kamiliszek
Aktywna w BB
Ja to myślałam, że spakuje się do jednej, mniejszej walizki, jednak się przeliczyłam
ciuszki dla malucha, ciuchy dla mnie, ręczniki, rożki, podkłady, majtki siateczkowe ... duuuuuuzoooo tego 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja już też to zauważyłam, że wyjdzie tego sporo. Dla małej będę mieć osobna mniejsza torbę, dla siebie większą. Trzeba będzie wszystko upchacJa to myślałam, że spakuje się do jednej, mniejszej walizki, jednak się przeliczyłamciuszki dla malucha, ciuchy dla mnie, ręczniki, rożki, podkłady, majtki siateczkowe ... duuuuuuzoooo tego
![]()
A Ręcznik dla malucha też bierzecie? Bo w sumie nie mam zamiaru go kąpać w szpitalu tylko w domu.Ja to myślałam, że spakuje się do jednej, mniejszej walizki, jednak się przeliczyłamciuszki dla malucha, ciuchy dla mnie, ręczniki, rożki, podkłady, majtki siateczkowe ... duuuuuuzoooo tego
![]()
Ja nie biorę. U mnie w szpitalu oprócz ubranek dla maleństwa, wymagają 3 szt pieluch tetrowych , kocyk, rożek, krem do pupy . Myją dzieci codziennie, przynajmniej robili tak 9 lat temu , tylko nie pamiętam czym dzieci były wycieraneA Ręcznik dla malucha też bierzecie? Bo w sumie nie mam zamiaru go kąpać w szpitalu tylko w domu.
U mnie znowu wymagają ręcznik dla dziecka, więc będę musiała wziąćA Ręcznik dla malucha też bierzecie? Bo w sumie nie mam zamiaru go kąpać w szpitalu tylko w domu.
Ja mam całą listę że szpitala, mam mieć 4 komplety (trochę zmienilam pod siebie, np nie biorę żadnych kaftanikow, bo nie lubię) - body na długi, body na krótki rękaw, pajac, czapeczka, skarpetki, każde w oddzielnej torebce, żeby było na gotowi. Co z tego wykorzystam, to już się okaże. W wielu szpitalach udostępniają ciuszki, musisz mieć tylko na wyjście. Najlepiej sprawdzić tam, gdzie chcesz rodzić![]()
Teraz już dzieci raczej się nie myje w szpitalu ze względu na rolę mazi płodowej (chroni przed patogenami).Ja nie biorę. U mnie w szpitalu oprócz ubranek dla maleństwa, wymagają 3 szt pieluch tetrowych , kocyk, rożek, krem do pupy . Myją dzieci codziennie, przynajmniej robili tak 9 lat temu , tylko nie pamiętam czym dzieci były wycierane
W szpitalu do którego się wybieram wpisali ręcznik do listy do owinięcia nim dziecka po urodzeniu lub właśnie gdyby pobyt się przedłużył lub jeśli dziecko będzie wymagało kąpieli tuż po porodzie. Także również pakuje.Teraz już dzieci raczej się nie myje w szpitalu ze względu na rolę mazi płodowej (chroni przed patogenami).
Ręcznik ponoć bierze się po to, gdyby pobyt się przedłużył, to dziecko wykąpią (wg Joanny Mróz).