• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Doticzka ja jestem na zwolnieniu od kwietnia i zawsze biorę tu od lekarza w woj. pomorskim a jak byłam na wakacjach u rodziców to wzięłam od lekarza z wielkopolski i tu nie ma żadnej różnicy, najwazniejsze aby była ciągłość:tak:

Ewa znalazłam, ze niby 37 cm i tak jakoś dużo mi się wydaje, no ale chyba tyle ma;-)

reklama
Aha to fajnie dziewczyny dzieki za info;-)
viki31 jak teraz wypełnie ten druczek żeby wysyłali mi kase z Zusu na konto to nie bedzie za poźno jeżeli na zwolnieniu jestem już miesiac (tylko że za ten pierwszy miesiac Zus nie płacił tylko szefowa...) I czy ten druczek musze wypełniać tam gdzie jestem zatrudniona (woj. Zachodniopomorskie) czy moge tutaj w Krakowie a Zusie a oni przekaża dalej??

Doticzka kaskę za 1 zwolnienie dostaniesz tak jak dostawałaś pensję czyli pewnie na konto. Dokumenty w ZUS idą w koszmarnie wolnym tempie, więc lepiej ten druk złóż do właściwego oddziału czyli oddziału do którego należy Twój zakład pracy. Bo to od nich będziesz dostawała pieniążki i oni wszystko weryfikują tzn. jak długo pracujesz, jaka jest twa pensja itp.

doticzka zrob tak jak pisze ewa, zus jest koszmarnym urzedem i czasem na zalatwienie spraw trzeba poczekac....albo ich pogonic.... najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do zusu i o wszystko wypytasz:tak:

a ja jeszcze musze posiedziec zeby znow nie miec bezsennej nocy...bo tak jakos wyszło ze w ciągu dnia zrobiłam sobie drzemke...wiec teraz jeszcze za wczesnie na spanko:tak:;-)

reklama
Witamy!!!:-)

Właśnie przyszlam ze spacerku z moim psiakiem ale ziiimno i deszczowo...no to mamy jesień:tak:

Kurcze całą noc tak się kręciłam, niewygodnie mi było...juz sama nie wiem jak mam spać.

Miłego dnia!;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry