reklama

Grudnióweczki u lekarza

ja jestem ciekawa kiedy poczuje, tym bardziej, ze brzuszek mam otluszczony jakby nie patrzec i licze , ze ich z niczym innym nie pomyle :)
Nawet w 22 tyg można poczuc. Na to jest czas jeszcze. Ja w 1 ciazy juz w 13 tyg poczulam a teraz w 12. Takie musniecia.
Lux - ja ruchy czulam dopiero w 19 tc dziecko musi miec okolo 10-15 cm zeby czuc ruchy wczesniej tzn. Jak ma okolo 5 cm to jest absolutnie nie mozliwe

Mały miał okolo 4cm jak pierwszy raz poczulam

reklama
Eeeee, to tylko ja nic nie czuję? :(
Ja tez nic nie czuje, ale nie nastawiam sie kompletnie. Jak bedzie odpowiedni moment to poczujemy :))

Umowilam sie na za 2 tyg prywatnie do gina, bede akurat po wizycie u poloznej i bede miala komplet badan. Wole wszystko skonsultowac z drugim lekarzem i miec pewnosc, ze wszystko jest ok :) Juz nie moge sie doczekac haha, ale pozniej zwalniam tempo z wiyztami i bede czekala na polowkowe :)

reklama
Eeeee, to tylko ja nic nie czuję? :(
Nie stresuj się, to normalne.

A ja byłam dziś na powtórnym usg sprawdzić nosek co do którego lekarz nie miał pewności, ale potwierdziło się, że wszystko jest dobrze :) dziś było pięknie widać tylko maluszek fikał jak szalony :D lekarz musiał się napracować żeby uchwycić Go w odpowiedniej pozycji :) mówiłam Mu wczoraj, że ma być grzeczny, ale nic się mamy nie słucha ;)
Super, że z noskiem ok. Wiedziałam, że tak będzie.
Słuchaj, a może miałabyś ochotę dołączyć jutro do mnie i do Aguchy? Spotykamy się w Galerii Kazimierz o 10.

Ja też nic nie czuję. Mamy jeszcze czas. Pod koniec ciąży to czasami nieźle da Ci się we znaki;)
A najfajniej to widać chyba jak dziecko ma czkawkę - wtedy brzuszek tak równomiernie podskakuje:)
To zależy, bo ja Bazylka przez całą ciążę słabo czułam. Pamiętam jak się nie mogłam doczekać aż mi się będzie brzuch ruszał i w zasadzie w ogóle się nie doczekałam, bo wprawdzie widoczne ruchy były, ale minimalne dopiero jak się człowiek mocno wpatrzył. On chyba nie był zbyt ruchliwy, a poza tym miałam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumiło te ruchy.

Ja tez nic nie czuje :(
Cierpliwości.

u mnie leci 11 tydzien i pewnie se poczekam na ruchy jeszcze z dwa tygodnie :)
Optymistka. Życzę Ci, żebyś poczuła ruchy wcześniej, ale ja z Bazylim poczułam dopiero koło 20 tc

Ojj cos z telefonem szwankuje. A tak w ogole witam wszystkie przyszle mamy :-)

Napisane na HUAWEI SCL-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj! :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry