martuśka0103
Fanka BB :)
Jak wasze mdłości ja w nd to masakra całą przeleżałam....wczoraj nawet nawet,Dzisiaj narazie ok ale do wieczora jeszcze daleko...ale wynalazlam gumy pregna vomi zamówiłam w aptece podobno pomaga na mdłości zobaczymy
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie mialam, nie mam mdłości. Nie wiem co to znaczy, ale łączę się z Wami w bólu, bo jak patrzę na moje ciężarne wymiotujące koleżanki to mi ich mega żal.Jak wasze mdłości ja w nd to masakra całą przeleżałam....wczoraj nawet nawet,Dzisiaj narazie ok ale do wieczora jeszcze daleko...ale wynalazlam gumy pregna vomi zamówiłam w aptece podobno pomaga na mdłości zobaczymy![]()
Ja w pierwszej też nie miałam,a w tej mam;(mam nadzieję że te gumy pomogą i szybko sobie pójdą te mdłościJa ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie mialam, nie mam mdłości. Nie wiem co to znaczy, ale łączę się z Wami w bólu, bo jak patrzę na moje ciężarne wymiotujące koleżanki to mi ich mega żal.
Teraz to ja nie jestem w stanie żeby śledzia zjeść hahahJa tez biorę pregna plus i słyszałam ze na dha w II trymestrze dopiero.
Jedzcie dużo rybek zwłaszcza śledzi![]()
I tutaj sie zgodze mysle ze jest tak jak.piszesz tu chodzi pewno o refundacje zeby mieli zwrot kasy. I faktycznie wybiore sie prywatnie na to usg niby zostaly mi 3 tyg ale tez bym chciala.wiedzirc czy jest okej.Dziewczyny myślę, że jeśli chodzi o ilość USG cześć lekarzy trzyma się wytycznych z NFZ, bo tylko 3 są refundowane. Natomiast w pierwszej ciąży chodziłam do gina na NFZ i robił mi USG za każdym razem. W tej ciąży chodzę prywatnie zaczęłam właśnie 9 tydzień, a mialam już robione dwa USG i dziś mam kolejną wizytę więc będzie trzecie. Lekarz mi tłumaczył, że lepiej kontrolować na bieżąco czy wszystko ok, bo w razie co można w porę zareagować. Nie wyobrażam sobie gdybym miała czekać do 11 tygodnia, a okazało by się, że nie daj Bóg coś się wydarzyło... Myślę, że każda z nas czeka żeby ujrzeć serduszko, bo wtedy automatycznie z dnia na dzień maleje możliwość poronienia. Uważam, że komfort psychiczny mamusi ma ogromny wpływ na to jak rozwija się dzidziuś![]()
Raczej robi dla spokoju przyszłej mamy. Bo po 11 tyg oczywiscie tez wyjdzie co i jak ale większość nie chce czekac.No wiesz z drugiej strony pytanie, czy lekarz prywatnie nie robi ci tego usg niepotrzebnie, żeby sobie dorobićmi ciężko oceniać, bo nie jestem niestety ginekologiem a nie chcialabym dla kieszeni lekarza oraz zaspokojenia swojej ciekawości zrobić dzieciaków krzywdy
tak jak pisałam już wielokrotnie idę jutro do innej babeczki i zobaczymy co ona na to
Tyljo te nasze ryby nie zawwzw maja cos wspolnego z rybami ktore powinnysmy jeśćJa tez biorę pregna plus i słyszałam ze na dha w II trymestrze dopiero.
Jedzcie dużo rybek zwłaszcza śledzi![]()