• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam się

Widzę że nie które z nas w złym humorze powstawały :sorry2:
grzechotko na pewno cię nie zaraziłam bólem zęba bo go już nie mam :-p ale współczuje bo nie dawno też się tak czułam

U mnie ptaszki ćwierkają a w powietrzu czuć wiosnę chociaż jeszcze kupę śniegu zostało i jest chlapa :baffled: kiedy on stopnieje już 3 dni a nie widać wcale tak dużej różnicy w ubytku tego białego błota :baffled:

reklama
Witam się i ja.

Jutrzenko mam romansik do Ciebie...:sorry2: a Ty napewno będziesz wiedzieć,,,bo musze sie rozliczyć, co roku sie sama rozliczałam a w tym roku chce sie rozliczyć z Darią, tylko niewiem czy dobrze to robie.... wiem że kwota na dziecko to 1173.7 tylko gdzie mam to wpisać?? I co mam wpisać na Pit0 bo chyba mam go dołączyć jako załącznik do Pita37:confused:
Pomożesz,,,:sorry2:

dzien dobry:)
VIKI GRZECHOTKA a ja mam super humor wiec wam sle troszke zeby sie i wam udzielil:)
normalnie produkcja ze hoho niewyrabiam :)
ktos sie ostatnio pytal czemu mnie mniej na forum ..hmmm.. :)no tak :) PAULA:) hihih a wiec odpowiadam T wieczorami kompa zajmuje i z tej racji mnie niema a w dzien to mala tak jakos nie pozwala za czesto:):
milego o mala pieje bo se palce przyciela szuflada a dopiero krzyczalam Oliwia paluszki ehhh

Agatko w Pit-O w pozycje nr 34 wpisuje 1 (tzn jedno dziekci ;-)) a potem w pozycję 35 ta kwotę co jest na dziecko czyli 1173,7 i ta kwote wpisujesz tez w pozycje razem tj nr 42.
A potem wpisujesz do zezniania pit 37 w poz 114. Kwota ktora wpiszesz do zeznania zlaezy od tego ile zaplacilas podatku. Musisz zobaczyc pozycję 109, tam masz wyliczony podatek a potem go pomniejszyc o pozycje 110 czyli skledke zdrowotna. i jesli Ci wyjdzie wiecej niz kwota ulgi to wpisujesz cala kwote (1173,7) w poz. 114 a jesli nie to tyle ile ci wyszlo. Przy objasmnieniu do pozycji 114 odliczenia od podatku masz napisane moze bardziej po polsku niz ja napisalam cutyje - suma odliczanych kwot nie moze przekroczyc podatku z poz 109 pomniejszego o sume kwot z poz 110 i 111)
Wiem ze to glupio brzmi co napisalam ale jakby co pytaj to postaram sie pisac tak abysmy sie dogadaly.

hej
w końcu przeczytałam produkcję wczorajszą:szok::szok::szok::baffled:

kasiamaj- może lepiej kolejnego grudniaczka, bo ubranka będą w sam raz (no chyba że dziewczynka);-):-), smutna historia Hani:-(:-(:-(
viki- Łukasz też tłucze wszystkim czym popadnie we wszystko co wydaje jakiś dźwięk i najlepiej żeby było jak najgłośniej:szok:
iza- takich rozbrykanych dzieciaczków nie da sie upilnować, na chwilę sie odwrócisz i juz. Dobrze że nic poważnego mu się nie stało.
grzechotka- a moze bedzie druga dzidzia na zgodę:sorry:
elcia- u mnie wieczorami jest to samo, mąż komputer zabiera bo mówi że ja itak mam neta w pracy:crazy:

dla niewymienionych buziaki:-):-)

no i nie wiem co więcej:no::sorry:

ja wczoraj pojechałam na zakupy, kupiłam 2 paki pampersów w promocji z tesco po 45 zł i mam już zapas na miesiąc:-)

Ja już swojego PIT-a oddałam w poniedziałek i w tym roku dostaniem fajną sumę a u mnie mąż się tym zajmuję bo on ściąga program do wypełniania pit-ów z Gazety wyborczej i dużo łatwiej nam to idzie

Dziękuje Ci Jutrzenko Kochana, teraz ide Darusie uśpić, a jak wstanie to zaraz biore sie za wypełnienie pita:-) Mam program który ma kreatora i tam bardzo fajnie wszystko sie wpisuje nie w tabelki tylko sam wypełnia zadając proste pytania, no ale jak nim robiłam pita to cholender na picie0 nic sie nie wypełniło i wyliczyło mi nadpłate 692zł czyli dokładnie tyle samo co do grosza co mam na picie 11 zaliczka pobrana przez płatnika... no i właśnie mi sie wydaje że to jest coś nie tak:confused: Dlatego zapytałam, wypełnie tego Pita sama bez kreatora i zobaczymy, jak mi wyjdzie tyle samo tzn że było dobrze, ale itak mi sie wydaje że cosik tu nie gra;-) no zobaczymy

reklama
jutrzenko to ja zostaje w temacie...
jesli ktos nie wykazał /nie miał dochodu przez cały rok oddaje pit 0 czy nie trzeba w tym wypadku nic oddawac?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry