reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Też o tym pomyślałam co Kasia wspomniała... Asia może to faktycznie ząbki, obserwuj małego i jak by coś to do lekarza ;-)

Mała dziś daje w kość... Zołza... :-D:eek:

reklama
A moje pociechy zasypiają. Dziś dotarł do nas gong Stasia więc kamień z serca. Mamy już cały prezent la niego. Jeszcze tylko muszę kupić bilety na "Lato muminków" do kina czekamy na piątek i potem sobotnich gości:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Asieńko nie chciałam Cię straszyć, ale niestety jest taka możliwość :-( Wiesz siedzę też na forum dla rodziców dzieci z ZD (często zdarza się wśród dzieciaków padaczka) i objawy są zbliżone. Także wolę Ci to napisać niż np. miałabym sobie później pluć w brodę:-(Tak jak Kasiamaj pisała należałoby zrobić EEG.

Kacha-masz rację z tym EEg lepiej wykonać:tak:-choć nam do końca sie nie udało.piszesz że na forum mówią o tym...są jeszcze jakieś inne objawy???

-my dostaliśmy skierowanie od rodzinnego-do neurologa dziecięcego.on zlecił to badanie -ale wynik wyszedł nieczytelny....:baffled:-Kuba miał problemy z zaśnięciem...wtedy jeszcze ciągnął cyca i to badanie zrobili mu w trakcie jak ciągnął..zryczał się strasznie bo wkurzyło go już samo to ze założyli mu coś ciasnego na głowę...gumki jakieś które uwierały i szarpały za włoski...ja rozumiem że tak trzeba zrobić to badanie ale dziecku nie wytłumaczysz zwłaszcza takiemu małemu.więc w końcu Kuba zasnąl ale co chwila wybudzał się i popłakiwał....lekarz stwierdził że są jakieś fale wyższe niż powinny być...ale to może prze to że tak sie zryczał itp.kazał obserwować...i gdyby coś niepokojącego się działo to od razu przyjechać...
stwierdził też że u dziecka dopiero się kształtuję układ nerwowy więc nie ma też tak zaraz powodów do obaw...przyczyną takich wybudzeń mogą być też wrażenie zebrane z całego dnia.....bodzce które dziecko zapamiętało...

co porabiacie mamuśki????

Kasia z tego co wiem objawem padaczki nie zawsze są drgawki. Może się mylę, nie znam się na tym. Ale na jednym z działów dziewczyna ma córkę która ma inny objaw. Zawiesza się, na chwilę i na nic nie reaguje. Tak jak by się wyłączała. Jak mnie pamięć nie myli to po badaniach właśnie epilepsja jej wyszła.

Zmykam na YCD :-) i uśpię małą bo mnie dziś do szału doprowadza... :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Kasiamaj, potrafię korzystać z przeglądarki internetowej:tak::tak::tak:;-)

Mam nadzieję, że nie są to objawy padaczkowe, a poszczepienne. raz mu się zdarzyło, a chyba w przypadku epilepsji objawy występowały też w dzień. Na pewno nie zbagatelizuję tego i będę obserwowała dziecko, a razie nie ustępujących objawów udam się do lekarza.
Ale już nie straszcie mnie, please

Ostatnia edycja:
Asia nie straszymy ;-) może Fifi zdobywa nowe umiejętności i nocą coś tam przeżywa...
Tak mi się teraz przypomniało jak Julka zaczynała naukę stawania to tak w nocy główka pracowała że przez sen stawała w łóżeczku :-D jak lunatyk... :laugh2:

No usnęła zołza... Taka się niedobra robi że w szoku jestem... :eek: nic się nie słucha...

reklama
Paula, to raczej nie od zdobywania nowych umiejętności. Bardzo możliwe, że są to objawy poszczepienne. Ale dziś w nocy na pewno nie będę mogła spać :eek:

Do góry