reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Sylwia :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

napisalam pierwszego posta i zanim zatwierdzilam wcisnelam na jedna z zapisanych stron na pasku zadan i sie otworzyla a post nie wskoczyl, wzielam wstecz ale juz go nie bylo to napisalm jeszzcze raz ale krocej bo mi sie juz nie chcialo :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ide poczytac ksiazke

Sylwia Weroniczka dobranoc

do jutra

a ja dopiero w domu :)
jak zwykle nie potrafimy w weekend usiedziec w domu, wiec nie moge obiecac ze sie bede odzywala :))
a ksiaze to poczytam mam nadzieje juz jutro. i mam nadzieje ze sie nie oszukuje heheehe prawda asiu ??
a co tam u was??
chcecie cos od stefanji ??

Stefanka, jak se ściągniesz e- booka to może i poczytasz:-D
Sylwia, ja to nie wiem, co ze zlotem. Wy myślcie, ja się postaram dostosować, hehe...A co do marznięcia to ja jestem okrytny piecuch. Grube skarpeciory, bambochy, ale i tak mi zimno...
Jutrzenka lepszy humor ma,bo R. wrocił grzecznie do domu. A mój baluje, ale mi już przeszło martwienie się. Bo kiedyś to mogłam 30 razy dzwonić. Teraz to luzzzz na szorty, heheh

Ostatnia edycja:
Ufff kolejny dzień z moją matką za mną:-D Mało brakowało, a dzisiaj kilka razy już bym jej coś powiedziała, ale w porę panowałam nad emocjami :sorry2: Już się zaczęły kazania co i jak mam robić:sorry2: Kij z tym, jednym uchem mi wlatuje, drugim wylatuje:-D
Młodej oczywiście się nie spieszy :sorry2: A niech sobie małolata siedzi, bo ja na jutro zakupy jeszcze zaplanowałam :-D Widzicie jakie z Was jasnowidzki, co prawda jeszcze jutro jest, ale teraz to już jestem właściwie pewna, że się przeterminuję ;-)A Wy to wiedziałyście wcześniej, to podajcie mi proszę cyferki, które wygrają w loterii kilka milionów funi :-p:-D
Stosunkowo udanej nocki Wam życzę :-)

Hehe, Kacha to dobre z tymi numerkami:-) To i ja bym prosila na loto quebec, to wtedy na bank tez sie na zlocie pojawie:-D
No a ja tam nie wiem, ale moze 4 luty???? No i widze ze jednak cierpliwa z Ciebie kobieta jest i drugi dzien "wizytacji" z glowy;-)
Ewedja i moja tez kawoszka jest... Kiedys R mi przywiozl cappucino, ale slodkie bylo jak licho wiec sie nie dziwie, ze mlodej smakowalo, ale i ode mnie lubi podciagnac, chociaz ja bez cukru pije, to jej mowie ze niedobra kawa i daje sie czasem nabrac;-)
A tak a`propos to podzielcie sie tym przepisem na dobre grzane winko, bo tez mam full wytrawnego i ja osobiscie lubie, ale nie mam z kim sie napic, bo R tylko slodkie lubi, to moze takim bym go skusila... W ogole moj chlop to taki ze chyba na impreze beze mnie, to bym go musiala wykopac, bo z wlasnej woli nie pojdzie:szok:
Aaa i grzanca to ja bym sie napila takiego w stylu niemieckiego gluhwein, tylko nie mam pojecia czy na wytrawnym wyjdzie i jakie przyprawy do tego????

Aha, no i u nas z PL chyba te mrozy przywialo, bo chociaz ponizej -20, to odczuwalna ok 30, bo straszne wiatry i z domu to jak za kare trzeba wyjsc.... A musielismy dzisiaj do babci zwiac, bo w naszej okolicy prad na kilka godzin wylaczyli, a wszystko na prad mamy (woda, ogrzewanie, kuchenka)... I tak nam sie mieszkanie do 17 stopni ochlodzilo:szok:.... A ja tez zmarzluch jestem ale jakos nie umiem w kapciach chodzic...

Dobra ide spac, bo jutro na rzesach bede chodzic, a chyba do znajomych sie przejedziemy...

O! Kata, kupilam sobie ta patelnie z Ikei (ta prostokatna, bo wieksza), ale nie wiem czy sie bedzie dobrze smazyc, bo nie wiem czy sie ladnie i rownomiernie nagrzeje zwlaszcza ze mam ta kuchenke z plyta ceram. (ale niby pasuje....)

