reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Viki gratulacje dla Damianka! kiedyś mi coś obiecałaś ;) ale sie nie doczekałam....może się doczekam, co?? ;)

jak to magdalenka?????????pisałam!!!!!!!!!!!!!
na gg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i to juz bylo dawno....:-(
myslalam ze sprawa juz dawno załatwiona:zawstydzona/y:

Viki gratuluję. Damian na prawdę superowy chłopak ;-)
No i tak się ciągle zastanawiam jaki cel mają te podróże na statkach V? Może gdzieś nie doczytałam :sorry:

:sorry:
haha sie usmiałam Paula.a wiec Valdi nie podróżuje statkiem tylko jego podróz konczy sie na lotach samolotem, pozniej albo wchodzi na statek jesli jest w porcie albo zawozą go helikopterem jesli jest gdzies na morzu.
on jest chiefem - to jego stanowisko..coś jakby zastępca kapitana.skonczył studia w akademii morskiej:)na dziale nawigacji
pracuje na statku w powiązaniu z platformą ktora stoi gdzies tam na morzu.
co robi? wszystko zalezy od tego na jakim jest statku , to znaczy jakiego charakteru jest statek.
kiedys był np. na badawczym, badania na dnie morza, , byl tez na statku ratowniczym przy platformie wiertniczej...mieli cos na zasadzie szpitala w razie czego...

teraz byl na statku który wspołpracował z jakas barka która kładła rury na dnie....

do jego zadan nalezy głównie kierowanie statkiem ma przed soba 5 komputerow, monitorów...kazdy cos innego wskazuje, musi pilnowac by w nic nie wjechac, utrzymac odpowiednia predkosc...glebokosc....obliczac wskazniki pogodowe....
na jego stanoowisku jest duzo papierkowej roboty...tworzenie map, obliczen, co dla mnie jest czarna magią. poza tym kieruje reszta ludzi na statku.
pokonczyl wiele kursów i np jest lekarzem statkowym hahaha ma kurs medyczny i gdyby cos komus sie stalo to on udziela pomocy....:tak:

najciekawsze jest to ze on na podstawie jakis tam danych , oraz na podstawie wyglądu chmur..nieba...moze obliczyc jak bedzie np przechodziła trąba powietrzna i jak ustawic statek by ich nie dotknęła...

kiedys pokaze wam zdjęcia. jak np przechodziło tornado kilka kilometrów obok statku...

to chyba wyjasniłam w miare jasno ..:rofl2:

a no i damian z wiersza zajął w klasie 1 miejsce i 5 maja idzie na konkurs szkolny!!!!!!!!!!!!1

Ostatnia edycja:
reklama
paula wlasnie obejrzalam 18 odcinek preason breka 4 serii i przekaz twojemu mezowi ze sa 22 odcinki a wiec jeszcze 4:tak: 2, 9, 16 i 23 maja:-)

kurcze viki ale mąż ma ciekawą pracę :szok: na nudę na pewno nie narzeka ;-) no i niezłą wiedzę w głowie :tak:

młoda z t. na spacerku a ja jak zwykle relaks przed kompem :-) ech lubię to :-p

Czesc wszystkim....:-)
My dzis na spacerek wybylismy, bo mala przerwa w deszczu :rofl2: , no i w pore wrocilismy, bo juz leje.....:crazy:. Jak ja nie znosze takiej pogody!:wściekła/y:

Viki- gratki dla Damianka :tak::tak:

Hejka!
Ale dziś ciepełko. Cały dzień spędziłam w robocie. Jak wróciłam, to Filip z nieukrywaną radością wykrzyknął "Mama!". Dla takich powitań warto żyć:-)
Viki, gratuluję sukcesów Damianka. Serce rośni, prawda? No i super, że tak próbuje wszystkiego. Rośnie Ci fajny facet. A co do ortografii, wyćwiczy się. Pisałam Ci co nie co na ten temat, ale nie wiem czy przyuważyłaś;-)
Vik,
Paula, co to za serial, tzn. o czym?
Kata, niech się Kinia oswaja z bakteriami, hehehe
Iza ja mam sokowirówkę, ale nie wiem jaka pojemność, hihi, bo nie używałam jeszcze. Mam taki robot wieloczynnościowy i tego jeszcze nie wypróbowałam:sorry:
Alex, fajnie że wypad do Polski się udał. :tak::tak:
Jutrzenka, nie przepracowałaś się dziś?
Grzechotka, miłego pracowania, oby czas Ci szybko minął.
Weroniczka, u nas z tym katarem było tak samo. Byliśmy z tym u alergologa, ale nie stwierdził, żeby była to jakaś alergia. Ciągle powracające infekcje, bo u nas też był gronkowiec w nosie. :-:)-(I teraz znów Fifkowi z nosa cieknie.
Nie wiem co by tu jeszcze. Buziaczki dla reszty:-)

Kata a jak te trampki wyglądają??? zastanawiam sie wlasnie jakie butki Krzysiowi teraz zakladac...sandałki chyba jeszcze nie...cos lekkiego by sie przydalo...sama nie wiem..... jakie zakladacie??;-)

A my polezelismy sobie na plazy...tak fajnie cieplutko...teraz mnie twarz piecze....a mały uwielbia bawic sie w piachu-jakos do buzi go nie bierze (Alex:-)) a do morza boi się wejśc,tylko podchodzi i tak sie zbliza,zbliza i dalej wraca na piasek...hehe...przynajmniej teraz:-D

Jak tam majówka zaplanowana???;-)
zdrowka zyczymy i miłego wieczorka kochane:tak::tak::-):-)

uuu padam, po powrocie z pracy zaliczylam 2,5 h spacer i ledwo zyje, rany napiety harmonogram dnia mialam :baffled::baffled:

ide bo R wyjmuje kube z kapieli i musze ciuszki naszykowac

paaaaaaaa

reklama
Viki niestety nie doszło :( mogłabyś jeszcze raz ? dzięuję :)
Jestem pełna podziwu dla zawodu Valdiego - bomba !

Dota u nas trampki na rzepy. Ale niedługo pewnie zaczną się upały to przerzucimy się na sandałki :)

Asia mój WIktor od niedawna nauczył się używac mama jak chce żebym przyszła, wczesniej po prostu wrzeszczał. A teraz to jest taki kochane - ach - dokładnie warto żyć dla takich chwil! Biedny Fifek :( zdrówka dla niego!

U nas śliczna pogoda, ale troche deszczu by się przydało, zwłaszcza na śląsku, bo pełno kurzu i pyłu w powietrzu.

Mieliśmy mieć ostatnie szczepienie w zeszłym tygodniu, ale chyba się przełoży i u nas na przyszły tydzień...to się nachdzimy do lekarza :|
Paula jak wyniki?

Do góry