Czarownica3006
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
cudenko!I bobasek![]()
pieknosci!A więc jestem po wizycie.
Najpierw dostałam kubeczek na siuśki. Później pobrali krew. A za 15 min lekarz zaprosił mnie do gabinetu.opowiedzialam o plamieniach, zbadał mnie ( od początku ciąży ani razu nie badał mnie palpacyjnie tylko wziernik zaglądał do środka, i tyle.
Mówi że jest czysto, zadnej krwi nie widać, na wcześniejszej wizycie też nie było nic.i być może taka moja natura. Mam odpoczywać i się nie martwić bo ciąża jak narazie wzorowa.
Wypisal zwolnienie do 6 czerwca później wystawi papier dla pracodawcy że moja ciąża nie pozwala mi na dalszą pracę.
Później zrobiliśmy usg, zaprosił męża z poczekalni, tak więc jak zobaczyłam fasolke i bijące serduszko już całe emocje że mnie splynely i się poplakalam.
Mój J siedział z wielkim uśmiechem na twarzy i klepał mnie po głowie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] to chyba z emocji, bo nie odebrałam tego jako romantyczny gest [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Fasol ma od główki do dupki 2,68 cm. Machal nóżkami i rączkami [emoji7]
Termin na 26 grudnia.
Ostatni wyszło nam 4 dni młodsza ciąża, dziś ciąża jest starsza tak nadrobilo nasze dziecko [emoji7]
Co prawda to się bedzie jeszcze zmieniać, ale się ucieszyłam że tak ładnie rosnie.
9 t 4 d wiek z usg czyli jest idealnie.
Co nas zmartwilo tylko to wysokie ciśnienie, więc po wyjściu od lekarza, pobrali mi krew jeszcze raz tym razem pod kierunkiem gestozy.
Z racji tego że w drugiej ciąży jedna z przyczyną cięcia było wysokie ciśnienie moje i zanik tętna na ktg dziecka.
Mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i zapisywać.
Oby kurde to się unormowalo i obeszło się bez leków.
Chciałabym chociaż raz donosi do końca ciążę.
![]()
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom