• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Teraz już tak, na szczęście 😊 ale niecałe dwa lata temu były jeszcze płatne 😉
To prawda. Ja się w poprzedniej ciąży załapałam na bezpłatne, byłam w ciąży od maja 2023. W poprzednich za wszystkie prenatalne płaciłam.
Zapytał czy byłam gdzieś u lekarza po naszej 1 wizycie, powiedziałam że tak, że miałam zrobioną część badań, i że prowadzić chce ciążę i tu i tu
To dziwne, że ci tak powiedział. Chyba, że poczuł się urażony tym 🤷🏼‍♀️ Raczej każdy zrozumie, że chciałabyś mieć taniej dzięki NFZ, a prywatnie chodzisz, bo masz zaufanie. Tyle, że pewnie co człowiek, to ma inne zdanie. Jakbyś mi powiedziała, że tam chodzisz dla darmowych badań, a lekarz z NFZ by mi w paradę nie właził, to zero problemu 😆

reklama
To prawda. Ja się w poprzedniej ciąży załapałam na bezpłatne, byłam w ciąży od maja 2023. W poprzednich za wszystkie prenatalne płaciłam.

To dziwne, że ci tak powiedział. Chyba, że poczuł się urażony tym 🤷🏼‍♀️ Raczej każdy zrozumie, że chciałabyś mieć taniej dzięki NFZ, a prywatnie chodzisz, bo masz zaufanie. Tyle, że pewnie co człowiek, to ma inne zdanie. Jakbyś mi powiedziała, że tam chodzisz dla darmowych badań, a lekarz z NFZ by mi w paradę nie właził, to zero problemu 😆
No właśnie nie zrozumiałam czemu tak powiedział, skoro część badań by tylko zlecał a za wizytę normalnie bym płaciła 😅

Oo dziwne bo mi w maju 2023 nie oferowali prenatalnych, musiałam we własnym zakresie jeszcze robić prywatnie. (A i mnie w mieście te 3 lata temu to było 350 zł około a teraz jak patrzyłam to 700-800 zł :d)
No właśnie nie zrozumiałam czemu tak powiedział, skoro część badań by tylko zlecał a za wizytę normalnie bym płaciła 😅
Mi lekarka ta prywatna powiedziała sama otwarcie że ona wypisze mi tu jakie badania zrobić itp. że mogę zrobić u nich w przychodni, dowolnym laboratorium albo jak zapisze się na NFZ to żeby wpisali mi te badania, ale tam nie pucować się odnośnie że chodzę prywatnie. Ona sama mówiła że nie ma totalnie problemu zebym chodziła sobie NFZ i do niej, ale wie że są lekarze nawet w tej przychodni, którzy mają z tym problem. (Wiec pewnie Twój lekarz jest akurat z tych). W pierwszej ciąży to też byłam na początku w placówce prywatnej i już deklaracje że ja tylko tam będę chodzic robić badania itp. no i uciekłam stamtąd :d
Nie było mnie niestety w 8 tygodniu serduszko przestało bić 😭 Szpital zabieg łyżeczkowania i pustka .
Bardzo mi przykro, przytulam. Trzymaj się i trzymam kciuki !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry