reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dada jeśli chodzi o mleczko to bebiko jest okropnie tłuste i bardzo się pieni podczas mieszania. Tak więc po nakarmieniu w butli pozostaje piana, która po jakiś piętnastu minutach dopiero robi się płynem. I wtedy okazuje się że jest tego mleczka np. 20 ml. Czyli spora strata. Zresztą moje chłopaczki na bebiko byli uczuleni podobnie z NAN. Jedyne mleczko, które tak naprawdę mi się sprawdziło przy obydwuch tio humana.

A co do mafii krakowskiej;-);-) to ja jestem za:)

Mam takie pytanie bo kiedyś moja Madzia jadła Humane ale potem musiałam przejść na sojowe może chcesz 2 opakowania tego mleka to ci wyśle bo szkoda mi to wyrzucić a nie mam komu dać :tak: napisz do mnie prv wiadomości jak sie zdecydujesz :-D

reklama
Witamy!!!:-)
Paula odpowiem tylko Tobie, bo mi się malutki obudził...
My przygotowujemy od samego początku mleczko na wodzie GERBERA, kupujemy półtora litrowe butelki. Woda specjalna dla niemowlaków, nie trzeba juz gotować.
Mały bardzo dobrze ją toleruje. :tak:

Woda mineralna dla niemowl?t

Zajrzę potem,papa;-)

Dzień dobry
a propos prezentu na chrzciny...włąsnie oglądam "dzień dobry tvn" i włąsnie mówią o chrzcinach i oststnio modne są prezenty ze srebra: srebne grzechotki, łyżeczki.

Oj wkurzaja mnie i to mocno:dry:
A teraz z innej beczki;
Pewnie poruszalyscie juz ten temat ale nie dam rady tyle stron nadrobic:zawstydzona/y:
Jak wasze dzieci spia w nocy?i co w nocy jedza butle czy cyc?
Moj Tosiek spi zwykle od 20tej do 2-3ciej a potem pobudka o 5-6tej i koniec spania.Zaczynam byc juz mocno niewyspana.Dodam , ze Witek szybko zaczal spac ladnie w nocy ale jego w nocy karmilam butla a Toska cycem:sorry2::confused:

kurcze już się cieszyłam że sobie młody już ustalił noc: zasypiał różnie 21 do 23 i sen do 5 tak było chyba przez tydzień. No ale dzisiaj wstawałm non stop i nie wiem czy to tylko jednorazowy wyskok, czy coś mu sie zaburzyło. Może to w związku z tym szczepieniem.
ps. u nas już dorze, wszystkie skutki uboczne szczepienia odeszły w siną dal - i dobrze :-D

Fajny pomysł z tą łyżeczką srebrną i wygrawerowanymi danymi dziecka z dnia urodzin:waga, długośc, godzina:-)

Hehe...to chopaki chyba się zmówili, ja wstawałam dzisiaj od 3 co godzinę....tak do 7...
Mały cały czas był glodny...
Magdalenka to dobrze, że już małego nic nie męczy po tym szczepieniu:tak:

Viki, trzymaj się kochana, oby te 6 tygodni zleciało jak najszybciej!!
Attata może Daria miała wczoraj gorszy dzień! Nie łąm się! i daj się dziewczynom namówić na wspólny spacer - Tobie na pewno dobrze zrobi!
Dota - może oś w powietrzu wisi bo mój Wiktor jakby się od cycusia odkleić nie chciał. A ten pomysł z łyżeczką na prwde super. Taka srebra grzechotka to tez super - najlepsza byłaby by taka stara przekazywana z pokolenia na pokolenie

reklama
Tez ogladalam DD TVN i ten reportaz na temat prezentów na chrzest :-).

Magda_lenka, Dota moj synek mial unormowany rytm od 22 do 6 rano juz od dluzszego czasu. A dzis w nocy pobudka o 3 i wielki ryk z glodu :szok::szok::szok:. Potem przed 7 znowu butla. Moze to pogoda tak podzialala albo sie rzeczywiscie zmowily naszego male lobuziaki. :-D:-D.

Do góry