• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

W 1 ciąży słuchałam już na samym początku serduszka. No ale to było w 1 ciąży. Troszkę się zdziwiłam że w 2 ciąży nie puszczała, ale było widać i w sumie to mi wystarczyło :) później w necie doczytałam właśnie dlaczego :)

Cos już przytyłyście w ciąży ?

Bo ja w 1 dużo jadłam, bardzo dużo i łącznie przebrałam 25 kg a po porodzie zostałam z tymi moimi 22 kg xd wjechalo mi to bardzo na psychikę, bo ja nie mam silnej woli do diet. Więc tak mi zostało. No i nie chciałabym przywalić kolejnych 25 kg i uważam na to co jem i ile jem żeby nie było powtórki bo nie chciałabym zrzucać łącznie 40 kg xd tylko nie chce ze skrajności w skrajność jak to bywa u mnie i z kolei póki co schudłam tylko 1 kg , nie poszła do góry waga. tylko też u mnie czynnik też jest choroba która nas już długo trzyma 😑
Narazie na szczęście nic. W pierwszej ciąży też przytyłam 25kg. Miałam wrażenie że z tygodnia na tydzień +1kg a wydawało mi się że nie jadłam jakoś mega dużo 😅 2 tyg po porodzie już większość mi zeszła. Ja z tych otyłych więc jedno szczescie 😆 nie chcę powtórki z rozrywki bo na koniec ciąży już mnie kolana bolały no i ważyłam z 15kg więcej niż mój chlop. Może teraz z bejbikiem na pokładzie będzie łatwiej nie przytyć

reklama
Ja mam przepisaną bonjeste dostałam od razu. Mam brać przy mdłościach z tym że bonjesta jest dosyć droga ja płaciłam za nią 265 zł nie wiem jak inne tego typu leki
Słyszałam, że jest droga, ale ponoć skuteczna 😉 Tobie pomaga?
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej i było już serduszko 😍 byłam mega ultra zestresowana ale jak zobaczyłam serduszko to już wszedł spokój 😍
Cudownie 🥰
Ja dziś po pierwszej wizycie, termin z USG 23.12.26 tak,że święta będą interesujące 🤔
Było serduszko, co prawda nie słuchaliśmy ,ale lekarz pokazał pulsujący punkcik 😃 Teraz mam zlecone badania krwi i mocz, a za dwa tygodnie wizyta i założy lekarz kartę ciąży ☺️
Super wieści 🥰
A ja wam chyba zazdroszczę. U mnie zero mdłości, zero objawów. Mam nadzieję, że to taki urok tej ciąży, bo w poprzednich to tkliwość piersi i mdłości były. Jutro znowu wizyta kontrolna i już się stresuję.
Nie bluźnij 😂
Ja się cieszyłam, że początek z dobrym samopoczuciem, a teraz całymi dniami mnie mdli, nie mogę dłużej ustać na nogach, bo mi słabo... 😢
W 1 ciąży słuchałam już na samym początku serduszka. No ale to było w 1 ciąży. Troszkę się zdziwiłam że w 2 ciąży nie puszczała, ale było widać i w sumie to mi wystarczyło :) później w necie doczytałam właśnie dlaczego :)

Bo ja w 1 dużo jadłam, bardzo dużo i łącznie przebrałam 25 kg a po porodzie zostałam z tymi moimi 22 kg xd wjechalo mi to bardzo na psychikę, bo ja nie mam silnej woli do diet. Więc tak mi zostało. No i nie chciałabym przywalić kolejnych 25 kg i uważam na to co jem i ile jem żeby nie było powtórki bo nie chciałabym zrzucać łącznie 40 kg xd tylko nie chce ze skrajności w skrajność jak to bywa u mnie i z kolei póki co schudłam tylko 1 kg , nie poszła do góry waga. tylko też u mnie czynnik też jest choroba która nas już długo trzyma 😑
Ja w dwóch ciążach słyszałam serduszko szybko, a młodszy urodził się z wrodzoną wadą serca. Może przypadek, a może nie, także teraz poproszę, żeby nie włączać serduszka na tak wczesnym etapie.
Co do dodatkowych kilogramów to mi zostało z 8 kg nadprogramowe 🙈
Z chłopakami przytyłam kolejno 18 i 12 kg 😛

Ja oprócz bolących piersi i czasami bólów w podbrzuszu to nic nie mam z dolegliwości. Wizytę mam 12.05, badania mam ok. Ja przytyłam 25 kg w ciąży i została skóra na brzuchu i rozstępy w tej startowałam z paroma kilogramami na plusie już

Ja mam przepisaną bonjeste dostałam od razu. Mam brać przy mdłościach z tym że bonjesta jest dosyć droga ja płaciłam za nią 265 zł nie wiem jak inne tego typu leki
Ja wyczaiłam że najtaniej wychodzi w dr max jak sie zarezerwuje przez internet bo 145 zł bodajże. Ja już 3 opakowanie biore i końca nie widać niestety…

Ja powiem szczerze, że boje się wchodzić na wage. Jedyne co mnie nie odrzuca to węglowadony i musze coś jeść średnio co godzine żeby mnie nie mdliło. Do tego przed ciążą troche ćwiczyłam a teraz nie jestem w stanie. Widze po sobie że troche już chyba coś weszło w boczki niesety… W pierwszej ciąży też przywaliłam 25 kg i mam nadzieje, że nie będzie powtórki ale kiepsko to widze 🫤

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry