reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam;-)
Kurcze dziewczyny lato jest (chyba:dry:), co Wy z tymi choróbskami? Zdrowiejcie szybciutko:tak:!!!!
Mały dzisiaj rano zjadł oszałamiającą ilość mleka aż 60ml:confused2:. Chyba na zęby taki brak apetytu od kilku dni. Szykuje się druga jedynka, już lada moment i będzie.

W związku z tym ząbkowaniem chciałam Was spytać czy słyszałyście od Waszych mam coś o uderzeniowej dawce vit. D:eek:? Moja mama kiedyś mi opowiadała, że lekarz przepisał takie cuś dla mnie i ona miała problem z ząbkowaniem z głowy. Nie wiem jaki to ma związek vit. D i zęby, czy mniej bólu, czy że szybciej wyszły, w każdym bądź razie było ponoć skuteczne. Pytam o to babeczki w okolicach 30 lat bo być może później tego już nie stosowano...

Thinka witamy z powrotem. Szacuneczek:tak: za powrót do piersi. Mój gzub nie chciał już piersi po trzydniowej odstawce na leki:-(.

Ostatnia edycja:
reklama
Krolcia - ja nic o tym nie wiem.Ale że niby co? Że wychodziły bezboleśnie?
A właśnie - podajecie jeszcze wit. D?

Elena - jaka Ty masz niesamowita pamięć. Podziwiam.

No właśnie nie wiem jaki to miało wpływ. W każdym bądź razie, że niby wyszły mi hurtowo te zęby.

Ja jeszcze podaję vit. D w dni kiedy nie jesteśmy na słoneczku.

Kurna dziewczyny, co Wy z tymi chorobami? No i te biedne dzieciątka... My póki co się trzymamy, ale pogoda taka, że nie wiem jak długo... Idziemy na spacer hartować się :)
Ano ja ZAWSZE bardziej chorowalam w lato :-)
I prz Karolu tez dokładnie w tym czasie dostalam ostrej anginy..Organizm wyczerpany..A Filip ma osłabiony organizm 4 miesiecznym zabkowaniem bez ząbków..Do tego grzyb u nas w domu..Lekarka mówi, ze to poczateczek ale wziewy mu dala bo swiszczy..Ale sorry ja bym chciała być taka jak on..Łazi po calym domu..No i u nas lato od wczoraj, ostatni tydzien to była deszczowa jesień a ja za 3 razy zmokłam bo zgubiłam paryzol..
Thinka wspóczuja :-(
Krolcia pierwsze słysze:eek::eek: aPoszukaj w necie...

Dzień dobry,

cwietka ja podaję, ponieważ tak mi przykazała moja znajoma pediatra - Maksiu miał jej niedobór, bo moja wcześniejsza pediatra nie potrafiła zauważyć, że dziecko jest duże ( co za tym idzie 1 kropelka mu nie starcza), pocą mu się rączki i nóżki, miał z tyłu kwadratową głowę, a to są pierwsze objawy niedoboru wit D. Do końca czerwca dawałam 2 kropelki a teraz przez wakacje po 1.

Bodzinka zdrowiej !

Thinka przykro mi z powodu maleństwa...dobrze że to zostało wykryte bo faktycznie mogłoby się dla Ciebie nieciekawie skończyć :/

No właśnie my na mm i pediatra powiedziała, żeby jesienią i zimą podawać, a latem nie. Ostatnio mało na słońcu byłyśmy, ale nie wzięłam ze sobą do rodziców witaminy. Żadnych znaków niedoboru nie widzę, a dzisiaj pójdziemy sie po słońcu potarzać.
Aniah - a jak Ty się kochana czujesz? (wiem - wychodzi Ci pewnie uszami to pytanie ;-) )

Sarka - u nas pierwsze spotkanie z psem wyglądalo tak, że Ida go nie dostrzegła (a mały nie jest), drugie - zrobiła podkówkę, trzecie - złapała za ucho :-D Ale dla małej to jest zupełnie nowy stwór.

Ostatnia edycja:
No nic nie znalazłam. Jedyne co to, że wpływa na szybszą mineralizację kości, więc i pewnie zębów... Może w pełni zmineralizowane zęby szybciej właśnie wychodzą...:eek:

Właśnie ainah, jak samopoczucie?
Ja ostatnio z rozrzewnieniem przejrzałam zdjęcia naszych brzuszków z końca ciąży:rolleyes2:. Bosze jakie wielkie piłki:-D! Najbardziej utkwiła mi cwietka w czerwieni. Taki szczypior z przyklejoną piłką do kosza normalnie;-).

Krolcia ja ostatnio w czwartek w nocy robiłam zakupy i od razu przelew a a we wtorek miałam wszystko!!!! Aczęść w poniedziałek..Jakby nawet na wpłate nie czekali...
a an te rzeczy co powygrywałam, klocki i kupilam sobie paltee cieni bo przesyłka gratis a paleta 8 zło to nadal czekam...

reklama
Ja buty zalicytowałam we wtorek, wieczorkiem zrobiłam przelew a dziś już są u mnie. Dlatego się dziwię, że tak szybko, bo ostatnio co wysyłałam przesyłkę np. do Ciebie to w sobotę z rana puszczona i myślałam, ze w poniedziałek będzie a była później.

Do góry