• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzień doberek!!!

Ale śliczna pogoda....ach....:-)
No Elcia to miłego szaleństwa w Elblagu;-)

A wiecie mój mąz wczoraj dostał mnóstwo słodyczy od dzieciaków....i tak leżą i kuszą...własnie myslę co tu otworzyć??? hehe....podzieliłabyn sie z Wami ale Wy nie lubicie:-p

A ten mój blog to taki tylko dla mnie, no mężowi jezscze pokazuje...moze kiedyś...

Madzia u nas też radio górą...ja zawsze byłam fanką Trójki:-)
Zaraz poszukam nowych foteczek i powklejam do galerii:-)

Miłego dnia!!!:-):-):-)

reklama
Witam was

Viki Pablo z tego co piszesz ma wirusówkę jelitową czyli tak zwanego rota i muszę ci powiedzieć że łagodnie ją przechodzi dzięki bogu bo dzieciaczki bardzo często lodują z tym w szpitalu bo się odwadniają. Lek który przepisał ci lekarz "nifuroksazyt" jest bardzo skuteczny ja zauważałam jego działanie następnego dnia polecam go ;-) Z luźnymi kupkami moge ci poradzić jedno dawaj mu dużo zupek z ryżem są najlepsze na takie kłopoty ni i probiotyki

Elcia dajesz małej cały czas od pierwszej biegunki probiotyk dla niemowląt-dzieci on pomoże jej się unormować jelitowo inaczej znowu będzie krew w kupce bo ją tak czyści biedaczkę

U mnie też jeszcze katarek u Madzi ona co wyzdrowieje to ktoś z domowników przyniesie jej następny katarek i tak już jest zakatarzona cały miesiąc ale puki co bez antybiotyków i gorączki (tfu-tfu) aby tak już na dobre mi wyzdrowiała ;-)
MAdzia już zaczęła raczkować jakiś tydzień temu ale mamy inny problem nadal nie ma zęba z tego co pamiętam zostałam ja bezzębna i kasia z prezesem

Dota Michał z "Na Wspólnej" ma dziecko z Kingą ale im podmienili w szpitalu. Ich synka ma ta samotna matka co leżała z Kinga na sali. :szok: oj będzie ciekawie...

Anetka oby Madzi odpuścił katarek... :tak::-) A jak Starszaki w przedszkolu?:-)

A ja robię obiadek... :-):-):-)

napisałam posta i mi go wcieło:wściekła/y:

no ok jeszcze raz:
u nas wygląda to na rotawirusa..po ciezkiej nieprzespanej nocy zadzwoniłam po lekarza bo pablo od 1 do 5 nie spał...co chwile wymiotował, do tego biegunka, temperatura....dramat mowie wam....do tego nie chciał nic pic...jak tylko widział butelke, łyzeczke czy kubek to wpadał w taki płacz ze szok....
rano bylam juz zrozpaczona...a pablo ze zemczenia nie mogł zasnąc....pokładał mi sie na rekach....tulił sie a jak go odkładałam do lozeczka to byla histeria....
jest taki biedny..non stop popłakuje, do tego ma spuchniete całe górne dziąsła jezyk i warge...myslałam ze złapał jakies zapalenie jamy ustnej a to okazauje sie od zebów...kur....

lekarz powiedzial ze nie jest żle, poic duzo, ugotowac kompot z jabłek, albo z suszonych borówek - są do kupienia w aptece.mozna tez z tego zrobic kisiel.
poza tym nifuroksazyt, dicoflor, trilak i ORSALIT- to płyn na biegunki, pisze gdybyscie potrzebowały...po kazdej luźnej kupce dziecko powinno wypić 100 ml tego płynu.

ja jestem wykonczona...chyba bardziej psychicznie bo patrzec na meczące sie dziecko bez mozliwosci pomocy - jest czymś strasznym...
a pablo tak sie meczył tymi wymiotami....mowie wam straszne i nikomu nie zycze

milego dnia i zdrowego:)

hej wszystkim

viki dużo zdrówka dla Pawełka mam nadzieję ze szybko przejdzie to cholerstwo
w aptece można kupić taki kleik marchewkowym z ryżem Hippa dobrze robią brzuszek podaje się jedna butelkę na cały dzień a nifuraksazyd tez dawałm i szybko była poprawa jak Kuba miał biegukę a dicoflor jest dobry naprawdę Kuba co jakiś czas dostaje kilka saszetek teraz przy antybiotyku tez możesz dodawać do herbatki albo soczku i niech tak sobie pije przez całyn dzien nawet

no i niestey musi dużo pić bo przy rocie strasznie się odwadnia

my zaczepiliśmy Kubę na rota i na szczęście jeszcze nie złapał

a Kuba dalej kaszle już skończylismy antybiotyk dziś byliśmy u lekarza poprawia się ale jeszcze brzydko kaszle znowu na kontrolę w piątek albo w poniedzialek `

Ostatnia edycja:
PAULA

ja poprosze instrukcje wywabiania plam...czym jak ile bo niby zrobiłam tak jak pisałas kiedys(chyba tak zrobiłam)
ale kur.....wszystko jak bylo tak jest....wiec pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee musisz pomóc koleżance....:sorry2:

Biedne te maluchy.....się nacierpią, zdrówka!:tak:

Ta nasza Paula perfekcyjna pani domu;-)moze stwórzcie wątek z poradami perfekcyjnej pani domu:tak:wszystko bedzie w jednym miejscu:tak:
Kurcze ja tez jeszcze jakoś nigdy nie usuwałam plam....

reklama
Hello

Oliweczko Śliczna Rośnij zdrowa i uśniechnięta, BUZIAKI na 10 miesięcy !!!

O urlopowiczka wróciła :-) no tylko ie zwlekaj za długo z opowieściami!

Kurcze Dota...blog tylko dla Ciebie?? jak blog to blog! dla wszystkich :-D:-)
Paula info o "na wspólnej" to dla mnie ;-)

Viki trzymaj się dzielnie, oby Pablusiowi szybko przeszło, taki bidaczek!
Brawo dla Raczkującej Madzi!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry