• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Paula Marcel tak średnio się garnie, zależy jaki ma humor:tak:

a powiedzcie mi czy jak postawicie dzieci na nogi oczywiście pod paszki to czy one przebierają nóżkami do chodzenia??? Tak jak Dariaa Agaty robiła już daaaawno:-) Marcel ani myśli, stoi jak słup:no::-)

reklama
Paula moja mała tak samo jak siedzi na nogach u mnie to tak dziwnie sie buja do przodu i pupe wypina jak do stawania podejrzewam że sobie dzieciątka ćwiczą już :tak:

Paula mój młody bardzo się ciągnie do stania. Ba powiem Ci nawet, że prostuje całkowicie nóżki i jak raz dosłownie na trzy sekundy go postawiłam w łózexczku przy barierkach to stał całkiem stabilnie. No ale był to z mojej strony jednorazowy wyskok bo dzioecko musi samo wstać bo można mu zrobić krzywdę

A jeśli chodzi o to co napisała Weroniczka to ma absolutną racje moja mama miała kłopot z bratem moim bo za szybko zaczął chodzić i musiała dla dobra jego bioderek uczyć go raczkować :sorry2:
Układ bioderek i kręgosłup nie jest jeszcze przygotowany aby podołać staniu na prostych nóżkach z czasem się dostosują do cieżaru jaki mają do pokonania :sorry2:

Paula Marcel tak średnio się garnie, zależy jaki ma humor:tak:

a powiedzcie mi czy jak postawicie dzieci na nogi oczywiście pod paszki to czy one przebierają nóżkami do chodzenia??? Tak jak Dariaa Agaty robiła już daaaawno:-) Marcel ani myśli, stoi jak słup:no::-)

sylwia bo to są odruchy noworodkowe, ktore po okolo 2 miesiącu zanikają:tak:

buzki.gif
witajcie,

STO LAT DLA JUTRZENKOWEGO KUBUSIA !

U nas pogoda sie nie spisała, a miałam z Wiktorkim w ramach spacerku po urzędach pobiegać :crazy:
Wczoraj zaliczyliśmy piewszego guza i to na macie :wściekła/y::angry: kuźwa niby to bezpieczna zabawka dla niemowlaków. Wiktor stracił równowage lezac na brzuszku i sie przekopyrtnął na plecki uderzając główką o mocowanie do zabazek co to stoją na macie. Na szczęście juz dzisiaj śladu nie ma.
Jeśli chodzi o noc w nowym pokoiku to chyba idzie ku lepszemu, bo dzisiaj budził sie co 2 godz. a nie jak poprzedniej nocy co 1h :-):-D

Wiktor tez chetnie by juz sobie postał :tak:
Viki współczuje ale 4 dni to nie tygodnie !
Baśka - witaj
Anetka ja jestem za tym ze Madzi moze byc za goraco w samochodzie. My nie mamy tego problemu - Wiktor w samochodzie jest jak zaczarowany. Jak K. sie nim opiekuje i nie wie co zrobic jak Młody marudzi to go zabiera na przejazdzke :tak:
Weroniczka to Ci wujek :dry:

Miłego dnia i tygodnia !

No Viki ma rację ten odruch chodzenia zanika. Julka w szpitalu po urodzeniu chodziła jak sprawdzały te odruchy :-D:-D:-D

No zapytałam bo ta moja to często zamiast do siadania (jak jej dam rączki) to na nóżki by od razu stawała. Łobuz jeden... Dzięki za odpowiedzi.

a nasz Gajutek jak ja biore pod paszki i tak przemieszczam czyli udaje ze chodzi to sie zasmiewa jak szalona :))
witam w ten piekny sloneczny dzien !!!
WSZYSTKIEGO NAJ DLA KUBUSIA !!!

sylwia a Daria tez juz chodzic niechce:crazy: jakos wtedy trafilam ze tak zapinkalala, a teraz albo stoi albo skacze, albo ugina nogi w kolanach i sie jej stac niechce:no::crazy:

jesu jestem sama w domu przez 3 dni!!:szok:
Masakra, troche sie cykam a pozatym maruda od rana skuczy i juz mam jej dość!! Ona nie lubi jak nic sie nie dzieje, a jak jest mama to zawsze ktos cos robi , chodzi, itp i ona sobie patrzy a jak jestem sama to skuczy caly dzień!!
Na dodatek pogoda o bani cochwile pada a ja do sklepu musze wyjść po zakupy z ta marudą, ciekawe jak ja to zrobie:wściekła/y:

oho wstała, 20 minut spała!! Standard!
ide jej zupe dać bo wczesniej sie rozbeczała i niechciala jeść! zobaczymy co tym razem wymysli

sto lat dla Kubusia!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry