reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
To ja też się witam, dzisiaj z domu, bo Daria znów chora:-( dobrze że mam spoko szefa i bez problemu moge zostać w domu, jemu to tam rybka, bo to ja bede miala w poniedziałek 2 razy więc-ej -roboty hehe bo nikt za mnie nic nie zrobi:crazy::-D

W każdym razie Daria wczora miała temp 40,22 :szok::-( normalnie zasypiała mi na stojąco, zdążyła sie tylko przytulić i prawie zjechała na ziemie... dałam jej czopka i położyła, tempka spadła do 38.4 obudziłam ją i na pogotowie podjechaliśmy... ale wiece co, najgorsze jest to że lekarka Taka młodziutka z pogotowia przebadała darie i nie znalazła nic poza "troszke zaczerwienionymi migdałkami" bo ani Daria nie kaszle, ani nie kicha ani kataru nie ma, no nic!!! i wiece co... przepisała na te migdałki troszke zaczerwienione antybiotyk na 7 dni!!!!:szok::wściekła/y: Normalnie chyba przegięła moim zdaniem!!!
Wiecie co, ja tego nie wykupiłam, no bo cholera jasna antybiotyk to jest ostateczność!!! Moja lekarka do ostatniej chwili próbuje Darie wyciągnąć z choroby lekami byle nie antybiotykami... antybiotyk daje już w ostateczności.
Powiedzcie mi czy dobrze zrobiłam nie wykupując antybiotyku??
Poszła bym do swojej lekarki zapytać, ale jej niema w piątki..:-( Niewiem mi sie wydaje że dobrze zrobiłam, Daria miała całą noc temp wysoką, ale jej zbijałam czopkami i wstała rano całkiem zdrowa,

i ja mówie dzien doberek kruszynki malinki:-):-):-)

My już po spacerku...ale dzs fajna pogoda....mmmm....supciooo:-)

A! dziekuje za powitalne słowa...serioo;-);-)(tylko ta paskuda mi sie srednio podoba grrr..;-))

Ide małemu zrobic drugie śniadanko....zajrzę potem na pogaduszki,
oki?:-)

Aga jak Łukaszek dzisiaj???

tymczasem
paaaaa:-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
agata, uwazam ze dobrze zrobilas.
u mnie byla identyczna sytuacja tydzien temu z damianem...
po chorobie poszedł do szkoly i po 3 dniach znow miał 40 stopni temp.

nic poza tym mu nie bylo, czasem cos mowil ze gardło go pobolewa. to byl piatek rano. do lekarza poszłam w sobote, tez przepisała mu antybiotyk, ale ja stwierdzilam ze to bez sensu bo on ani nie kaszle ani gardła nie mial czerwonego...

w zasadzie w sobote wieczorem juz nie mial temperatury...dostał znow energii i w niedziele w zasadzie juz byl zdrowy.
daweałam mu tylko rutinoscorbin, herbate malinową z miodem i tabletki homeopatyczne do ssania.
we wtorek poszlismy do kontroli..
na poczatku nie przyznałam sie ze nie dalam antybiotyku..zaczekałam az lekarka go posłucha i po czym stwierdziła ze wszystko jest super, osłuchowo czysto...to powiedzialam jej ze nie dałam antybiotyku, oczywiscie stwierdziła ze bardzo dobrze zrobilam, bo ona to tak przepisała bo sie wystraszyła ze po 3 dniach w szkole znow cos złapał////
bez komentarza..

tak ze uwazam , że lekarze czesto przesadzają....i mysle agata ze to jakis wirus , u damiana w klasie znow jest 6 dzieci . reszta choruje i wlasnie glownym objawem jest wysoka temp i zadnych innych dolegliwosci

dobry
witajcie lachonki-ja też się przywitam :tak:
dwa latka temu leżałam już na stole- (za 1 min.urodzi się Kubcio.:-))
ahhhh......a teraz siedzi bajki ogląda i piłuje nam łóżko....narzędziami które rano dostał.puka stuka...przykręca.

Ataata-zdrówka dla Darusi-wiesz u nas też babka najpierw daje leki zastępcze zamiast antybiotyku....(i u nas pomagają) także odpukać u nas jeszcze antybiotyku nigdy nie było.myślę że dobrze zrobiłaś nie kupujac go....poczekaj zobaczysz może nie będzie potrzebny???-oby tak było!!!!
ja kiedyś kupiłam-bo lekarka kazała mieć na zapas...NOVAMOX-i stoi w szafce nawet nie otwarty.

dzień dobry!

zaraz spadamy na spacerek

dota wcześnie z małym wychodzisz ;-) ja o 10 to łózka ścielam :-)
ata zrobiłabym tak samo ;-) także tylko na kontrolę możesz iść za 2-3 dni
kasia wspominkowo dzisiaj :-)
aga zdrówka dla solenizanta!

a ja się zastanawiam jeszcze nad tym:
+++MATA WODNA ŚWINKA PEPPA 4 SZTUKI PROMOCJA+++ (839009113) - Aukcje internetowe Allegro
dziewczyny chyba wklejały coś podobnego tylko większego
a tu pełna oferta:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
fajne nie? :-)

no nawet fajne Kato;-)
Kata tylko w piatki tak wczesnie-Krzysio ma na 11 do pracy to chodzimy na spacerki we trojke...a tak to chodze z małym ok. 11;-)

Ataata nie miej wyrzutów,zrobiłas to co intuicja Ci podpowiedziala:tak:
Duzo zdrówka dla Łukaszka i Darii:tak:

ideee mały nie daje mi posiedzic...:-D

Kata-a no tak się jakoś zrobiło....:tak:;-)że wspomnienia dopadły ;) -fajna ta mata.
Dota-a co Krzysio ciągnie cię za nogę???:-D:-D:-D

kurcze nei wiem co małemu na obiad uszykować -my zjemy bigos...a on nie bardzo wiem co???
potem jedziemy kupić farby do Kubcia pokoju.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry