• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny,wczoraj mialam wizyte kontrolna u ginekologa,oczywiście jak zwykle zważył,zapytał co slychac, zrobil usg na którym znowu nie widział plci(a szkoda bo liczyliśmy z chlopakiem na to), pozniej skasowal za wizyte i do widzenia za 3tyg. On mi nie mówi nic na temat dziecka,ile waży,ile ma cm, mowi tylko ze sa dwie nogi i dwie ręce a jak pytam czy wszystko ok z dzieckiem to mowi ze to co on potrafi odczytać to tak. Większość naszej wizyty to cisza,pozniej sama oglądam usg ale nie rozumiem tych oznaczeń:( czy u was wizyty wyglądają? Zastanawiam się czy nie pojsc do innego na wizyte?

Dodatkowo wczoraj byłam u dentysty,rano znieczulenie,pozniej cały dzień lezalam plackiem z okladem, bralam 2 razy po 500mg paracetamolu bo myslalam ze zejdę z tego świata. Dzisiaj mam wyrzuty sumienia ze truje swoje dziecko chemia;( ehh.. pol nocy nie spałam z bolu. Mam dość dzisiaj :(
Kochana ... Napewno z dzidzia jest wszystko ok❤️ nie martw się na zapas. Gdyby było coś nie tak napewno lekarz o tym by Ci powiedział? Zawsze możesz podejść do innego lekarza w celu kontroli i zaspokojenie swojej niepewności 🥰. Nie martw się... Moja Fasolka jest w 15 tygodniu i za nic nie chce pokazać co jest między nogami hehehe.
Kup sobie w aptece detosepta żel. To są wszystko zioła które nie mają chemii a działają jak znieczulenie ❤️ Trzymaj się i nie smuc bo pamiętaj to wszystko działa na nasze szczęście pod sercem ❤️

Hej Dziewczyny...
Jestem właśnie po wizycie z lekarzem, który skierował mnie do poradni kliniki genetycznej. Po TELEPORADZIE...Dowiedzialam się, że amniopunkcji nie musze wykonywac bo nie ma takiej potrzeby. ..Ogolne ostateczne rozpoznanie ( wg ICD-10): z35.8.....
Mam dodatkowe badanie przydzielone na 27 lipca jesli wyjdzie cos nie tak musze wykonac test wolnego DNA. Jesli bedzie ok, czekam na badania połowkowe które mam zapisane na 8 sierpnia:( Tak bardzo chciałabym wierzyc w to, że bedzie wszystko dobrze:(....Dziś chyba nie mam najlepszego dnia..:(
Bądź dobrej myśli.Mi też
Cześć dziewczyny,wczoraj mialam wizyte kontrolna u ginekologa,oczywiście jak zwykle zważył,zapytał co slychac, zrobil usg na którym znowu nie widział plci(a szkoda bo liczyliśmy z chlopakiem na to), pozniej skasowal za wizyte i do widzenia za 3tyg. On mi nie mówi nic na temat dziecka,ile waży,ile ma cm, mowi tylko ze sa dwie nogi i dwie ręce a jak pytam czy wszystko ok z dzieckiem to mowi ze to co on potrafi odczytać to tak. Większość naszej wizyty to cisza,pozniej sama oglądam usg ale nie rozumiem tych oznaczeń:( czy u was wizyty wyglądają? Zastanawiam się czy nie pojsc do innego na wizyte?

Dodatkowo wczoraj byłam u dentysty,rano znieczulenie,pozniej cały dzień lezalam plackiem z okladem, bralam 2 razy po 500mg paracetamolu bo myslalam ze zejdę z tego świata. Dzisiaj mam wyrzuty sumienia ze truje swoje dziecko chemia;( ehh.. pol nocy nie spałam z bolu. Mam dość dzisiaj :(
Ojeju.Współczuję.Skoro byłaś u dentysty,to pewnie musiałaś,czasem jak coś boli to trzeba coś wziąść,nie na co mieć wyrzutów sumienia,nie bierzesz przecież często.

Jeśli chodzi o gin,to mi zawsze wszystko mówi itd i daje za każdym razem usg.
Może zmień lekarza bo słabo ,to wyglada🙄

Od paracetamolu nic się nie stanie. Ja nawet nie wiedząc jeszcze o ciąży tramal brałam bo byłam po operacji i na razie wszystko ok. A co do lekarza, nie czekaj, ja zmieniłam bo poprzednia pani doktor wolała gadać o pogodzie czy moim operowanym kolanie niż dziecku.

Mój też jest małomówny tylko mówi konkrety ale ja zadaję mu mnóstwo pytań na które odpowiada Czasem warto przygotować sobie pytania na kartce a później zadać je na wizycie

reklama
Jestem po wizycie. Za wiele się nie dowiedziałam. Z badań u mojego ginekologa wynika,że dzidzia jest zdrowa i nic jej nie dolega. Mamy 15 tydzień i wagę:124. Nosek bardzo widoczny, bioderko prawidłowe w parametrach... Moja decyzja zaakceptowana. 27 lipca mam badania prenatalne. Jeśli wszystko wyjdzie ok ( przezierność karkowa, właściwe parametry dziecka) nie robimy tego wolnego DNA. Jednak jeśli będzie coś nie tak ( a modlę się abym było wszystko dobrze i były to tylko statystyki które wyszły w teście pappa )Od razu po badaniu poddaje się dalszej diagnostyki....czyli wykonam ten test ☹️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry