reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Oj Weroniczka, to się nie nudzisz ;-)
Fajnie, że umiesz szyć ;-) Super sprawa. Ja zrobiłam przegląd swojej szafy i niestety ze "starych" rzeczy mieszczę się w jedne spodnie i jedną spódnicę... W pasie mam 86 cm... Uroki ciąży ;-)

reklama
Ewa ja mam kilka ciuszków ale takich normalnych na codzień a we wtorek idę na ślub i wesele więc musiałam coś sobie eleganckiego zafundować. A znaleść coś odpowiedniego na nas i do tego w przystępnej cenie to nie lada zadanie. Dlatego musiłam sobie uszyć. Ale przynajmniej mam dokładnie tkie jak sobie wymyśliłam no i jedyne w swoim rodzaju:-)

okropnie leci do przodu. Ja mam wrażenie że już nie nadąrzam za tym wszystkim. Dopiero żeśmy się tu poznawały a tu jeż połowa za nami:tak:

Witam sie i ja!
Co do gotowania to ja akurat lubie gotowac(oby nie dla 8 osob codziennie) i bardzo lubie wymyslac rozne smakolyki.Zupke koperkowa robie bardzo podobnie jak Ataata i tez z ryzem.jedyne co to to ze daje koper na samym koncu jak juz zupka wlasciwie ugotowana(wtedy jest bardziej intensywny smak):-p:tak:
Weroniczko a jak ty robisz zupke z cukinia? bo uwielbiam cukinie a zupki jeszcze z niej nie robilam.
Kasiu gratuluje po raz kolejny synka bo teraz to juz napewno syn sie urodzi:-):-):-)

Zgadzam się z Weroniczka, że ten czas leci masakrycznie szybko.
Weroniczko zazdroszcze Ci tej umiejętności. Super mieć to co się chce a nie to co za faktycznie nie małą sumkę trzeba czasami na siłę ;( na kilka chwil kupić w ciażowym sklepie.

Ataata ;-) nic Ci nie umknie ;-)

6 miesiąc... powiem Ci, że nawet na to nie zwróciłam uwagi... :szok:
Zanim się obejrzymy będziemy wklejały fotki naszych "wyklutych" dzidziusiów ;-)

Aneczko ja robię zupę z cukini tak że gotuję małą ilość włoszczyzny z duuuużą ilością cukini ( najlepsza jest młoda jeszcze ze skórką) i sporą ilością czosnku. Potem wszystko miksuję i doprawiam solą i pieprzem oraz śmietaną.Można dodać troszkę oliwy z oliwek bo jest smaczniejsza ( tzn. warzywa przez chwilkę poddusić na niej przed gotowaniem i potem dolać do tego wodę). Jem ją z grzankami. Jest naprawdę smakowita:tak:

reklama
Do góry