reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

o kurcze Missiiss widzisz zapomnialam Ci napisac, robie z mm i maka ziemniaczana, Arlena ma alergie na mleczka troche i normalnego bym jej nie podala, a mm jej przemycam w ten sposob bo latwiej podawac, zwykle mleko lyzeczka... :O wiadomo a butelka ani niekapek, nic nie chce do jedzenia niestety :/

no ja z osesek.pl te przepisy biore sobie, super sa :D

reklama
Tunia - ja zauważyłam że dzieci nie rozwijają się równocześnie. Jedne szybciej raczkują, ale w buzi np zębów brak Inne 6-7 miesięczniaki gadają mamamamama,tatata, bababa, a inne siedzą cicho, ale np w buzi po 3-4 zęby :)

u nas Mikołaj raczkuje ( bardzo rzadko pełza), potrafi sobie tak przysiąść na boczku, a czasami nawet usiąść przy sprzyjających warunkach, w buzi 3 zęby i czekamy na czwartego bo zaczyna się bielić pod dziąsłem....za to jedyne co umie powiedzieć to czasami "Buuu" no i jęczy- to akurat ma opanowane do perfekcji

Salomi, mam NatiBaby, tkaną, około 5-metrową. Taki kolor: http://3.bp.blogspot.com/_MTTUpTKbuOw/TG7d0jAUhTI/AAAAAAAABfM/kG202JkElso/s1600/nati_toskania.jpg

Dostaliśmy od znajomych, którzy jej nie używali, więc nie mieliśmy wyboru ;) Ale bardzo ją sobie chwalę :)

A co do postępów dzieci, to fakt, że wszystko idzie w różnym tempie. Franol np. był i jest bardzo sprawny ruchowo - wszystko szybko łapie. Ale zaczął się śmiać na głos powoli dopiero w 6 miesiącu, a tak naprawdę śmieje się dopiero od tygodnia czy dwóch. Szybko zaczął piszczeć, ale długo nie wymawiał sylab. Od kilku dni dopiero wychodzi mi jakieś gaworzenie. Zębów brak. Jeść kawałków nie potrafi.
Wszystko przyjdzie w swoim czasie :)

Ostatnia edycja:
salomi
dzieki :) wejde sobiena stronke co piszesz moze cos ciekawego tez najde :) ja sprobuje w sobote dac z torebki zwykly...

mamolka
jeczenie opanpwane do perfekcji? skad ja to znam :/

Jutro przed 11 mam rozmowę o pracę więc proszę 3mać kciuki aczkolwiek mało prawdopodobne żeby bez znajomości udało mi się coś dostać. Wczoraj się ogromnie cieszyłam z możliwości pójścia do pracy a dziś mnie złapał jakiś dół... jeszcze brat mi dogadał "Eee tam to się za darmo pracuje". No tak i pewnie znów czeka mnie praca za najniższą krajową jeśli wogóle jakąś dostanę... niech ta pogoda się chociaż odmieni!!:/

Smile
współczuję nieprzespanej nocy, niestety wiem jak to jest. A nie próbowałaś dac jakiegoś czopka przeciwbólowego?? Taki płacz musi mieć powód.

Dałam małemu Viburcol, ale coś nie chciał chyba zadziałać... Ewidentnie zębole mu idą...

A co do pracy. Mi kolega, który zajmuje się HR kiedyś powiedział, że jeżeli ktoś powie, że chce zarabiać np. 2000 to trzeba mu dać trochę mniej... I tak za zwyczaj robią... Ty powiesz 2tys, a oni Ci 1,8tys... No chyba, że zakładają 3tys za ten wakat, a ty mówisz 2,5tys to nawet nie ma co iść niżej...

Btw. Ja 5 lat temu zaczynałam pracę za 900zł netto na 3/4 etatu w administracji, a skończyłam na stanowisku kierownika zakupów i zaopatrzenia z pensją kilkakrotnie większą... więc czasami warto przyjąć pracę za "marne" pieniądze..

Kurcze, co chwila mnie Idzior odrywał od kompa i już nie pamiętam, co miałam pisać.

Dziewczyny, czy Wasze dzieci tez maja tak, że zabawki są do d..., za to przedmioty "niedozwolone" (typu komórka, gniazdka, puzzle siostry) nęcą i kusza, żeby wyciumkac? Idek się chyba dzieki puzzlom nauczy raczkować :baffled:

Smile - buciki śliczne. Pierwsza moja myslą było - kupie takie same, ale drugą - po co mi one skoro w szpilkach nie umiem chodzić :baffled: Ja to z tych baletkowych, chociaż jestem na tyle niska, że w szpilkach bym wygladała dobrze. Ale jak pomyślę o spacerze po wrocławskich kocich łbach, to mi sie odechciewa ładnie wygladać.

Na spacer w szpilkach to nie ma mowy... Tym bardziej gdzies na miasto... Ale w niedziele do znajomych albo do kościoła owszem.. :p

Mój mały uwielbia kabel od laptopa i oczywiście komórkę... A przedtem dzwonił facet z leasingu. Ja sobie z nim gadam, a mały: ta-ta-ta-ta :D ... Ale sie usmiałam.

Mamolka dokładnie tak jest jedno szybciej drugie pózniej..Filip poszedl w rozwój ruchowy ale głoa na nie kręci od wczoraj a wiem, że Hub robił to duuużo wcześniej, papek nie je, ledwo gaworzy...Zębów brak
Ale mnie rozłozyło..Póki leze i siedze to w miara le jak chodze to mi się w głowie kręci,ledwo sloiczek podgrzalam, dobrze, że miałam jeszcze...A tu głodana jestm i ja i Karol..Masakra...

Też coś o różnym rozwoju wiem:tak:. Mateusz w wieku Daniela śmigał już na czterech jak ta lala, a ten leniwiec jeden:dry:, dopiero zaczyna się kręcić w kółko i pełzać a raczej przesuwać się do tyłu.

A Tunia i za nic nie chce siedziec chyba, że na kolanach moich. Tak się odbija do stania lbo na brzuch i w droge!!!!!!!!!

reklama
ja dzis od niepamiętnych czasów mam czas aby z Wami troszke popisac moje dziecko caly dzien spi chyba to za sprawa goraczki ktora nie spada po lekach jak jutro sie utrzyma to idziemy do lekarza chociaz wydaje mi sie ze to efekt zabkowania ale wole sie upewnic ze wszystko ok

Do góry