reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

My tez uzywamy Huggiesów i śą rewelacyjne, o niebo lepsze od pampersów (pampersy są tylko o tyle lepsze ze tak nie czuć z nich moczu bo są jakos perfumowane) ale Huggiesy mają gumeczki w pasie co jest dla mnie rewelacją, szkoda tylko że 3 nie mają już gumeczki przy rzepach tak jak 2 miały, no ale itak są rewelacyjne.
A Happy tez słyszłam ze sa fajne tylkko takie troche sztywniejsze od Huggiesów.

No i nam kupka z nich nigdy nie wypłyneła, mimo że mała wali Mega Kupy co 2 dni... Kupsko podchodzi aż do pępka ale nie wypływa z pieluszki;-)
A no i całą noc jest jedna pielucha na tyłku a odparzeń brak (czasem to prawie 12godzin);-)

reklama
Pampersy te z Niemiec mają gumeczki w pasie, są bardziej kolorowe, grubsze....

Te nasze gumeczek nie mają.

A mój synek spi...to biorę sie za jakieś sprzątanko.

Aha Weroniczka bo piszesz że Happy używacie, to akurat byłam wczoraj w Cerfurze i była promocja na te Happy nr 3 akurat.. coś chyba 38zł kosztowała megapaka 90sztuk:tak: nawet sama sie nad nimi zastanawiałam, ale jednak sie nie skusiłam , bo dzien wczesniej kupiłam pampersy i sie wkurzyłam ze niema gumek to wrzuciłam je w szafe i po huggiesy poleciałam:-D

Witam was

Jeśli chodzi o pampersy my używamy happy ponieważ już wychowałam na tej marce 2 starszych dzieci i mam do nich zaufanie. Przed założeniem troszkę je po miętolę aby nie był aż tak sztywne i ani razu mi nie przeciekła kupka czy siuśki.

Jeśli chodzi o kąpiel to my małą kąpiemy w pokoju bo łazienka jest za mała na kąpiel małego dziecka ja tam się ledwie mieszczę jak 2 starszych myje lub kąpie:-(;-)

dziś idę z małą na kontrole do lekarza czy te mleko co dostała pomogło na alergie i może mi ja zważą. Ogólnie mleko według mnie troszkę pomogło mała się mi wyciszyła nie ma kłopotów z brzuszkiem ale buźka jest jeszcze taka sucha i ma mniej już tych krostek ale jeszcze są
może kiedyś sobie zrobię taką super dużą łazieneczkę mi się marzy duża z jasna gdzie się mieści pralka i te wszystkie potrzebne rzeczy bo jak na razie pranie mam na werandzie

hello ;-)
u nas nocka znowu cała przespana :-)
teraz młody śpi, więc mam chwilę wolnego ale cholerka wiercą nad nami :wściekła/y::angry: i się trochę denerwuję, że się obudzi

Anetka czekamy na relację po wizycie jak tam rośnie Twoja córa.
Wczoraj zahaczyliśmy o Piaseczno ;-) wypatrywałam mamuś z wózkiem, że może Cię spotkam
Dotka to co piszesz o pampersach :wściekła/y::no: no to kolejna granda :no: czy nasze dzieci mają gorsze pupki od innych :angry:

Ewa niestety połowa produktów na Polskim rynku jest znacznie gorsza od takich samych na zagranicznych rynkach. Tyczy się to zarówno artykułów dla dzieci jak i detergentów, kosmetyków jak i jedzenia. Np. Nutella kupiona wPolsce ma inny smak niż kupiona np. we Włoszech:angry::angry::angry:
Moi znajomi włosi piorą ubrania w zwykły włoskim proszku ( nie jakiś markowy typu persil) i nie odzielają kolorów od rzeczy białych czy czarnych. Wszystko wrzucają do jednej pralki i wyciągają czyściutkie, pachnące i w żywych kolorach. Ja właśnie dlatego kupuję detergenty w sklepie z rzeczami niemieckimi. Wolę zapłacić trochę więcej ale mieć czeste.

Ewa, Anetka ja też rodziłam na Madalińskiego. Byłam tam od 18 do 24 grudnia :-) Rodziłam na brzoskwiniowej sali do porodu rodzinnego, a potem to przez ten tydzień byłam na trzech różnych salach poporodowych.

Jeśli chodzi o kąpiel to kąpiemy małą razem. Może inaczej- Darek się najpierw bawi z małą, a potem ja ją myję, wycieram, smaruję (głaszczę) i ubieram.:-) Wszystko jest super do momentu zakładanie body, bo wtedy aż się zanosi z płaczu. No i dziś on zrobi wszystko, bo wie ,,niby" lepiej jak zrobić żeby nie płakała.:zawstydzona/y: Zobaczymy jaki będzie tego efekt. A no i dodam że mam do wanienki taki specjalny fotelik do kąpieli i mała sobie w nim wygodnie siedzi a ja ją spokojnie myję i obie ręce mam wolne.:-)Ostatnio wyczynia takie cuda w kąpieli że zataczamy się ze śmiechu... Chlapie rączkami i wierzga nóżkami... :-D
Poza tym to nie mogę narzekać, bo w zeszły weekend ja byłam w szkole a tatuś siedział całe dnie z dzieckiem sam i radzi sobie świetnie.

Pieluszek używam Pampersa od początku. Już od miesiąca jesteśmy na 3 (4-9kg) Nie narzekam choć zdarza się że megakupka gdzieś tam wypłynie górą ale ogólnie są ok. Nie mam porównania bo innych nie używałam i chyba nie będę kombinowała.

Wczoraj byliśmy z małą na usg bioderek i wszystko jest super. Następna wizyta za 4 miesiące.

Julka ma niebieskie oczka. I takie pewnie zostaną. Ja mam szaro niebieskie a D niebieskie...

Anetka daj znac jak tam po wizycie.

Kurde tak zachwalacie te Huggiesy ze naprawde musze je kupic i wyprobowac. Ja kupilam Pampersy bo takie nosily siostry dzieci i bylo OK. Szwagierka tez mi polecila je bo takie uzywa u swojej corci. Ale tu tyle glosow przeciw ze musze wyprobowac inne.

reklama
kurcze ja tez uzywam pampersów, zdarzało sie ze kupka wypłynęła ale jakos nie sądzilam ze huggiesy moga okazac sie lepsze.
ale dzis kupie paczkę i zobacze....ale pewnie tak jak piszecie ze są fajne tak tez bedzie:tak:

a my wczoraj pojechalismy do centrum handlowego z małym..obudzil sie po 25 minutach i w ryk...masakra...uciekalismy do domu... i chyba mały mial jakąś kolke bo w domu tez dał nam popalic wieczorem..
dzis juz jest oki...

zmykam bo sie obudzil i zaraz idziemy na spacerek

Do góry