reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja osobiście wątróbki nie trawie, i sam zapach mi przeszkadza. ale co do watrobki w ciazy to slyszalam ze wolno ale niezbyt czesto tzn raz na dwa miesiace jest ok, ze wzgledu na to ze to sa podroby, i wszystkie smieci ze zwierzaka laduja wlasnie tam . Zreszta w jednym z odcinków programu "o matko" proawdzonym przez Katarzyne Bosacka jest o tym powiedziane. Swoja droga polecam program, odcinkow jest 9 bodajze po dwadziecia pare minut , wzbogacone o porady lekarzy :) oglada sie lekko a i paru rzcezy mozna sie przy okazji dowiedziec :)

reklama
Nie no luuuuuz, pierwsze słyszę, aby wątróbka (przecież nie surowa) była zakazana w ciąży. Wysoka temperatura zabija toxo więc spokojnie pasztet możesz jeść. Ja tez nie pogardzę pasztetem pieczonym, mniam.

Ale w kaszance krew jest surowa? Serio pytam, bo nigdy nie jadłam - jakoś mnie nie ciągnęło. Przecież toxo można zarazić się od mięsa - dlatego tatar czy próbowanie mielonego przed usmażeniem zabronione, tak samo krwiste steki czy polędwiczka. Co jeszcze - warzywa ziemne (rzodkiewki, marchew itp) muszą być dobrze umyte. A w ogródku lepiej grzebać w rękawiczkach. Ale jak kaszankę, nawet jakby była surowa, usmażysz to szamaj na zdrowie.

To chyba się pokuszę i zjem :D
Może faktycznie przesadzam...
Jak np przeczytałam,żeby truskawki parzyć wrzątkiem, nie jeść lodów bo jajka itd... Paranoja :D

To u mnie właśnie tak było przed ciążą...mięso mnie tam jakoś mogło obejść..za słodkim się trzęsłam..
A teraz?
2 w nocy a ja wstaje po jakiegoś kabanosa czy kiełbasę hahaha...

W sumie coś w tym jest jak mówią, że jak dziewczynka to słodkie jak chłopiec to mięcho :D

U mnie się sprawdziło :d
Hahaha :D ja w nocy wstaje na ogorka kiszonego i zapijam go oczywiscie woda z tych ogorkow! :D

Mmm, hot-dog z bp z sosem tysiaca wysp.. [emoji4][emoji39]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
O nieee... Od dluzszego czasu za mna chodzi hot dog z bp z sosem czosnkowym i meksykanskim <3 Omnomonm!

A ja się obżeram po pachy świeżutki chleb + świeżutkie masełko + domowa pieczona szynka i ogóreczek.
Slinka mi cieknie... Z tego wszystkiego mam jedynie ogoreczka. Ide go zjesc.

Ja juz po wizycie, opisalam na wizytowym :) Popijam herbatke i staram sie Was nadrobic :)

Antiope jeszcze mnie możesz dopisać do listy... Karolina 29 lat, Kraków :) termin można przyjąć ten z usg- 7.12. I to pierwszy dzidziuś.. Nie pamiętam co tam jeszcze było... Dziękuję ;)

reklama
Antiope jeszcze mnie dodaj do listy, jakbyś mogła. Lena, 29 lat, Świnoujście. Nie znam jeszcze płci. Termin 12.12. Mam syna. Z góry dziękuje :)

Do góry