedno szybciej drugie wolniej :-)

Ewa buźki i wszystkiego najlepszego dla Franusia na 7m :-)

Do góry