reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Dziewczyny ciągle Was czytam, nie potrafię tak Was opuścić 🥹 @aaleksa a hcg zlecili do badania? Termin masz na 1.01 więc może po prostu jest za wcześnie, żeby coś zobaczyć… :(

reklama
Oczywiście, będą mi robić Hcg ale mam utrzymujące się krwawienie i nic nie widać, nawet zarodka. W poprzedniej ciąży na 5+ 6 miałam już serduszko. Niestety, już nie mam nadziei żadnej. Pocieszam się że szybko mi się udało zajść w tę ciążę to może i na następną, tym razem z happy endem, też się uda w miarę szybko.

Jestem po USG, w macicy nie ma zarodka, dzisiaj jeszcze zrobią mi łyżeczkowanie , bo endometrium jest grube
Tak mi przykro, jestem z Tobą myślami 💔 miałyśmy podobny etap i termin...

U mnie też porażka, przedwczoraj na usg jedynie malutki pęcherzyk ciążowy 3mm, a wczoraj słabiutki przyrost bety i lekarz uznał, że się zatrzymało. Mam czekać na krwawienie I za tydzień powtórka bety a 15.05 usg kontrolne. Nic o łyżeczkowaniu mi nie mówił, a też komentował, że endometrium grube ciążowe wczoraj.
Ciekawe czy mnie też będzie czekać..

mam pytanie do dziewczyn które mają stratę za sobą: ile musiałyście odczekać ze staraniem się ? Co do zabiegu to jeszcze nie wiadomo czy będą go robić, więc interesuje mnie opcja bez łyżeczkowania jak i z .

Tak mi przykro, jestem z Tobą myślami 💔 miałyśmy podobny etap i termin...

U mnie też porażka, przedwczoraj na usg jedynie malutki pęcherzyk ciążowy 3mm, a wczoraj słabiutki przyrost bety i lekarz uznał, że się zatrzymało. Mam czekać na krwawienie I za tydzień powtórka bety a 15.05 usg kontrolne. Nic o łyżeczkowaniu mi nie mówił, a też komentował, że endometrium grube ciążowe wczoraj.
Ciekawe czy mnie też będzie czekać..
Mam nadzieję że szybko spotkamy się na mamusiowej grupie i tym razem zostaniemy tam do końca ❤️

mam pytanie do dziewczyn które mają stratę za sobą: ile musiałyście odczekać ze staraniem się ? Co do zabiegu to jeszcze nie wiadomo czy będą go robić, więc interesuje mnie opcja bez łyżeczkowania jak i z .
Ja poroniłam w marcu i zaszłam od razu w kolejną ciąże nie doczekałam nawet okresu 😊 tylko zielone światło dostaliśmy od razu tylko przez to że nie miałam zabiegu tylko oczyściłam się samoistnie

Mam dwie straty za sobą, nie miałam łyżeczkowania. Po każdej lekarz zalecał wzmocnić organizm suplementacją a starania zacząć po ok 3 miesiącach. Najgorzej było z żelazem po krwawieniach, ferrytyna spadała mi do ok 10 i miałam aż zawroty głowy dlatego trzeba było mnie postawić na nogi.

reklama
Ja również dwie straty bez łyżeczkowania i 3 msc na regenerację. Też miałam bardzo niska ferrytyne bo tylko 9, więc warto to sprawdzić przed, bo w ciazy nie można suplementowac zelaza.

Do góry