No to ide, juz mi R na sofie padl i musze zawlec zwloki do lazienki:-D

oo ja dzis pierwsza

u mnie dzis bol brzucha bo @ sie pojawila :-(:-(:-(

co tam leniuchy robicie?

ja juz 2 razy na zakupach bylam, najpierw rano takie szybkie, pare rzeczy zeby bylo co zjsc na sniadanie ;-) a potem pojechalismy do Carrefoura zeby wyjsc z pelnym wozkiem :sorry2::sorry2:. Jak jechalam to mialam kupic bebilon, recznik papierowyy, sos i makaron do spaghetti i coca cole to z rzeczy napewno a jak mi cos wpadnie w oko to mialam wziac :sorry2::sorry2::sorry2:. No i wzielam i prawie 200 zeta poszlo :sorry2::sorry2::sorry2:. I wraz jeszcze musze soki kupic :baffled::baffled:.

A i oczywiscie jak na cos specjalna oferta to ja od razu biore hehehehehe, jakos zawsze mi sie cos przyda. No i bylo, Desperados :baffled::baffled:. Juz daaawno nie kupowalam bo mi jakos sie znudzilo ale dzis bylo w takie duzej metalowej puszce z przykrywka 7 butelek (hehe roczny termin waznosci to moze postac ;-)). Fajowa ta puszka, jeszcze wieksza niz sa w sklepach te puszki od lizakow chupa-chups. Moja siostra ma taka wlasnie po lizakach w domu i ma w niej samochodziki po chlopakach swoich. I kuba jak tam przyjezdza to zawsze ta puszke dostaje i wyciaga i wkalda samochody. I jak dzis zobaczylismy ta puszke Desperados to od razu pomyslelismy ze bedie na samochody i kuba to uslyszal i tez mowil auta auta. Zajezdzamy z tym do domu a on ciagle auta auta ja mu mowie zaraz mamusia Ci da. Otwieram puszke zeby wyjac butelki, on zaglada i mowi ojej mima ojej mima (czytaj ojej nie ma) :-D:-D:-D:-D. Ale sie usmielismy, on myslal ze w niej sa samochody :-D:-D:-D:-D. Ale jak wyjelismy butelki to on od razu zaczal swoje auta wrzucac i sie cieszyl :tak::tak::tak:
Takze mama ma 7 butelek piwa a kuba puszke na samochody :-D:-D:-D

Pryzybelka ja kupuje gotowe winko, u nas sa rozne zwane grzancami. Ale mam chec zrobic wlasnie ze zwyklego wina. Te grzance kosztuja ok 20 zeta u nas, a moja kolezanka mowi ze ten sam smak sie uzyska, jak sie kupi zwykle wino, nawet z tych tanszych (u nas to np Kadarka czy Sophia) do tego przyprawa do grzanca (sa takie specjalne u nas w sklepach), mozna dodac np gozdziki albo miod jak ktos lubi i do kubka pokrojone w plasterki pomarancze. Tez jest pyszne a koszt 10 zeta.
Nie robilam tak wiec nie wiem czy to dobre ale zamierzam sprobowac tylko znow wina zapomnialam kupic :confused::confused:

A tak przy temacie to u nas w jednym z lokali podaja piwo grzane ale nie z sokiem malinowym tylko z kardamonem i pomarancza, ja nie pilam bo zawsze jestem kierowca ale szwagierka pila, probowalam i bylo pycha. Tylko nie wiem czy latwo kupic kardamon w sklepach bo jakos nigdy sie nie interesowalam

Stefanka to Ty widze tez sie lubisz szwedac tak jak ja :tak::tak::tak:

Asia kurde to gratuluje zdrowego rozsadku ja jakos nie umiem sie nie przejmowac :baffled:

Magda jak Wiktorek????

Viki halo halo

Kacha jestes w dwupaku?? Juz poczakej do 5 to ja wygram zaklad ;-):-D:-D

Dobra wypilam kawe ide ogarnac w kuchni. Jak kuba wstanie zje zupke i rusamy na obiadek na miasto jak co tydzien :tak::tak::tak:

milego dnia i do wieczorka

reklama
dzien doberek wszystkim

witam sie dzis choc widze ze nie zawielki ruch dzis mamy, my juz po zakupkach i objadku, Zaki wlasnie poszedl spac ze swoim misiem, D pali w kominku a ja zabieram sie za porzadki i musze jakas kolacje upichcic

pozniej poczytam coscie popisaly, mam nadzieje ze popoludniu bedzie wiekszy ruch :)

pozdrowionka dla wszystkich milej soboty zyczymy papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry