• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Już wiem gdzie T. jest, podobno boi się wrócić do domu :-) Boi się mojej reakcji i nic nie pamięta z wczorajszego dnia :crazy: Na dodatek wybrał się do znajomych w samej pidżamie i wstyd mu teraz wyjść na ulicę. Dobrze mu tak, a mi się od razu humor poprawił :-)

reklama
hej laseczki ja tylko na chwile
pozdrawiam was serdecznie i miłej niedzieli zycze wszystkim mamuskom i ich maluszkom;-);-)
BUZIACZKI DLA JULCI 100 LAT:-D:-D:-D:-D:-D
KASIA dobry tan twój T nie daj sie tak łatwo przeprosic :tak::tak:

Hej dziołchy:-):-)

Kasia kochana Ty jesteś mądra kobita i na pewno podejmiesz właściwą decyzję.

Ja właśnie niedawno ze spaceru wróciłam. Marcela przetrzymałam i poszedł spac dopiero teraz więc ja mam chwilę dla siebie:) Ciekawe ile pośpi bo to już jego ostatnia dzisiaj drzemka:tak:

Mam pytanie do Was, czy Wasze dzieci mają już ustalony "program" dnia?? Czy śpią i jedzą już o stałych porach? I wogóle ile razy dziennie Wam śpią i jak długo??

U nas jest tak:
budzi się o 5:szok: ale do 6 sam się bawi w łóżeczku. Potem daję mu cyca i śpimy do 7:tak: Już ubrani schodzimy na dół o 8:tak: i tak o 9 Marcel idzie spowrotem spac i śpi 30 min. O 10 dostaje mleko i wtedy wybywamy na dwór. Tak o 11.30 znowu zasypia i znowu śpi jakieś 30 minut:wściekła/y:. Czasami zdarzy mu się uciąc jeszcze jedną 30minutową drzemkę ale nie zawsze. O 14 dostaje znowu mleko i o 15 znowu śpi, tym razem już dłużej bo jakieś 1,5 godziny:szok:. Jak wstaje to daję mu zupkę ze słoiczka i po godzinie deserek. O 18.40 idę go kąpac i po kąpieli mleko i spac:tak:
I TAK JEST CODZIENNIE:tak::tak: (oczywiście jeśli nie jesteśmy gdzieś w gościach, albo w plenerze). Chyba dobrze że mamy już ustalony harmonogram, nie?
Jestem ciekawa jak jest u Was.
Buziaki:-):-):-)

edytuję żeby dodac jeszcze że z tymi drzemkami to Marcel sam sobie tak ustalił, no a z jedzeniem to ja tak ustaliłam

Sylwia u mnie tylko je o stałych porach: 8, 12, 16, 20, 3-4 a śpi jak chce i tak po 30 minut max czasem jej sie zdaży godzinke:baffled:

A ja wczoraj w koncu wybyłam z domu....
Wróciłam o 4.30 :-D byłam w Jamie, w klubie do którego jezdzilam z kumpelka przed ciążą co tydzień... ale sie pozmieniało... lipton jak cholera, mało ludzi, muzyka gorsza.... także sie cieszyłam a wcale fajnie nie było... tylko kacur dzisiaj i pospałam 3 godziny:crazy:

Juleńko Wszystkiego Najlepszego ! Buziaki !

Stefanka, jak ja Ci zazdroszcze tego lenistwa wczorajszego.
Ja po wczorajszym dniu padam na pysk, niby jeden marny pokoik a tyle zamieszania, a do tego Wiktor, który za nic nie chce byc sam przez chwilę.
Kasia, moje zdanie znasz..odważył się raz..odważy sie i drugi. Myśl o sonie i Oliverku i swoje pieniądze trzymaj na swoim koncie!
Sylwia u nas nie ma rytmu dnia, Wiktor ron=bi co chce kiedy chce a najchetniej nie spałby w ogóle i jadłby cały dzień i noc. Już widze jak nam bedzie wchoził na głowe ;-)
my juz po remoncie. zdjeci wkleje jak K. wróci z aparatem.
Pierwsza noc osobno mamy za soba. :no: pobudki co godzine przed 4 wymiekłam wziełam Wiktoka do naszego łóżka. ech

Magdalenka dasz radę. Mały nauczy się wreszcie sam spać w swoim pokoju. Mój Tadeuszek śpi w swoim pokoiku od lutego:tak::tak::tak: i obojgu nam to na dobre wychodzi.

Kacha trzymaj się kochana:tak::tak::tak::tak::tak:

Juleńka wszystkiego naj naj naj.

Sylwia u nas rytm dnia jest praktycznie od samego początku:tak::tak::tak: Bo zauważyłam to już przy Stasiu, że stałe pory różnych czynności ułatwiają życie z dzieckiem. Po pierwsze ja wiem co w danym momencie będzie chciał robić malutki a po drugie on czuje się bezpieczniej bo wie co go czeka:tak::tak::tak: Jeśli plan zostanie jakoś mocno zaburzony to młody jest niespokojny i następnego dnia ten stres odsypia:tak::tak:

A my dziś po podróży do moich dziadków. Było miło ale męcząco. Chociaż muszę pochwalić Tadeuszka bo był naprawdę grzeczny:tak::tak::tak::tak:
A ja dziewuszki nadal mam problem bo mi się @ spóżnia juz ponad tydzień:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: A boję się zrobić test. Bo sama już nie wiem co o tym myśleć. Ach... Dam sobie jeszcze kilka dni i zobaczymy wtedy.

Magdalenka tulam Cie mocno!!!! (tak zawsze Ty piszesz...to teraz ja...):-):tak:

Weroniczka tylko sie nie stesuj, bo to tylko wszystko opóźnia...zresztą sama wiesz. Będzie ok!:tak:

A u nas jest rytm dnia...mały ma stałe pory spania-tak plus,minus 30 minut. Zawsze po każdej drzemce w dzień jest aktywny 2 godzinki(dosłownie jak w zegarku) i znowu śpi....a śpi tak ok. godziny za każdym razem:-)

Kasia ja tez juz kiedys pisałam na ten temat...nie wierze aby jakikolwiek facet się zmienił, jak zrobi cos raz to będzie się zawsze powtarzało...

reklama
A ja dziewuszki nadal mam problem bo mi się @ spóżnia juz ponad tydzień:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: A boję się zrobić test. Bo sama już nie wiem co o tym myśleć. Ach... Dam sobie jeszcze kilka dni i zobaczymy wtedy.

Wiem co czujesz też zawsze tego się bałam ale może to nie zapowiadać tego co masz na myśli :blink:
Ja raczej zawsze wręcz musiałam robić test jeśli zaczęłam coś podejrzewać ta moja nie cierpliwość daje sie we znaki bym nie przespała nocy :sorry2:

Juleńko Wszystkiego Najlepszego :-D Buziaki :-D

Zazdroszczę ci Ataata ja nawet nie mam czasu wyrwać się na porządne zakupy muszę pytać mamy czy ma czas zająć się Madzią bo 2 starszych mogę spokojnie wziąć
Madzia jest okropnie marudna na zakupach a nie wiem czemu mi płacze podczas jazdy samochodem :dry: nie da się jej uspokoić ani czym zająć podejrzewam że czegoś się boi ale czemu to nie wiem :dry:

Kasiu z twoich wypowiedzi jestem pewna na 100% że już podjęłaś decyzje i doskonale wiesz co jest najlepsze dla ciebie i Oliśia .
Jesteś stanowczą, zdecydowaną kobietą wiedzącą co chcesz od życia ja tylko ci życzę dużo siły i abyś się nie podawała i przede wszystkim żeby ci życie wynagrodziło całe twoje nie szczęście

Pomóżcie mi Madzie nauczyć jeździć samochodem w sensie pasażerki oczywiście to jest duży problem i utrudnia Małej życie jak i moje :dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry