reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Ja wczoraj na wizycie 1,2cm fasolki z bijącym serduszkiem 💓 Lekarz u którego byłam pierwszy raz( kojarzę go ze szpitala) bardzo fachowy, spokojny. Za tydzień mam przyjść na kontrole z wynikami, nie mówił by coś go niepokoiło. Zastrzyki mam brać tak jak biorę i acard. Dostałam lek na wymioty, ale też od wczoraj lepiej mi jakoś więc postanowiłam że narazie nie będę jednak brała tylko jak będzie krytycznie to zacznę brać. Jutro z rana pójdę pobrać krew bo wczoraj za późno się położyłam. Zaczynam powoli wierzyć w to że w grudniu wezmę w ramiona wymarzonego maluszka 🥹 Torbiel cały czas mam ale mam się nią nie martwić bo może być w ciąży i zniknąć z czasem tak mi lekarz powiedział ☺️ Schudłam przez te mdłości i wymioty kilogram, ale jak apetyt wróci to sobie odbiję z nawiązką 😁

Czy ja bym też mogła prosić....? Ja podczytuję tylko. Termin mam na 2.12.... w tym roku 40 lat (druga ciąża)...z uwagi na sytuację osobistą rzadko tu piszę w ogóle, raczej czytam coś w drodze busem, ale może któraś z mam w okolicy mojego wieku chciałaby podpytać o coś. To zostawiam kontakt na siebie (nie chodzi oczywiście o to, że jestem jakimś ekspertem😂 ale wiadomo, ciąża w tym wieku rządzi się innymi prawami, inne są obawy i pytania w głowie 😉) Jak wszystko pójdzie ok, ciąża będzie się dalej rozwijać i przejdę na L4 z pewnością znajdę czas, żeby pogadać i wyjść zza krzaka 😉

Czy ja bym też mogła prosić....? Ja podczytuję tylko. Termin mam na 2.12.... w tym roku 40 lat (druga ciąża)...z uwagi na sytuację osobistą rzadko tu piszę w ogóle, raczej czytam coś w drodze busem, ale może któraś z mam w okolicy mojego wieku chciałaby podpytać o coś. To zostawiam kontakt na siebie (nie chodzi oczywiście o to, że jestem jakimś ekspertem😂 ale wiadomo, ciąża w tym wieku rządzi się innymi prawami, inne są obawy i pytania w głowie 😉) Jak wszystko pójdzie ok, ciąża będzie się dalej rozwijać i przejdę na L4 z pewnością znajdę czas, żeby pogadać i wyjść zza krzaka 😉
Ale na wątku prywatnym nie będzie podczytywania, więc jeśli nie chcesz się odzywać to lepiej się nie zapisuj i zostań na otwartym

Hej dziewczyny ☺️ jeszcze ja chciałam dołączyć do wątku (na prywatny też). Mam 33 lata w tym roku. Termin na 04.12. Na wizycie byłam w piątek i było wtedy 10+2 i 3,3 cm człowieka z bijącym 💓 następna wizyta 09.06, ale muszę podejść w piątek teraz po L4 i zobaczyć wyniki bo w piątek była awaria systemu i miałam tylko USG.
Robiłam cały pakiet badań i krzywa cukrowa już bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa.
Prenatalne mam 23.05. 🙂
Ciąża na lekach heparyna, Duphaston, Encorton, Acard.
To moja 4 ciąża - 2 poronienia, 1 ciąża udana (synek 3 lata). ☺️

Ja wczoraj na wizycie 1,2cm fasolki z bijącym serduszkiem 💓 Lekarz u którego byłam pierwszy raz( kojarzę go ze szpitala) bardzo fachowy, spokojny. Za tydzień mam przyjść na kontrole z wynikami, nie mówił by coś go niepokoiło. Zastrzyki mam brać tak jak biorę i acard. Dostałam lek na wymioty, ale też od wczoraj lepiej mi jakoś więc postanowiłam że narazie nie będę jednak brała tylko jak będzie krytycznie to zacznę brać. Jutro z rana pójdę pobrać krew bo wczoraj za późno się położyłam. Zaczynam powoli wierzyć w to że w grudniu wezmę w ramiona wymarzonego maluszka 🥹 Torbiel cały czas mam ale mam się nią nie martwić bo może być w ciąży i zniknąć z czasem tak mi lekarz powiedział ☺️ Schudłam przez te mdłości i wymioty kilogram, ale jak apetyt wróci to sobie odbiję z nawiązką 😁
Gratuluję i trzymaj kciuki za Was 😊

reklama
Do góry