reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Cześć wszystkim! :) Dopiero teraz znalazłam ten wątek, więc witam się trochę z opóźnieniem. Termin mam na 11.12. Czy ktoś zdecydował się może na badanie NIFTY/inne czy robicie raczej tylko te refundowane? Zastanawiam się czy warto czy lepiej poczekać na wyniki badań prenatalnych i dopiero jakby było coś nie tak, to robić dodatkowe...
Czesc, ja będę robić nifty pro , nigdy tego nie robiłam ale teraz jestem już 35+ więc się pokuszę :-) Z kodem MARCELINA jest zniżka i jest za 1850zl ponoć .

Załączniki

• Screenshot_2025-05-18-08-33-57-90_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2025-05-18-08-33-57-90_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    359,2 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Cześć wszystkim! :) Dopiero teraz znalazłam ten wątek, więc witam się trochę z opóźnieniem. Termin mam na 11.12. Czy ktoś zdecydował się może na badanie NIFTY/inne czy robicie raczej tylko te refundowane? Zastanawiam się czy warto czy lepiej poczekać na wyniki badań prenatalnych i dopiero jakby było coś nie tak, to robić dodatkowe...
Ja też się zdecydowałam na dodatkowe badania - na Sanco :)

Ja wlasnie czekam na wyniki NIFTY. Robiłam jeszcze przed prenatalnymi na NFZ, bo wiem, że dla nieco starszych mam, często wychodzą tam "srednie ryzyka", które są później weryfikowane jednak jako "niskie". A ja nie chciałam przechodzić tego stresu.
Plusem jest wczesne poznanie płci ❤️

Ja wlasnie czekam na wyniki NIFTY. Robiłam jeszcze przed prenatalnymi na NFZ, bo wiem, że dla nieco starszych mam, często wychodzą tam "srednie ryzyka", które są później weryfikowane jednak jako "niskie". A ja nie chciałam przechodzić tego stresu.
Mi właśnie też zależy na tym, żeby się niepotrzebnie nie stresować. A w jakim laboratorium robiłaś? :)

Kiedy będą wyniki ? Co obstawiasz? chłopca czy dziewczynkę? 😆

Kiedy będą wyniki ? Co obstawiasz? chłopca czy dziewczynkę? 😆
Konkretne miejsce poleciła mi ginekolog, ale ja po wizycie nie polecam, więc nie podaje dalej ;)

Nie obstawiam, czekam grzecznie choć niecierpliwie mam nadzieje ze wyniki będą we wtorek/środę. We wtorek jeszcze USG prenatalne na NFZ. Będę przebadana wzdłuż i wszerz 🙈

Ja robię Nifty pro, ale też ze względu na mój wiek (37 lat i pierwsza ciąża) i chcę maksymalnie sprawdzić, czy wszystko jest ok.

reklama
Hej dziewczyny 😉
U mnie dziś 11+3. Rano zauważyłam w toalecie jedna krople taka kawa z mlekiem. W ciągu dnia potem jeszcze raz po wchodzeniu po schodach do domu. Poza tym spokój. Nic nie nasila się. Biorę Duphaston od początku, heparynę, acard. Bolą mnie więzadła po bokach i zauważyłam większy brzuszek.
Miała któraś taki jednodniowy incydent? Obserwować?
W piątek mam prenatalne.

Do góry