reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

A jak będziesz Darię trzymała w areszcie domowym, to ci dziewczyna zdziczeje na amen ;-)
Czy dzisiaj Daria ma lepszy dzień?
Szczerze??
Niech zdziczeje, jak nie umie sie zachować to jej problem!! Ja nie mam juz siły sie stresowac jak zaczyna histeryzowac bez powodu!
Dzis Daria ma taki sam dzie~ń.! Juz 3 raz ją usypiam a ona choć pada na pysk to udaje że spi a jak jak debil jeżdże wózkiem w tą i spowrotem.
Huśtawka dzis też jest be, nie podoba jej sie ta pozycja leżenia, bo na leżak jak ją przełożyłam to przestała sie krzywić!

Paula ja byłam na Żywcu jeszcze do niedawna, ale od jakichs 2 tygodni jestesmy na.... kranówce:tak::-D Daria dzieki bogu nie jest wogóle delikatna i sterylna, więc moge sobie pozwolić juz na kranówke:tak:

Magda hahah też to oglądałam i nawet leciałam zapisać adres stwony www.wszystkonachrzest.pl żeby wm tu wrzucić:-D

reklama
A to mój synuś dziś w nocy wręcz przeciwnie do waszych smyków. Po raz pierwszy przespał całą noc aż do 6.30:tak::tak:
I teraz też już śpi trzecią godzinę:-)
A jeśli chodzi o wodę to ja od samego początku urzywam tylko kranówki. I nic młodemu nie jest. problemów z kolką w ogóle nie mieliśmy:tak::tak::tak:

Ja też gotuje wodę na mleko z kranówki może dla tego że ze studni dobrą wodę mam :-D

Dwójkę starszych tez wychowałam i wykarmiłam na wodzie z kranu i jak narazie nie zaobserwowałam żadnych nie po kojących zmian u nich ;-)

Dziś bardzo dobrze zaczęłam dzień jak wstałam to już kawka na mnie czekała mężuś pamiętał o mnie jak zajrzałam do łóżeczka Madzi to jej się aż mordka uśmiechała taki dobry humorek miała :-D
Doda i jak tam jedzonko marchewki idzie Szymusiowi je z apetytem czy jednak troszkę wypluwa ?? ;-)

Ataata ja tak samo miałam jak Roksanke urodziłam bała się gdzie wyjść z nią bo myślałam że jak zacznie płakać to nie dam rady jej uspokoić i że nie dotrę na czas do domu i takie tam inne myśli mi po głowie chodził ale teraz nie ma żadnej rzeczy dla mnie trudnej w każdej sytuacji się już odnajduje chyba musiałam do pewnych rzeczy dorosnąć i zmądrzeć:sorry2:

jutrzenka dzieci jak barometr reagują na każdy skok ciśnienia i wąchania pogody.
Może byc jeszcze jeden powód tego głodu nie wystarcza mu juz to mleczko może czas powoli coś wprowadzać do diety ale trzeba by sie skonsultować z lekarzem :sorry2:

Magda_lenka to dobrze że już małemu przeszło po szczepieniu bo szkoda mi go było jak go ta nóżka bolała mi mówiły pielęgniarki że najlepiej robić dziecku okład z sody opuchlizna z chodzi szybo i nie boli tak

Jeśli chodzi o dzisiejszą nic upłynęła spokojnie bez żadnych problemów takich jak u was z głodnymi brzuszkami :sorry2:

Weroniczka moj tez o dziwo spi juz 1,5 h a zwykle drzemki w dzien sa maksymalnie 1h. Moze ciśnienie i ta paskudna pogoda tak usypiaja nasze maluszki.

Ja tez tylko na kranowie. Na poczatku chcialam ja gotowac w garnku bo w czajniku czasem robi sie kamien (choc czesto odkamieniam ale jednak) ale moj maz powiedzial zeby nie przyzwyczajac go do takiej sterylnosci bo potem jak mu dam jakas wode nie gotowana tyle czasu w garnku to moze miec problemy. I mial racje, od poczatku kranowa w czajniku elektrycznym gotowana i zadnych kolek ani boli nie bylo

Anaetka bardzo juz bym chciala mu dawac cos innego niz tylko mleka. Np jakos kaszke czy owoce badz soczek. Od kiedy ty swoim starszym zaczelas urozmaicac diete. Trzymalas sie sztywno tych 4 m-cy?.

Weroniczka

Ja tez tylko na kranowie. Na poczatku chcialam ja gotowac w garnku bo w czajniku czasem robi sie kamien (choc czesto odkamieniam ale jednak) ale moj maz powiedzial zeby nie przyzwyczajac go do takiej sterylnosci bo potem jak mu dam jakas wode nie gotowana tyle czasu w garnku to moze miec problemy. I mial racje, od poczatku kranowa w czajniku elektrycznym gotowana i zadnych kolek ani boli nie bylo

Jutrzenka dokładnio to samo chciałam napisać o wodzie ale listonosz pieniązki właśnie przyniósł i nie zdążyłam:tak::tak:

Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi a propos wody. Chyba i ja zacznę kranówkę dawac a tylko do picia kupię Gerbera. :-)
Jutrzenka a no Jula już w Pampers 4. Trójki są jeszcze dobre ale mój mąż kupuje od znajomej taniej i nie było ostatnio nr3 więc mamy 4. Ale są naprawdę super... Moja waży z 6,5 kg, ale na 100% upewnię się we wtorek na szczepieniu...

A jeśli chodzi o bebilon to ja kupuję ten w metalowej puszce Comfort i za 400g płacę 23,50zł a zwykły Bebilon 900g chyba 42zł kosztuje. Jak skończę ten to kupię zwykły zobaczymy jak będzie...

Jutrzenko ja pierwsze wprowadzałam soki jak tylko dziecko skoczyło 3 miesiące rozcieńczałam pół na pół z wodą aby żołądek się przyzwyczaił po jakimś tygodniu gotowałam marchewkę i miksowała ją na paćkę i dawałam na początek parę łyżeczek a potem z każdym dniem było więcej łyżeczek jak dziecko kończyło mi 4 miesiące to wprowadzałam do jarzynek mięso bardzo delikatne w trawieniu aby nie zaszkodzić dziecku :tak:

Nie wiem czy wam mamy mówiły kiedy my dostałyśmy pierwsze nowości....

Ja dostałam pierwszy (chyba) soczek marchew z jabłuszkiem jak miałam 3 tyg :tak:a marchewkową papkę jak skończyłam 1 miesiąc... Wy pewnie podobnie....:-D
A jak kobieta nie miała mleka w piersiach to krowie rozcieńczała:szok: i maluchowi do dzioba... I jakoś żyjemy i zdrowe porosłyśmy kobiety... Alergii też nie mamy:-)

Już się nie mogę doczekac aż Jula popróbuje nowe smaki... Już dostała herbatkę jabłuszko z melisą... :-) Smakuje...

reklama
Jesli chodzi o wode to ja gotuje zywca ale nie z powodu sterylnosci bo u nas w domu sterylnie napewno nie jest z dwoma kotami ;-)No i jestem zdania ,ze za bardzo sterylnie nie moze byc bo wyrosnie mi alergik.Woda natomiast rozni sie od kranowy tym ,ze jako zrodlana ma bardzo niska zawartosc wapnia(kranowka ma go niestety baaardzo duzo), ktory w nadmiarze odklada sie w nerkach dziecka.Dlatego lekarze zalecaja taka wode a nie kranowke.Ja sama pije coprawda herbate na kranowce ale tak pije duzo wody zrodlanej bo mam problemy z nerkami.
A co do spania to moze maluchy wam przechodza skok wzrostu czy cos takiego? Wiem ,ze wystepuje kolo 6 tygodnia i 3 m-ca i jak patrze na wasze suwaczki to by sie zgadzalo.To by znaczylo ,ze szybko im minie to budzenie co chwile na papu;-):tak:

Do góry