reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2016

U mnie też lekarz mówił o burakach, szczaw czy szpinak. A teraz wyczytałam jeszcze, że żelazo najlepiej wchłania się z witamina C czyli np pietruszka i takie tam. Ja dostałam żelazo w tabletkach, zaleciła i endokrynolog i ginekolog :/ mało warzyw zjadam :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja właśnie jadam i warzywa i owoce, a morfologia spada:( chyba spróbuję tych buraków z jabłkami i pietruszką:) Dzieki[emoji9]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry

Morfologia zawsze spada w połówce ciąży, to jest tak normalne jak mdłości w pierwszym trymestrze ;) Buraki, dobrze że lubię, i dużo zielonych warzyw. Mięso czerwone ma najwięcej żelaza.

Och dziewczyny jak ja się wczoraj wkurzyłam, chyba z bezsilnosci. Optyk w tej mojej dziurze był zamknięty, bo na urlop pojechali, drugi zamknięty na amen, i musiałam jechać do większego miasta kupić soczewki. Wczoraj rano soczewka mi się rozerwała i musiałam założyć okulary, a ja teraz nie mogę nosić okularów bo od nosków + upały + ciąża zrobiła mi się rana :( która od miesiąca nie chce się zagoić, i pogarsza się ilekroć włożę okulary na nos. Muszę iść z tym do lekarza gdyż końca nie widać. Nie wiecie czasem JAKĄ MAŚĆ Z TRYBIOTYKIEM W CIĄŻY można stosować?

Miłego dnia

Dziewczyny mam pytanie. Ostatnio wyszła mi dość słaba morfologia i lekarz kazał mi ją poprawić. Pomyślałam o pokrzywie i soku z buraków. Na razie nie chce brać sztucznego żelaza. Ale teściowa mnie nastraszyła, że sok z buraków ma azotany szkodliwe dla płodu i jestem w kropce, bo lekarz wspominał właśnie o burakach. Słyszałyście coś na ten temat.

Moja szwagierka miala anemie w ciąży i caly czas pila sok z buraków i urodziła zdrowe dziecko :)

sok z czarnej porzeczki, aronii też dobrze wpływa na krew
u mnie wyniki nieznacznie się różnią od tych robionych na początku ciąży lekarz powiedział, że mam bardzo dobre wyniki a mocz wyszedł rewelacyjny pytałam też o glukozę powiedział, że w 26 tyg będziemy robić :)

sok z czarnej porzeczki, aronii też dobrze wpływa na krew
u mnie wyniki nieznacznie się różnią od tych robionych na początku ciąży lekarz powiedział, że mam bardzo dobre wyniki a mocz wyszedł rewelacyjny pytałam też o glukozę powiedział, że w 26 tyg będziemy robić :)
U mnie podobnie z glukoza, pytałam na ost wizycie czy to juz nie czas, bo wiele z Was już robiło, ale powiedział, że dopiero mam zrobić po następnej wizycie czyli 26/27tc. Okropnie boje się tego badania tym bardziej, że jeszcze codziennie rano wymiotuje. Mam nadzieje, ze przez ten miesiac coś się zmieni :/

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Brawa dla męża.
Łożysko mam ponoć wysoko na przedniej ścianie. Myślisz, że to łożysko tak napiera na żołądek?
Możliwe
Dziewczyny mam pytanie. Ostatnio wyszła mi dość słaba morfologia i lekarz kazał mi ją poprawić. Pomyślałam o pokrzywie i soku z buraków. Na razie nie chce brać sztucznego żelaza. Ale teściowa mnie nastraszyła, że sok z buraków ma azotany szkodliwe dla płodu i jestem w kropce, bo lekarz wspominał właśnie o burakach. Słyszałyście coś na ten temat.

Ja w poprzednich ciałach miałam problem z żelazam. Siostra powiedziała mi o pokrywie. Piję herbatę z pokrzywy i w tej ciąży mam wyniki dobre a mam podwójne obciążenie.
Buraki też lubię i często zupa buraczana u mnie jest. Moj młodszy syn uwielbia tą zupę.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny, u mnie deszczowo:/ az mi się nie chce po zakupy wychodzic.

ja tam zawsze słucham się lekarza. Bo nawet moja teściowa ostatnio przyznała, (a jest emerytowaną położną), że trzeba zaufać lekarzowi (jak tracisz zaufanie to szukasz innego,który ci odpowiada) bo ile kobiet tyle rad, a nie zawsze są to dobre rady. I sama przyznała, że za jej czasów były zupełnie inne standardy niż teraz.

A nawet zdjęcia z USg, opisy połówkowego itd- oglądała z zaciekawieniem, bo za jej czasów takich rzeczy i parametrów np nie określano.

Jezu dziewczyny ja was dzisiaj nie nadrobie, mój prawie 2 latek dzisiaj szaleju się najadł, skacze mi po głowie, po cyckach i po brzuchu, kary nic nie dają. Drze się niemiłosiernie, krzyczy, rzuca wszystkim.
BOŻEEEEEEEEEEEEEEE

uszy mi pękną!!!!

Ja przedszkolanka, a z własnym dzieckiem nie mogę sobie poradzić.

Widzimy się wieczorem, miłego dnia

reklama
Jezu dziewczyny ja was dzisiaj nie nadrobie, mój prawie 2 latek dzisiaj szaleju się najadł, skacze mi po głowie, po cyckach i po brzuchu, kary nic nie dają. Drze się niemiłosiernie, krzyczy, rzuca wszystkim.
BOŻEEEEEEEEEEEEEEE

uszy mi pękną!!!!

Ja przedszkolanka, a z własnym dzieckiem nie mogę sobie poradzić.

Widzimy się wieczorem, miłego dnia
widze ostro, nie daj mu sie!!! :D

Do góry