• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

:-):-):-)witam sie poniedziałkowo:-):-):-)
no kochane moje dzis ja jestem 1 tuz za pryzybela a moze jeszcze jest? pozdrawiam wszystkie serdecznie i zabieram sie do czytania co zescie naskrobały
buziaczki buziaczki dla Kubusia na 5 -ciomiesiecznice

reklama
a zescie naskrobały!!!!!
ja mam super humorek bo juz tuz tuz sroda i wyjazd niemoge sie doczekac :laugh2::laugh2:

KASIU ja nie wiem jakie tam u ciebie obowiazuja prawa ale wydaje mi sie ze taakie zeby chronic matke z dzieckiem i to lepsze niz tu u nas w polsce a wiec zrób tak jak pisze stefanka ,Twoje dobro i Oliska jest najwazniejsze a ten sorki ze tak napisze HAM robi jekies sceny po pijaku jakis dedbil czy on nie wie ze dla dziecka najwazniejszy jest spokuj w rodzinie ?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przeciez Olis jest taki wrazliwy a tym bardziej ze ty sie denerwujesz a raczej on cie wkurza i Olis tez to odczuwa ach narmalnie takiego to bym rozszarpała .Jak mu sie nie podoba to wont i niech wam zycia nie truje a jak mu na was zależy to niech sie opanuje i pokarze jak sie stara .Trzymaj sie cieplutko wiem ze decyzja jaka podejmiesz bedzie dla was najwłasciwsza jestes madra babeczka i dasz se w zyciu rade trzymam kciuki i sciskamy cie mocno;-);-);-)
EWEJDA to super ze dzien ze spotkaniem meza sie zbliza oby szybko mineły te dni rozstania a co do wybryków Zakiego to moja tak samo robi mostki i chodzi po podłodze to chyba taki okres a z tym stawaniem na głowie to my mamy taka beka z tego ze szok:-D:-D
VIKI witam ,szkoda ze maz musi wyjechac ale no cóz taka praca:-):-):-)
ANECZKA moja mała uwielbia jak jezdza samochodem ,szybko usypia a jak jest wyspana to sie baw zawsze mam jakies grzechotki i pałak na foteliku wisi no i to co pisze PRYZYBELA o cienszym ubieraniu to fakt moja odrazu stała sie bardziej spokojna jak ma mniej na sobie moze spróbuj tez na twojej Madzi a nóz widelec a sie uda:tak::tak:
co do rytmu dnia to wam powiem ze róznie moze zaczne od wieczorka
granicach 20 21 kapiel potam jedzonko i lulu ,pobutka na jedzonko tak o 2 lub3 i lulu do5 ,6 i cycus i albo wstanie na jakies pół godzinki i potem idzie spac tak do 10, 11 albo spi do 9 i po 2 godz lulu tak z 1,5 godz [oczywiscie w miedzy czasia drzemki na spiaco cycus potrafi czasami tak w ciagu 3 godz 3-4 razy zjesc ] no a potem róznie bo to pacerek itd ale tak jeszcze od 11 to pózniej ma 2 drzemki .1 tak ok godz , a druga 2 godz
ostatnio w czwartek czy w piatek jak nic nie miałam do roboty to se znia lezałam to spała przy mnie 4,5 godz:szok::szok::szok::szok: a ja buszowałam po necia hehe:laugh2::laugh2::laugh2:
dobra koncze bo sie rozpisałam moze któras wstała i cos naskrobała

Dzień dobry. Witam wszystkich. Jestem dopiero początkująca u Was, ale miło znaleźc forum gdzie można pogadac o wszystkim... Skoro jesteśmy GRUDNIÓWKAMI to byc może mamy nawet te same dylematy... Mam nadzieję, że chętnie przyjmiecie mnie do swego grona. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE w ten niezbyt pogodny dzień....
;-)

Witaj Basiu, zapraszamy do pisania z nami :-)
Witam Was wszystkie w ten słoneczny u nas dzień i od razu dziękujemy za ciepłe słowa:-)

Buziaki i wszystkiego naj, naj dla Kubusia :-)

Witamy nową koleżankę na forum:-D:-D

Wszystkiego naj.. naj.. dla KUBUSIA

U nas pada deszczyk chyba w tym tygodniu rzadko będziemy oglądać słoneczko :dry:
dzięki za poradę pryzybela może da się przekonać bo jak muszę jechać do lekarza to mam dosłownie wycie w samochodzie :baffled:

Może któraś z was zna dobry lek na kaszel nawet domowy bo kurcze Roksana mi tak kaszle suchym kaszlem że szkoda dziecka aby się męczyło tak :no::no:

Jutro mam jazdy o 18 troszkę załapie placu manewrowego :sorry2: sama jestem ciekawa jak mi pójdzie egzamin na wewnętrznym bo podobno tylko 40 % zdaje jazdy :dry:

witam sie i ja i witam nową mamusie:tak:

anetka u nas sprawdza sie robiony syrop z cebuli a ostatnio tez pomógł i to dość szybko STODAL:tak:wiec życze zdrówka dla roksanki

kubuś wszystkiego naj:-)

a u nas leje..nici ze spaceru boże aż sie boje jak ja wytrzymam z tym marudą cały dzien w domu...juz te zeby mogły by wyjść....:angry::wściekła/y:

edit:

a i rozmawiałam z ewą, u nich wszystko dobrze, adasiek rośnie a ewcia korzysta ze wspolnych chwil bo niebawem wraca do pracy...pozdrawia was wszystkie

Witam nową grudniową mamusię:tak: Napisz nam coś więcej o sobie i o swoim grudniowym maluszku:-)

Dziekuję dziewczynki że wszystkie tak wyczerpująco opowiedzałyście mi o Waszych rytuałach:-) Ja myślałam, że Marcelowi się coś porąbało że śpi tylko po pół godziny ale widzę że to jest normalne:tak: No i mamy podobny plan dnia z większością z Was.
Teraz ja walczę z nocnymi pobudkami, bo wyraźnie jest to potrzeba pociumkania cyca a nie głód:no: Dzisiaj było trochę płaczu:-( no ale trzeba troszkę pocierpiec żeby przyniosło to jakiś skutek:tak:

Pozdrawiam Was cieplutko:-)

monday35.gif

Cześć dziewczynki.

U nas noc beznadziejna. Najpierw wieczorem kiedy już z mężem kładliśmy się do łóżka aby oglądaĆ KRYMINALNE ZAGADKI zadzwonił wujek, że zaraz do nas wpadnie. Więc na szybkiego ścieliliśmy łóżko, przebieraliśmy się i składaliśmy rzeczy po przyjeździe od dziadków. A wujek wpadł na pięć min bo jego syn zapraszał na Ślub:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: A potem od 3.30 Tadeuszek nie mógł spać. Co 20 min mnie wołał żeby mu podać cumla:baffled::baffled::baffled::baffled: i tak do 6.30.

Baśka witaj na BB.

Kubusiu wszystkiego dobrego:tak::tak::tak::tak:

Witam!
Na wstępie dziekujemy jeszcze raz za życzonka dla Julci! :tak::tak::tak:

Basia! Witaj na bb. Zapraszamy do dyskusji :-) Napisz coś o sobie i o dzidzi!;-)

Viki!
Wy to się macie z tymi rozstaniami, ale 4 dni to zleci szybciutko no a do niedzieli cały tydzień ;-)

Anetka może madzia ma swoją ulubioną zabawkę i zabierajcie ją ze sobą w podróż. A tak wogóle to może jak auto stoi na podwórku to ją wsadzaj jak byście jechali, posiedź tam z nią, włącz silnik. Po troszku i może się przełamie dziewczyna...
W sumie musi bo mama jak zrobi prawko to będzie śmigała z dzieciaczkami... :-D

Ewelina super że się wkrótce zobaczycie! Ale będziesz z nami na bb jak wyjedziesz???

Agatko super że się wreszcie wyrwałaś i pobawiłaś... ;-):-)

Wszystkiego naj dla Kubusia...

Co do rozkładu dnia to u nas niestety go nie ma jak u Madzi! Julka robi co chce i kiedy chce, ale pocieszyłyście mnie tymi drzemkami do 30 minut bo u mnie też tak jest... :no: Jemy co dwie godziny po 90ml a wieczorem i w nocy 120ml. Śpi jak się zmęczy ale stałych pór nie ma....

Wczoraj byłam u mojej chrześnicy i Julka była grzeczna. Nawet sie nie rozpłakała na widok prababci jak zazwyczaj było... ;-) Ona nie jest jeszcze jakaś stara i pomarszczona żeby była straszna ale Julka się jej boi jak i pradziadka. Mają po 65-67 lat.. ;-) Ogólnie było ok. :-D

Mam pytanie czy wasze dzieciaczki ciągną się do stania na nogach???

reklama
Paula mój młody bardzo się ciągnie do stania. Ba powiem Ci nawet, że prostuje całkowicie nóżki i jak raz dosłownie na trzy sekundy go postawiłam w łózexczku przy barierkach to stał całkiem stabilnie. No ale był to z mojej strony jednorazowy wyskok bo dzioecko musi samo wstać bo można mu zrobić krzywdę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry