reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Mam to samo. Też nie chcę jeszcze niczego kompletować. Chciałam zostawić tą przyjemność po badaniach połówkowych, kiedy mój mózg wreszcie skończy płatać mi figle z urojeniami apropos mojego Maluszka ;) A tu proszę Mama co chwilę podsyła mi rzeczy do wybrania.... Teraz na tapecie mamy kojce. Cieszę się, że mi pomaga i się angażuje, ale osobiście nie jestem jeszcze psychicznie gotowa, bo wciąż się boję :( Zabronić też Jej nie mogę, bo nawet nie chcę. Z pierwszej ciąży tak się nie cieszyła a tą przeżywa razem ze mną :)
Ja mam tak samo. Też ciągle się boję że coś jest nie tak. Nie chcę nic kupować do badań połówkowych. Nawet nie mówię jeszcze wszystkim o mojej ciąży przez ten strach [emoji20] Jak ja bym chciała mieć wreszcie to usg. Dopiero 11 lipca, a poprzednie 23 mają, taka przerwa. Nie wiem jak ja wytrzymam... W poniedziałek będę miała wizytę kontrolną to może chociaż serduszko usłyszę z detektora, bo świra dostanę.

Co do zachcianek w żadnej ciąży je nie mailam tzn w drugiej ciąży miałam wielka ochotę pewnej środkowej nocy ( o 2) na żelki. Budzę męża że nie miłe zasnąć że ciągle myślę o zelkach. Najpierw mnie wysmial, a potem mu mówiłam zapalisz sobie odrazu itd i pojechał biedny ;)
Ogólnie w pierwszym trymestrze bardzo mało jadłam schudłam 3 kg ale teraz czuje ze będę nadrabiać, głodna się robię co chwile. ! I otwieram ta lodówkę po 109 razy. ;)

A co do bólu brzucha to mnie tak jak by nieraz ciągnie na dół, tam na samym dole takie rwanie.

A pamiętacie co pisałam wam że miałam w każdej ciąży? Że prawy poldupek mi dretwieje tak więc od dziś rana chodzę jak bym miała jakiś kolek w D... Taka kulawa ;) uciska mi ciąża na jakiś nerw jak przy każdej ciąży ten sam poldupek, uczucie jak by po szczepieniu w tylek.

@Małgoś86 najważniejsze że serduszko biło, zeman się dobrze!! ja narazie co każda wizytę miałam usg ale pewnie też była bym taka trochę smutna jak bym nie mogła podglądać smerfa ;)

@iwilleatyou zazdroszczę ruchów @olka_l ja też jestem w 15 i też nic nie czuje ale wiem że nasze dzidzie naprawdę mają jeszcze czas. ;) ja jestem teraz z 3 i myślałam że wcześniej odczuje i tak też czekam z niecierpliwością.

@reniuszek @pieszczoszka1988 @Rossiczka pysznosci mniam [emoji39]

@maja1987 ogromne gratulacje i WITAMY KOLEJNEGO CHLOPCA, plaga u nas chłopców ;))

KIEDY LISTE PLCI ROBIMY!!!!!! ??????

......:::::::::15t. i 2d::::::::.........

Dziewczyny ja to wieczorami jakiegoś doła ostatnio czasami łapię [emoji20] aż mi się płakać chce pod prysznicem... Użalam się nad sobą, do niczego się nie nadaję, czuję się ociężała, w domu nie mam na nic siły, trochę posprzątam i padam z sił. Obiad robi mój facet, ja posprzątałam dzisiaj łazienkę i nawet nie chciało mi się sprzątnąć garów po tym obiedzie i została taka sterta w zlewie... W pracy też nie mam siły siedzieć przed tym kompem, wszystko robię 2x wolniej i mi się nie chce. Rano mam energię i optymizm a potem im dalej tym gorzej... [emoji20]

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe

2017-06-22 allime wizyta kontrolna
2017-06-22 Lake882 wizyta kontrolna
2017-06-22 mrsMalec wizyta kontrolna
2017-06-23 Natkaa01 Wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 [Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 iwilleatyou wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 Zinc wizyta kontrolna bez usg
2017-06-27 gie_er wizyta kontrolna
2017-06-27 Eklerkaa wizyta kontrolna i usg 16 tydz
2017-06-28 reniuszek Wizyta kontrolna
2017-06-29 Bea25ta usg gin nr2
2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-01 blair_90 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-04 Angella210 badania prenatalne
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-07 tusiaczzek1988 Wizytakontrolna i usg
2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna iusg
2017-07-10 pieszczoszka1988 wizytakontrolna usg
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t5d)
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe

@allime, @mrsMalec dziś Wasz dzień! Powodzenia
@Lake882 gratuluję 64 mm szczęścia - to cudowne uczucie :)

@Zinc, po pierwsze jak możesz to idź na zwolnienie. Odeśpisz co Twoje i będziesz miała caaaaały dzień żeby coś sobie ogarnąć w domu. Ja mam teraz te same zjazdy. Wczoraj mąż musiał mi sernik ratować tak mi wszystko nie wychodzi ^^ I wiecznie nie mam ani siły ani chęci sprzątać po obiedzie. Zrzucam to na Ł... ;) Do tego marudzę Mu że gruuuba, że nogi mi sflaczały, że czuję się jak kluska. Także spokojnie jesteśmy już conajmniej dwie, hihihihi - to normalne. No a robisz wszystko 2x wolniej bo Twój organizm pracuje 2x mocniej nad tworzeniem człowieka. Więc nie miej do siebie pretensji ;) Masz prawo teraz być wolna. Jesteś w ciąży :)

Miałam dziś jechać na badania. Ale tak dobrze to już dawno nie spałam i olałam. Pojadę jutro ;) Skończyłam wczoraj ten sernik o 22, ale mieliśmy przeboje i mąż mi go ratował. On jest mega w kuchennych sytuacjach kryzysowych :D No także deser mamy, obiadem wczoraj się Ł zajął kiedy ja walczyłam z ciachem. Więc dziś tylko sprzątanie bo będę miała 11 miesięcznego gościa <3 Sernik mój pierwszy w życiu, także wyglądem nie powala, ale jest pyyyyszny xD U mnie zawsze jak coś dobrze smakuje to średnio wygląda. Mam jakieś krzywe ręcę chyba :D No nic, idę po leki, zjem coś i pewnie znów przepadnę w sen zimowy na 2 godziny ;)

Bach, ciacho z nektarynkiem i galaretką:
1498106663-aaaaaa.jpeg

Dziękuję Eraja [emoji4] jesteś cudowna, już mi się lepiej zrobiło [emoji4]
Zapytam w poniedziałek moją ginekolog jak ona to widzi z tym moim zwolnieniem, może jestem przemęczona...

Twój sernik wygląda na obłędnie pyszny! [emoji3]

Hej dziewczyny. Ja od wczoraj cierpie. Bóle zęba coś strasznego. Zawiozę córkę do przedszkola i lecę do dentysty. Najgorsze to jest to że niewiem ktory boli, bo odczuwam jakby bolały dwa. Na górze i na dole a do tego promieniuje do ucha. Masakra. Ostatnio taki ból czułam w listopadzie jak mialam ósemka do wyrwania. Mam nadzieję że dentysta mnie przyjmie,termin mam ale na 30. Sierpnia.
A tak ogólnie czuje się dobrze. Nic mi nie dolega poza tym zębem.
Zyczę powodzenia na wizytach . I miłego dnia wszystkim.

Dziękuję Eraja [emoji4] jesteś cudowna, już mi się lepiej zrobiło [emoji4]
Zapytam w poniedziałek moją ginekolog jak ona to widzi z tym moim zwolnieniem, może jestem przemęczona...

Twój sernik wygląda na obłędnie pyszny! [emoji3]
Ja na zwolnienie poszłam w 6 tygodniu. W pierwszej ciąży pracowałam na 200%, przez ogrom obowiązków. Czułam się wykończona, sfrustrowana i wkur..... Z Mężem kłóciłam się co 2 dzień bo nie miałam cierpliwości. W tej dałam sobie na wstrzymanie. Odpoczywam, śpię kiedy chcę i sprzątam na tyle ile mam sił i chęci. Jak nie mam prądu to mówię Ł wybacz ale dziś nie dam rady. On to rozumie. I od 4 miesięcy pokłóciliśmy się jeden raz. A nie 16 razy przez 8 tygodni... Wybrałam święty spokój i jest mi teraz dobrze ;) No i Maluszek bez stresów sobie rośnie :D Życiowi ginekolodzy rozumieją że kobiety chcą wreszcie odpocząć. Mój gin sam mi to powiedział i od ręki wręczył zwolnienie. ;) Mam nadzieję że Twoja też jest w porządku i zrozumie jak bardzo potrzebujesz odpoczynku. Trzymam kciuki, bo nie ma co się na siłę męczyć. Naprawdę nie warto.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry