D
daffodill
Gość
Nie ma za co dziękować:-) jedzmy i tyjmy:-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Kopciuszku to sie robi kilka chwil
chyba najdluzej trwa pokrojene miesa w kostke:-)
a wiec kuraka (albo jakie miesko lubisz) kroisz w kosteczke podsmazasz to na oleiwie bez przypraw...
w pol kubeczku wody wsypujesz przyprawy sol, paprya slodka i ostra pieprz, curry troszke cynamonu i kolendry, czosnek granulowany i oregano...
ale mozna tez uzyc po prostu przyprawy gyros...szybciej ale troszke inny smak..
wszystkie przyprawy wg uznania, poniewaz ja nie sole uzywam duzo przypraw...
i jak juzmiesko sie zarumieni a w przypadku kuraka zabieli to ta wode z przyprawami wlewasz do patelni i mieszasz sobie na wolnym ogniu az woda wyparuje...
i miesko gotowe wyjmujesz na talerz i zasypujesz zoltym serkiem...
do tego fryty i sos
jeden robie :3 lyzki ketchupu kotlin i 3 lyzki majonezu kieleckiego do tego papryka slodka, bazylia oregano i jak mam to szafran dodaje...
a drugi robie miazdzone glowki czosnku z majonezem i lyzka smietany..
i finito:-)
w taki sposob po 20 minutach roboty mojemu mezowi trzesa sie uszy![]()

Przeczytalam to mezowi i jemu tez sie trzesa uszyKopciuszku to sie robi kilka chwil
chyba najdluzej trwa pokrojene miesa w kostke:-)
a wiec kuraka (albo jakie miesko lubisz) kroisz w kosteczke podsmazasz to na oleiwie bez przypraw...
w pol kubeczku wody wsypujesz przyprawy sol, paprya slodka i ostra pieprz, curry troszke cynamonu i kolendry, czosnek granulowany i oregano...
ale mozna tez uzyc po prostu przyprawy gyros...szybciej ale troszke inny smak..
wszystkie przyprawy wg uznania, poniewaz ja nie sole uzywam duzo przypraw...
i jak juzmiesko sie zarumieni a w przypadku kuraka zabieli to ta wode z przyprawami wlewasz do patelni i mieszasz sobie na wolnym ogniu az woda wyparuje...
i miesko gotowe wyjmujesz na talerz i zasypujesz zoltym serkiem...
do tego fryty i sos
jeden robie :3 lyzki ketchupu kotlin i 3 lyzki majonezu kieleckiego do tego papryka slodka, bazylia oregano i jak mam to szafran dodaje...
a drugi robie miazdzone glowki czosnku z majonezem i lyzka smietany..
i finito:-)
w taki sposob po 20 minutach roboty mojemu mezowi trzesa sie uszy![]()

ciekawe jak beda sie trzesly jak juz zrobie;-)albo z makaronem ryżowym!!Druga moja ulubiona sałatka
drobno pokrojona pierś z kurczaka usmażona z łyżeczką curry. do tego woreczek ryżu ugotowanego, kukurydza z puszki i ananas drobno pokrojony. Wszystko razem mieszamy z majonezem i 2 łyżkami curry i sałatka gotowa) mówię Wam palce lizać
))