reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
Może dasz radę zaangażować rodzinę? Czym więcej rąk do pracy tym łatwiej i szybciej 😁 A w razie co to allegro i gotowe dekoracje ;)
Będę miała pomoc ale jeszcze nikt nie wie i ja też będę musiała polecieć na pełnych obrotach 🙈no chyba że po wizycie 16 już będę wiedziała że jest dobrze to może powiem. Ja już mam tyle czasu plamienia mimo brania progesteronu, że cały czas jestem jak na bombie 🙈

Ja większość dnia się czuje jakby ktoś że mnie wypompowal energię , wogole to mam takie wrażenie jakby w głowie mi się kręciło. Taki kac i choroba w jednym 🤣
o tak, ja się czuję jak na takim wielkim kacu-gigancie. Największy kac życia... dzisiaj myślałam, że zemdleję 😵‍💫 zastanawiam się czy to normalne żeby aż tak słabo się czuć. Mdłości, zawroty głowy, osłabienie, omdlenia... Może to ekstremalne zmęczenie, jeszcze mam wyrzuty, że karmię piersią najmłodszą🙄 No i 4 ciąża, a w domu małe dzieci... 🤷‍♀️

o tak, ja się czuję jak na takim wielkim kacu-gigancie. Największy kac życia... dzisiaj myślałam, że zemdleję 😵‍💫 zastanawiam się czy to normalne żeby aż tak słabo się czuć. Mdłości, zawroty głowy, osłabienie, omdlenia... Może to ekstremalne zmęczenie, jeszcze mam wyrzuty, że karmię piersią najmłodszą🙄 No i 4 ciąża, a w domu małe dzieci... 🤷‍♀️
Jak Ty dajesz radę? 🙉 Ja bym już chyba błagała żeby mnie ktoś dobił. Z jednym dzieckiem i tymi dolegliwościami mam dość, a Ty z trójką, w tym jedno na kp to naprawdę powinnaś dostać medal i specjalne miejsce w niebie

Będę miała pomoc ale jeszcze nikt nie wie i ja też będę musiała polecieć na pełnych obrotach 🙈no chyba że po wizycie 16 już będę wiedziała że jest dobrze to może powiem. Ja już mam tyle czasu plamienia mimo brania progesteronu, że cały czas jestem jak na bombie 🙈
Mając takie objawy tym bardziej powiedziałabym, że liczę na pomoc i tyle 🙂 Będzie dobrze 🙂 Zawsze możesz się zająć czymś przyjemnym i dekorować. Rok temu miałam komunię mojej córki, co prawda lokal wszytko ogarniał, dekoracje zrobili delikatne, bez dużego wysiłku i nakładu materiału. Było z gustem i nieprzesadzone. Spokojnie do wykonania samemu. Gdybyś chciała to służę pomocą w tej kwestii, w kuchni też bym pomogła ;) no ale trochę nie mam jak :)

Jak Ty dajesz radę? 🙉 Ja bym już chyba błagała żeby mnie ktoś dobił. Z jednym dzieckiem i tymi dolegliwościami mam dość, a Ty z trójką, w tym jedno na kp to naprawdę powinnaś dostać medal i specjalne miejsce w niebie
Trzyma mnie przy życiu wizja jutrzejszej wizyty u mojego przystojnego gina🤣🥰🤪

Trzyma mnie przy życiu wizja jutrzejszej wizyty u mojego przystojnego gina🤣🥰🤪
O masakra, ja już do przystojnych ginekologów nie chodzę 🙈 miałam takiego jednego to wchodziłam i wychodziłam cała czerwona 😅 poprzednią ciążę prowadziłam u kobiety, a teraz mój gin wygląda na 20 lat chociaż jest starszy o kilka ode mnie 😂

reklama
Wiesz, w sumie jak ktoś dojrzały świadomie się decyduje na taki model rodziny, to wie co robi i się na to sam pisze, bo wie, że da radę. 🙃
Ale nie dla każdego taki model rodziny jest po prostu odpowiedni i to też nic złego. 🤷🏻‍♀️
Akurat rodzinę i dzieci, ile i w jakich przerwach, każdy sam może sobie zaplanować zgodnie z własnymi zasobami (takie emocjonalnymi) na szczęście. ❤️
Ja np nie wyobrażam sobie posiadania jednego po drugim, bo bym ześwirowała 🤣🤣🤣, ale są przecież rodzice, dla których to układ idealny. :)

Do góry