reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
U nas w końcu przestało padać co wcale nie znaczy, że pogoda jest super, bo nadal jest do bani. Niby nie pada, ale słońca też nie ma, w dodatku zbierają się chmury i się nie zdziwię jak znowu lunie. Na szczęście spacerek już zaliczony i Młody kima sobie jeszcze w wózku:-)
Kurcze pralka mi się schrzaniła i nie chciała prania odwirować, musiałam wszystko ręcznie wyżymać na dworzu:wściekła/y: Hmmm mam nadzieję, że jej przejdzie, bo to nie nasza, była już na wyposażeniu mieszkania. Z drugiej strony ma już chyba z 20 lat i też ma prawo się popsuć, nie???? Jak jednak ją szlag trafi to chyba kupimy nową, bo nie będę inwestować w naprawę nie mojej przedpotopowej pralki, do której znalezienie części pewnie graniczy z cudem.

100 LATEK, DLA KUBUNIA KOCHANEGO!!!! (juz niedlugo zacznie smigac po mieszkaniu, to da mamie do wiwatu i z tesknota zacznie wspominac czasy jak sobie grzecznie w miejscu siedzial;))

Anetka, w Polsce to niestety norma, ze wiecej podejsc do egzaminu trzeba robic, ale w koncu sie uda i oby w najblizszym terminie!:-) U nas to jest fajnie, bo mozna egzamin wlasnym samochodem zdawac(tylko ja sie jakos za nauke zabrac nie moge... a nawet po polsku moglabym testy zdawac!:szok:) I ja tez manualnym nie zamierzam sie meczyc;-)
Kal.aga, ja to bym wredna ciotka byla i nikt by mnie nie przymusil do zajmowania sie dziecmi na wlasnym urlopie (no oczywiscie poza swoim wlasnym:), albo ze by wyjatkowo grzeczne byly;-)) A co do spania i karmienia piersia, to Ty spisz ze swoim maluszkiem? Bo mi Kaya znacznie czesciej "cycowala" jak spala z nami, ale odkad spi w drugim pokoju, to po 10-11 godzin spi bez pobudek. No ale na kolacje obowiazkowo gesta kaszka z lyzeczki:)

A tak poza tym dziewczyny, to Wy mnie w kompleksy wpedzicie;-) Ja tak od rana nie zasuwam, troche dlatego ze woze pranie do tesciowej, albo do pralni (bo u nas nie mozna miec w mieszkaniu pralki!:szok:), a do tego nie prasuje, bo po wyciagnieciu z suszarki od razu skladam (no chyba ze cos bezwzglednie wymaga prasowania:))

Asmodis, witaj! A ja Ciebie chyba jeszcze nie mam w kontaktach na nk i zdjec nie widzialam:( Ale musze to nadrobic:))

No i tak pranko suche tylko jeszcze co nie które rzeczy wieczorkiem przeprasować:tak::-)
Obiadek zrobiony i spacerek zaliczony ale żel się chodzi bo ciepło wręcz upał....
ANETKA życzę żeby się teraz udało zdać a ja się wybiorę na jazdy w zimie może teraz się uda:dry:

Kurcze, dziewczyny, ale Wy aktywne jesteście. Strasznie żałuję, że nie trafiłam na to forum jak byłam w ciąży. Znałabym już was, a tak to trudno się "wkręcić". No, ale zobaczymy.
U nas gorąc niemiłosierny. Dałabym dużo za taką pogodę jak u Ciebie kacha_wawa.
Nic w domu nie zrobiłam, tzn. nie uprasowałam nawet marnego ciuszka. Paula spakuję te rzeczy i wyślę do ciebie, co ty na to?Hihihi

Smarkacz nie chce spać, ciągle wiesza mi się u nóg. Ciężko z nim cokolwiek zrobić. Właśnie dewastuje stolik :):-)
Kal.aga u nas nocki wyglądają podobnie, mimo że już nie karmię piersią i Filip dostaje dość pożywny posiłek na dobranoc. Myślę, że to przez zęby. Też nie ma jeszcze ani jednego. A ząbkowanie może trwać nawet kilka miesięcy. Łomatko!
Co tu dużo gadać. Trzeba przetrwać ten okres, ale nie jest rewelacyjnie. Pewnie też jesteś wykończona.
Pozdrawiam :)

A u nas po wczorajszej burzy znow sloneczko chociaz sie ochlodzilo, ale bardzo przyjemnie:) Jak sie niunia obudzi idziemy do tesciowej na obiadek (a znow dlugo spi!!! chociaz ja slyszalam jak gada ale umylam naczynia , zagladam a ona znow spi... ciagle jestem w szoku:szok: - oby tak codziennie:))

A no fakt dziewczyny, jak dzieciaczki zabkow jeszcze nie posiadaja, to trudno je wyczuc o co chodzi, bo roznie to przechodza. Na pocieszenie, z kolejnymi zebiskami zazwyczaj lagodniej:tak:

Paula, to jest wlasnie ta hameryka i znane z filmow publiczne pralnie (a w domu brak miejsca na pralke i ogolnie zakaz, nie we wszystkich mieszkaniach oczywiscie, ale u nas jest. Mamy coprawda pralnie w budynku, ale zeby chociaz na monety byla to pol biedy, ale trzeba specjalna karte wyrabiac, a poza tym przestarzaly sprzet, wiec robimy pranko u tesciowej, mieszka 5 minut autem od nas, lub w nowootwartej pralni tez niedaleko :))
Jak dla mnie to byla najgorsza rzecz do ktorej musialam sie tu przyzwyczaic, bo w polsce wrecz namietnie pranka robilam z selekcja ciuchow, temperatur,plynow i tym podobnych ******* - takie male zboczenie;-):-D
A to mieszkanie moj R wynajal przed moim przyjazdem i nie pomyslal o tym, ale nastepne bedziemy szukac z mozliwoscia zainstalowania pralki:)
Oho, chyba krolewne slysze.....

No, Marcel padł:-D:laugh2: Jakieś 30 minut będę miała spokój:-)
Jak wstanie to trzeba będzie na jakiś spacer się wybrac:baffled: a tak strasznie mi się nie chce:sorry2::sorry2::sorry2:
Ale mnie leń ogarnął:szok::rofl2:
Jeszcze 10 lat i sam sobie pójdzie na dwór:-p:-D:laugh2:

reklama
Kubus dziekuje wszystkim za pamiec i przesyla caluski.

A synek zrobil dzis mamie prezent na 8 m-c i przed chwila jak siedzialam obok niego a on w lozeczku to sam sie podciagnal i wstal :-D:-D:-D. Mowie Wam jak on sie cieszyl. ALe strasznie ambitny jest i jak sie przewrocil to plakal z zalu ze upadl i sie podniesc nie mogl bo zle sie ulozyl :-D:-D

Wybaczcie ale nie mam weny jakos i nie odpisze na poruszane tematy. Przeczytalam wszystko ale juz nie pamietam co kto pisal :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Bede komentowac na biezaco :-D:-D:-D az usne :-D:-D:-D

Do góry