reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Ooo chodzilam do tej Pani Doktor na prenatalne w pierwszej ciąży i jest bardzo dokładna, ale wtedy jeszcze nie było refundacji na nfz, teraz też się do niej umowilam na 12 czerwca także może się spotkamy 😁
Oo ja cię 💖 ja mam na 11:20 , więc może mamy wizyty koło siebie 💖 wgl z Gdańska jesteś ? Czy z okolic ?

Ja mam na 10 😁 tak, jestem z Gdańska a Ty? Wgl hit bo mamy ten sam termin wizyty na prenatalne i ten sam termin porodu 🥰 a i jeszcze też mam na imię Ania 😂
Ja jak byłam ostatnio ma wizycie to doktorka nie mogła uwierzyć bo mówi że jestem dziś trzecia kobieta na potwierdzeniu ciąży z datą ostatniej miesiączki 20.03 😆

dostaniesz pewnie zlecenie na krzywą.Po jednym wyniku na czczo nie stwierdza się cukrzycy.

Po jednym wyniku nie, natomiast krzywej nie można wykonać jak wynik na czczo z glukometru jest powyżej 100. I to już sprawia, że można taką cukrzycę wlepić na tej podstawie żeby nie obciążać organizmu.
Biorąc pod uwagę, że tu z żyły jest 97 i to na metrofminie, gdzie to trochę tak jakby mój syn przed badaniem wziął insulinę, a potem mu wyszło że jest zdrowy 😅 To ta krzywa trochę taka bez sensu.
Żeby krzywa miała sens, to metę powinno się odstawić z 2 tygodnie wcześniej. Natomiast czekanie na krzywą tyle czasu, też jest trochę lekko nieciekawe.

I tu podkreślę, że jest to moje prywatne zdanie ale dla mnie lekarz w tym konkretnym przypadku powinien już te cukrzycę wlepić. Tym bardziej, że metformina była zmniejszana i to jakby jest powodem gorszego cukru. A jak rozumiem, to lekarz który nie prowadzi ciąż na mecie więc jak się ją odstawi raczej lepiej nie będzie.

Jeden baton zjedzony ponad 8h przed badaniem, czy kawa wypita 24h wcześniej nie mają żadnego wpływu jeżeli jest się zdrowym. To badanie nie polega na tym, że masz się jak do testu przygotować, żeby zdać na 5. To badanie ma pokazać jak Twój organizm zachowuje się kiedy masz typowy dla siebie dzień jedzenia, a nie kiedy na 1 raz stałaś się cukrzyczką :)

Po jednym wyniku nie, natomiast krzywej nie można wykonać jak wynik na czczo z glukometru jest powyżej 100. I to już sprawia, że można taką cukrzycę wlepić na tej podstawie żeby nie obciążać organizmu.
Biorąc pod uwagę, że tu z żyły jest 97 i to na metrofminie, gdzie to trochę tak jakby mój syn przed badaniem wziął insulinę, a potem mu wyszło że jest zdrowy 😅 To ta krzywa trochę taka bez sensu.
Żeby krzywa miała sens, to metę powinno się odstawić z 2 tygodnie wcześniej. Natomiast czekanie na krzywą tyle czasu, też jest trochę lekko nieciekawe.

I tu podkreślę, że jest to moje prywatne zdanie ale dla mnie lekarz w tym konkretnym przypadku powinien już te cukrzycę wlepić. Tym bardziej, że metformina była zmniejszana i to jakby jest powodem gorszego cukru. A jak rozumiem, to lekarz który nie prowadzi ciąż na mecie więc jak się ją odstawi raczej lepiej nie będzie.

Jeden baton zjedzony ponad 8h przed badaniem, czy kawa wypita 24h wcześniej nie mają żadnego wpływu jeżeli jest się zdrowym. To badanie nie polega na tym, że masz się jak do testu przygotować, żeby zdać na 5. To badanie ma pokazać jak Twój organizm zachowuje się kiedy masz typowy dla siebie dzień jedzenia, a nie kiedy na 1 raz stałaś się cukrzyczką :)
jeśli byla na metforminie to musiałam przeoczyć, ale skoro tak to już bez ciazy jest obciążenie organizmu, wiec chyba nie ma się nad czym zastanawiać 😏 tylko wdrożyć leczenie.Ja pisałam o sytuacji, gdy bez ciazy jest ok.

reklama
Do góry