reklama

Grudniowe mamy 2024

Dziewczyny ja już nie daje rady. Jestem tak okropnie zmęczona, że nawet do toalety nie mam siły iść. Rano jest jeszcze ok, staram się coś zrobić w domu, ale z każdą godziną jest coraz gorzej. Córka chce żebym się z nią bawiła, a ja z tego zmęczenia jestem ciągle drażliwa. Mam naprawdę dosyć takiego stanu, bo normalnie to jestem bardzo aktywną osobą i psychicznie mnie to rozwala. Nie wiem ile jeszcze dam radę tak wytrzymać. Jak sobie pomyślę, że mam jutro iść do pracy to mi się chce płakać 😔
Świetnie Cię rozumiem! Z reguły pierwszy trymestr jest męczący i wymagający dla naszego organizmu. Nie ma co się dziwić, zachodzą w nim wielkie zmiany.
Ja osobiście nie odczuwam ani spadku formy ani wielkiej nadprzyrodzonej energii ;), ale podczas pierwszej ciąży spałam jak bąk, w każdej możliwej sytuacji i okazji. Ja nawet budziłam się zmęczona po 12 godzinnym spaniu. Wszystko minęło w drugim trymestrze jak ręką odjął. Więc miejmy nadzieję, że za chwilę odzyskasz siły i będziesz mogła w pełni i z uśmiecham zająć się córcią :)

reklama
Dziewczyny ja już nie daje rady. Jestem tak okropnie zmęczona, że nawet do toalety nie mam siły iść. Rano jest jeszcze ok, staram się coś zrobić w domu, ale z każdą godziną jest coraz gorzej. Córka chce żebym się z nią bawiła, a ja z tego zmęczenia jestem ciągle drażliwa. Mam naprawdę dosyć takiego stanu, bo normalnie to jestem bardzo aktywną osobą i psychicznie mnie to rozwala. Nie wiem ile jeszcze dam radę tak wytrzymać. Jak sobie pomyślę, że mam jutro iść do pracy to mi się chce płakać 😔
Piąteczka… łączę się w bólu. Z tym że u mnie nie że chce sie płakać na myśl o pracy jutro tylko najnormalniej przepłakałam dzis dobrą godzine. Ulało mi sie za wszystkie czasy. Więc jest nas więcej z takim samopoczuciem 🥲

Ja od trzech dni też się naprawdę dobrze czuje i nawet piersi mnie przestały boleć.
Jutro mam wizytę na 18:40 zobaczymy czy serduszko bije.
Jakoś tak się zmartwiłam dzisiaj, ale może pomału ustają te ciążowe dolegliwości. W sumie w pierwszej praktycznie bez objawów byłam całą ciążę.
Jutro 9tc wskoczy.

Ja od trzech dni też się naprawdę dobrze czuje i nawet piersi mnie przestały boleć.
Jutro mam wizytę na 18:40 zobaczymy czy serduszko bije.
Jakoś tak się zmartwiłam dzisiaj, ale może pomału ustają te ciążowe dolegliwości. W sumie w pierwszej praktycznie bez objawów byłam całą ciążę.
Jutro 9tc wskoczy.
Daj znać jutro co u Was po wizycie :)
z tymi dolegliwościami w ciąży to nie nadążysz :P Jak zaczynają mnie boleć piersi- to myślę sobie- ok, mają prawo, ale za chwilę: ale czy aby napewno powinny? Może to zły objaw?? Szczerze to już wariuję :D USG powinny być na wyposażeniu w każdym domu ciężarnej!

Ja większość dnia się czuje jakby ktoś że mnie wypompowal energię , wogole to mam takie wrażenie jakby w głowie mi się kręciło. Taki kac i choroba w jednym 🤣

U mnie też objawowo cisza i spokój, oczywiście mój mózg odrazu sobie wkręca że to zły omen. W sobotę USG powinno być już 10+1 i zobaczymy czy jest ok. Dziewczyny może dziwne pytanie ale ile tygodni trwa pierwszy trymestr? Na jednej stronie czytałam, że 12, dziś z kolei na innej wyskoczyło mi info że aż 15 i zgłupiałam

reklama
U mnie też objawowo cisza i spokój, oczywiście mój mózg odrazu sobie wkręca że to zły omen. W sobotę USG powinno być już 10+1 i zobaczymy czy jest ok. Dziewczyny może dziwne pytanie ale ile tygodni trwa pierwszy trymestr? Na jednej stronie czytałam, że 12, dziś z kolei na innej wyskoczyło mi info że aż 15 i zgłupiałam
Tu jest dokładnie 🙂

Załączniki

• Screenshot_2024-05-06-08-23-27-50_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-05-06-08-23-27-50_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    311,5 KB · Wyświetleń: 94

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry