reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Hej Kobietki... Miałam dziś zrobione USG genetyczne. Ogólnie badanie super, wszystkie parametry i przepływy w normie, przezierność karku 1,1 dzidziuś młodszy o 4 dni, ale mój lekarz mnie uprzedzał, że przy moich cyklach bobas będzie pare dni młodszy. Jedynie tej kości nosowej nie było widać jak trzeba... Lekarz stwierdził, że maluszek jest daleko od głowicy no i jak mocniej dociśnie to tam coś widać, ale to nie taki obraz książkowy.. Więc mam się zgłosić za tydzień, bo lekarz chce mieć 100% pewności. Troszkę się niepokoję, choć wydaje mi się, że tą kość widziałam no i lekarz w sumie też podchodził jakoś spokojnie...

A to stópka mojego Maluszka :)

Załączniki

• WP_20160525_16_15_16_Pro.jpg
    WP_20160525_16_15_16_Pro.jpg
    527,7 KB · Wyświetleń: 97
Śliczny bobas!
I napewno wszystko będzie dobrze. Za tydzień dzidzia bedzie w innym położeniu i bedzie lepiej można przyjrzeć się jego buzce.
Nie zamartwiaj się.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A więc jestem po wizycie.
Najpierw dostałam kubeczek na siuśki. Później pobrali krew. A za 15 min lekarz zaprosił mnie do gabinetu.opowiedzialam o plamieniach, zbadał mnie ( od początku ciąży ani razu nie badał mnie palpacyjnie tylko wziernik zaglądał do środka, i tyle.
Mówi że jest czysto, zadnej krwi nie widać, na wcześniejszej wizycie też nie było nic.i być może taka moja natura. Mam odpoczywać i się nie martwić bo ciąża jak narazie wzorowa.
Wypisal zwolnienie do 6 czerwca później wystawi papier dla pracodawcy że moja ciąża nie pozwala mi na dalszą pracę.
Później zrobiliśmy usg, zaprosił męża z poczekalni, tak więc jak zobaczyłam fasolke i bijące serduszko już całe emocje że mnie splynely i się poplakalam.
Mój J siedział z wielkim uśmiechem na twarzy i klepał mnie po głowie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] to chyba z emocji, bo nie odebrałam tego jako romantyczny gest [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Fasol ma od główki do dupki 2,68 cm. Machal nóżkami i rączkami [emoji7]
Termin na 26 grudnia.
Ostatni wyszło nam 4 dni młodsza ciąża, dziś ciąża jest starsza tak nadrobilo nasze dziecko [emoji7]
Co prawda to się bedzie jeszcze zmieniać, ale się ucieszyłam że tak ładnie rosnie.
9 t 4 d wiek z usg czyli jest idealnie.
Co nas zmartwilo tylko to wysokie ciśnienie, więc po wyjściu od lekarza, pobrali mi krew jeszcze raz tym razem pod kierunkiem gestozy.
Z racji tego że w drugiej ciąży jedna z przyczyną cięcia było wysokie ciśnienie moje i zanik tętna na ktg dziecka.
Mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i zapisywać.
Oby kurde to się unormowalo i obeszło się bez leków.
Chciałabym chociaż raz donosi do końca ciążę.

1464184672-1d1mld.jpeg

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
pieknosci!

Do góry