Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie ma za co mam nadzieje ze choc jednej osobie sie przyda;-)
, zaraz jej wyślę...jeśli oczywiście święta będę spędzała z rodziną bo nasz termin bardzo bliski Wigilii
Agatkas! Dokładnie tak, jak madzienka napisała - ciasto w hipermarkecie w zamrażarce znajdziesz!! Gotowe, zwinięte w rulon! trzeba tylko trochę rozmrozić - i ułożyć na blasze oraz "podziurkować" widelcem przed pieczeniem. Moje kosztowało JEDYNE 6,79 PLN! A jest wydajne - ogromna blacha wychodzi!!Ewelw a skąd mam takie ciasto francuskie wziąć?![]()
RYBA NA CIEPŁO
Tradycyjny wigilijny karp ma wiele małych ości a smazony nasiąka tłuszczem .
NAJLEPIEJ PODAJ łososia gotowanego na parze .Kawałki ryby pozbawione ości skropione cytryną gotuj w parowarze przez około kwadrans .
DLA KOGO dla dzieci w drugim pólroczu (odrobina) i dla karmiącej mamy.
PIEROGI powinny być z kapustą i grzybami ale wtedy są cięzkostrawne i powoduja wzdecia.
NAJLEPIEJ PODAJ pierogi z nadzieniem z ziemniakow . Tluczone ziemniaki dopraw podobnie jak farsz na pierogi ruskie.
DLA KOGO dla dziecka od drugiego roku oraz mamy karmiacej .
ŚLEDZIE
Tradycyjnie przyrzadza sie je z olejem i cebula lub grzybami w occie,marynowanymi śliwkam ,sosem musztardowym .
NAJLEPIEJ PODAJ śledzie z jabłkami pod jogurtowa pierzynka . dzwonka wyjmij z oleju na polmisek i p[rzykryj gestym jogurtem wymieszanym ze startym na grubej tarce jablkiem . dziecko moze zjesc kanapke ze sledziem .
DLA KOGO dla dziecka powyzej drugiego roku i mamy karmiacej.